1. Päiväkodit
 2. Järvenpää
 3. Touhula Vihtakatu

Touhula Vihtakatu, Järvenpää

Kristiina Partio Päiväkodin johtaja

Touhula Vihtakatu on liikunta- ja luontoteemainen päiväkoti Saunakalliossa, Vihtakadun koulun alakerrassa. Päiväkotimme aloitti toimintansa elokuussa 2016. Päiväkotimme on pieni ja lämminhenkinen 3-ryhmäinen päiväkoti. Jokainen talon kasvattaja tulee arjessa lapselle tutuksi yhteisillä tuokioilla, retkillä ja leikeillä.

Päiväkotimme liikuntateema näkyy toiminnassamme monipuolisesti niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Liikunta on läsnä kaikissa oppimisen alueissa, ja lapset pääsevät kokeilemaan omia rajojaan ja kokemaan onnistumisen elämyksiä liikunnallisessa ympäristössämme päivittäin. Päiväkotimme arkeen kuuluu viikoittain temppuratoja, satujumppia, eläinjoogaa, metsäseikkailuita ja retkiä lähimaastoon. Hyödynnämme myös kaupungin liikuntapaikkoja, kuten esimerkiksi jäähallia ja Piirosen liikuntatiloja.

Päiväkodin lapset toimivat päivän aikana pienryhmissä. Päiväkodista löytyy omat pienryhmätilat eri ikäisille lapsiryhmille. Pienryhmätiloissa löytyy tilaa leikkiä ja liikkua, sekä myös pysähtyä oppimisen, askartelun ja lukuhetkien äärelle. Koulun pihassa on päiväkodin käyttöön aidattu leikkipiha.

Panostamme päiväkodissa pitkäkestoiseen leikkiin ja innostamme leikkejä jatkumaan sisältä ulos sekä ulkoa sisälle. Tavoitteemme on rakentaa ulkoleikeistä liikunnallisia ja lapsen kasvua tukevia. Lähimetsät ovat viikoittain kaikkien lasten käytössä, ja jokainen lapsi pääsee mukaan Metsämörri-toimintaan, jotta monipuolinen luonnossa liikkuminen ja oppiminen on luontainen osa arkea.

Otamme toiminnassamme huomioon lasten mielenkiinnon kohteet ja havainnoimme aktiivisesti lasten leikkejä sekä kehitystä. Toiminnassamme on viikoittain konkreettisesti havainnollistavia Kide Science -tiedetuokioita ja paljon aikaa monipuoliselle leikille. Pedagoginen dokumentointi on meillä tärkeä ja näkyvä työväline: kuvaamme, videoimme sekä kirjoitamme arjestamme, ja osallistamme myös perheet mukaan.

Me Touhula Vihtakadulla kohtaamme perheet, lapset ja toisemme positiivisesti ja toista kunnioittaen. Tervetuloa mukaamme!

Voit tutustua päiväkodin touhuihin myös Facebookissa.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Pelkkiä ruusuja meidän päiväkodille – hyvää, rentoa ja ammattitaitoista toimintaa!”

”Lapseni on viihtynyt alusta asti todella hyvin päiväkodissa, eikä meillä kummallakaan ole mitään negatiivista sanottavaa. Ainoastaan positiivista ja suuri kiitos! Voin aina hyvillä mielin jättää lapseni hoitoon! 🙂 Erityisesti kiitos siitä että päiväkodissanne lapset saavat olla lapsia, eikä heiltä vaadita kohtuuttomia. Heidän annetaan itse kehittää leikkejä ja taitoja ja aikuinen auttaa tarvittaessa.”

Touhula Vihtakatu

Luonto, Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kristiina Partio Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 147 h / kk
  106–146 h / kk
  0–84 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Järvenpään kaupungin palveluseteli. Palvelusetelillä asiakasmaksumme on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Järvenpään varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.