1. Päiväkodit
 2. Vantaa
 3. Touhula Korso

Touhula Korso, Vantaa

Susanna Attila Päiväkodin johtaja

Touhula Korso on kodinomainen seikkailupäiväkoti Vantaan Korsossa. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Seikkailuteema näkyy päiväkotimme arjessa etenkin erilaisina retkinä lähiympäristön luontoon ja muihin kohteisiin. Päiväkodillamme on kolme leikkipuistoa aivan nurkan takana, ja metsäretki voi alkaa jo muutaman sadan metrin päästä. Isoimmat lapset retkeilevät lähes päivittäin läheiseen puistoon leikkimään. Talvisin meillä on käytössä alueen suosituin pulkkamäki, ja luistelemaan pääsemme viereiselle koululle. Bussimatkan päästä löytyy myös uimahalli, joissa käymme silloin tällöin.

Päiväkodissamme järjestetään Suomen Ladun Metsämörri-toimintaa, joka tukee lasten luontokasvatusta ja jonka tiimoilta käymme metsäretkillä ihmettelemässä ympäröivää luontoa.

Toiminnassamme korostuu seikkailupedagogiikan lisäksi liikunta. Päiväkodin tilat ovat kodikkaat sekä tilavat. Korkealla oleva katto mahdollistaa palloleikkien leikkimisen myös sisätiloissa. Päiväkotimme pienet lapset nauttivat eniten temppuradoista, kiipeilystä, laululeikeistä ja musiikkijumpasta. Isompien lasten mieleen ovat monet vauhdikkaat leikit, kuten hippa- ja palloleikit, kotileikki ja salibandy.

Päiväkotimme on mukana Ilo kasvaa liikkuen -projektissa. Toimimme päiväkodissamme pienryhmissä, jolloin aikuinen kohtaa lapsen yksilöllisesti. Henkilökuntamme koostuu motivoituneista ja innokkaista kasvattajista.

Päiväkotimme toimii entisessä seurakuntarakennuksessa, kahdessa kerroksessa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Vantaalla.

Touhula Korso

Seikkailu
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Susanna Attila Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–15.30
 • 2015

  Päiväkoti aloitti toimintansa
 • 3

  lapsiryhmää
 • 9,6

  Vanhempien antama kouluarvosana, syksy 2020

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Vantaan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

1.8.2021 alkaen päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 35 h/vko (100 %): 30–318 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
25–34 h/vko (80 %): 30–260 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
enintään 20 h/vko (50 %): 30–174 € / kk

• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
enintään 25 h/vko: 30–217 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  • Yli 35 h/vko (100 %)
  • 25–34 h/vko (80 %)
  • Enintään 20 h/vko (50 %)

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  • Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus, enintään 25 h/vko

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.
 3. Täytäthän myös Vantaan kaupungin hakemuksen VaSa-palvelussa.

Päiväkodissamme on käytössä Vantaan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus (huomioidaan palvelusetelissä). Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Vantaan kaupungin varhaiskasvatustoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.