Takaisin postauksiin

Vantaan Touhula-päiväkodit saivat kouluarvosanan 8,7

Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa toteuttivat loka-marraskuun vaihteessa (19.10.-8.11.2020) yhteisen asiakaskyselyn kaikille kunnallisessa ja yksityisessä varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olevien lasten huoltajille. Kyselyllä selvitettiin lasten ja huoltajien kokemuksia varhaiskasvatuksesta ja esiopetuksesta sekä heidän toiveitaan kehittämiskohteista.

Vanhempien vastausten perusteella Vantaan Touhula-päiväkotien keskiarvoksi muodostui 8,7.

Kouluarvosanat päiväkodeittain ovat:

– Nämä tulokset ovat erinomaisia ja olen erittäin ylpeä varhaiskasvatuksen ammattilaisten tekemästä työstä päiväkodeissamme, Etelä-Suomen aluejohtaja Pirjo Kosonen iloitsee.

Touhula Ilolasta, Kaivokselasta ja Veromiehestä ei saatu riittävästi vastauksia keskiarvon muodostamiseen.

Huomio varhaiskasvatuksen laatuun

Kaupunkien yhdessä toteuttamassa kyselyssä parhaat arviot saivat lasten viihtyvyys sekä päiväkodin henkilökunta. Lapset ja huoltajat kokivat myös, että lapsilla on hyvät ja riittävät kaverisuhteet varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa.

– Tyytyväiset lapset ja vanhemmat ovat tulosta pitkäjänteisestä panostuksesta erityisesti varhaiskasvatuksen ja pedagogiikan parissa. Touhulan päiväkodeissa on käytössä Vantaan varhaiskasvatussuunnitelman lisäksi oma pedagoginen vuosisuunnitelmamme, Touhula Rytmi. Se tukee varhaiskasvattajia heidän työssään, Kosonen kertoo.

Vastausten perusteella kunnilla on kehitettävää lapsen mahdollisuuksissa osallistua toiminnan sisällön suunnitteluun sekä siinä, että vanhemmilta saadut palautteet, ideat ja toiveet käsitellään entistä paremmin. Kyselyn tulosten mukaan parannettavaa on myös erilaisten oppimisympäristöjen hyödyntämisessä entistäkin monipuolisemmin varhaiskasvatus- ja esiopetuspaikan lisäksi.

Asiakaskysely lähetettiin lähes 60 000 huoltajalle, joiden lapset ovat joko kunnallisessa tai yksityisessä varhaiskasvatuksessa. Vantaalla vastaajia oli 1904. Yksityisten päiväkotien asiakkaista kyselyyn vastasi 15 prosenttia.

Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastasi Innolink Research Oy.

Tutustu Vantaan Touhula-päiväkoteihin

Samankaltaisia postauksia