1. Päiväkodit
 2. Vantaa
 3. Touhula Hiekkaharju

Touhula Hiekkaharju, Vantaa

Janita Moilanen Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Hiekkaharjussa liikkuva lapsi on huomioitu avarissa ja valoisissa, liikkumaan innostavissa tiloissa. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Päiväkodissamme huomioimme lapsen mielenkiinnon kohteet, vahvuudet, tarpeet sekä osallisuuden toiminnassamme. Lapsen omaehtoinen liikunta toteutuu ryhmässä leikkihetkien, ulkoilun ja osittain siirtymätilanteiden aikana. Lapsen omaehtoisessa toiminnassa ryhmän kasvattajat toimivat mahdollistajina ja kannustajina.

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden mukaan liikunnan tavoitteena on innostaa lapsia liikkumaan monipuolisesti sekä kokemaan liikunnan iloa. Päiväkodissamme on käytössä varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden lisäksi Touhula Hiekkaharjun oma liikuntasuunnitelma. Meillä liikunta on lapsilähtöistä, säännöllistä, monipuolista sekä tavoitteellista jokaisessa ryhmässä koko toimintakauden ajan. Lapset saavat kaksi tuntia reipasta liikuntaa päiväkotipäivän aikana erilaisissa ympäristöissä, niin sisällä kuin ulkonakin. Lasten lempipuuhia ovat erilaiset liikuntaleikit, kuten hippa, ja he seikkailevat mielellään myös temppuradoilla. Pienet rakastavat laulella ja leikkiä suosittuja laululeikkejä.

Päiväkodissamme ulkoillaan päivittäin ja retkeillään viikoittain. Päiväkodin pihalla on tilaa juosta ja touhuta. Pihalta löytyy mm. hiekkalaatikoita, keinuja, kiipeilytelineitä ja kiipeilyseinä. Hyödynnämme liikkumiseen paljon lähiympäristöä: lähimetsissä, Sipulipuistossa ja muun muassa Hiekkaharjun urheilu- ja luistelukentällä saatat nähdä iloisen Touhulan lapsijoukon. Kahdessa päiväkodin ryhmässä toteutetaan Suomen Ladun Metsämörri-toimintaa säännöllisesti.

Päiväkodissamme erityistä on liikunnan monipuolisuus ja se, että joka päivä saa liikkua paljon yhdessä. Lapsilta kysyttäessä Touhula Hiekkaharjun päiväkodissa mukavaa on, kun ”saa leikkiä paljon ja saa nukkua, saa olla ulkona ja kuunnella musaa”.

Lasten ja vanhempien kommentteja päiväkodistamme:

”Päiväkodissa on mukava ja virikkeellinen ympäristö, sekä mukavat, turvalliset kasvattajat”, pojan äiti.

”Lapsemme viihtyy päiväkodissa, koska hoitajat ovat osaavia ja mukavia. Lapsellamme on päiväkodissa paljon kavereita”, pojan äiti.

”Tykkään eniten retkistä”, poika 4 vuotta.

”Meidän päiväkodissa on paljon kavereita ja parhaat tädit”, tyttö 3 vuotta.

”Parasta päiväkodissa on juosta ja keinua”, poika 5 vuotta.

 

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Vantaalla.

Touhula Hiekkaharju

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Janita Moilanen Päiväkodin johtaja

Tyypillinen päiväkotipäivä

 • 06:30
  Päiväkodin ovet avautuvat
 • 08:00 - 08:30
  Aamupala
 • 08:00
  Aamujumppa
 • 09:00 - 11:00
  Touhuamme tai ulkoilemme pienryhmissä
 • 11:00 - 11:30
  Lounas
 • 11:30 - 14:00
  Pienten lasten päivälepo
 • 12:00 - 13:45
  Isompien lasten Torkkula / Virkkula
 • 14:00
  Välipala
 • 14:30 - 17:00
  Iltapäivän pienryhmätoimintaa, leikkiä ja ulkoilua
 • 17:00
  Päiväkodin ovet sulkeutuvat
 • 2014

  Päiväkoti aloitti toimintansa
 • 6

  lapsiryhmää
 • 4,29/5

  Asiakastyytyväisyys, syksy 2018
 • 4,3/5

  Henkilöstön tyytyväisyys, syksy 2017

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Vantaan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksu on kokopäiväsopimuksella enimmillään 314 € / kk.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Vantaan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus (huomioidaan palvelusetelissä). Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Vantaan kaupungin varhaiskasvatustoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Meillä on Metsämörri -laatutunnus

  Suomen Ladun Meillä on Metsämörri -laatutunnus on ollut käytössä vuodesta 2006. Laatutunnus myönnetään kriteerit täyttävälle Metsämörri-toiminnalle, ja se sisältää lipun, vuosimerkin ja diplomin.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.

 • Sohvi Nenonen ja Mirva Kallström

  Espoolaiset kilpauimarit Sohvi Nenonen ja Mirva Kallström ovat Touhula Hiekkaharjun urheilukummeja.

  Sohvi ja Mirva ovat kansallisen ja kansainvälisen tason kilpauimareita ja he ovat harjoitelleet uintia yli 10 vuotta. He edustavat Espoon Cetusta. Sohvi ja Mirva näkevät, että kilpauinti on antanut heillä enemmän mitä he edes olisivat voineet toivoa. He ovat kilpauinnin kautta saaneet muun muassa kunnon, joka auttaa heitä monessa asiassa, oppineet taitoja, mitkä kantavat eteenpäin elämässä, ja saaneet rakkaita elinikäisiä ystäviä. Sohvi ja Mirva ovat innoissaan yhteistyöstä Touhula Hiekkaharjun kanssa.

  Touhula Hiekkaharju on aloittanut kummiyhteistyön Sohvin ja Mirvan kanssa elokuussa 2018. Sohvi ja Mirva vierailevat päiväkodilla säännöllisesti tutustuen lapsiin ja heidän päivän touhuihin. Touhula Hiekkaharjun lapset ovat toivoneet pääsevänsä leikkimään ja liikkumaan kummien kanssa. Viskari-ikäiset lapset myös odottavat, että Sohvi ja Mirva tulevat heidän kanssaan uimakouluun. Kummit ovat myös mukana päiväkodin erilaisissa tapahtumissa.