1. Päiväkodit
 2. Vantaa
 3. Touhula LoistoVekara

Touhula LoistoVekara, Vantaa

Sini Viitala Päiväkodin johtaja

Seikkailupäiväkoti Touhula LoistoVekara sijaitsee Tammistossa uusissa, päiväkotitoimintaan suunnitelluissa tiloissa. Iloisen värinen päiväkotimme kätkee sisäänsä loistavat tilat leikkiä ja liikkua. Varhaiskasvatuksen lisäksi päiväkotimme tarjoaa esiopetusta.

Päiväkodissamme seikkaillaan sukeltamalla leikin ja sadun maailmaan. Huomioimme lasten osallisuuden toiminnan suunnittelussa. Erilaiset seikkailuretket kuuluvat jokaisen ryhmän toimintaan säännöllisesti, ja lähiympäristömme tarjoaa ihanteelliset mahdollisuudet ulkoiluun sekä retkeilyyn.

Touhula LoistoVekarassa on hyvät mahdollisuudet leikkien ja projektien jakamiseen eri työskentelytiloihin. Sisätiloissa on tilaa myös peleille ja liikuntaleikeille – loistavan mahdollisuuden omien rajojen koettelemiseen tarjoaa mm. kiipeilyseinä.

Kasvattajistamme löytyy erityisosaamista lasten mediakasvatuksesta. Arkemme on ilmaisupainotteista, joten se muodostuu monipuolisesti leikin, liikkeen, draaman, musiikin, sanataiteen sekä eläytymisen ympärille. Päiväkodissamme nauretaan, eläydytään, liikutaan, luodaan ja nautitaan yhdessä oppimisesta. Meiltä ei vauhtia, naurua ja mielikuvitusta puutu!

Päiväkodissamme seikkailee kuusi lapsiryhmää, ja jokaisella ryhmällä on omat, viihtyisät tilansa. Tilat ovat jaettu kolmeen ryhmäpariin, jotka jakavat keskenään yhteisen eteisen.

Päiväkodin omalta, aidatulta pihalta löytyvät kiipeilyteline, keinuja ja hiekka- sekä nurmialueet. Iso pihamme on jaettu eri-ikäisten leikkialueisiin. Teemme paljon retkiä läheiselle Tammiston luonnonsuojelualueelle sekä Haltialan tilalle. Hyödynnämme myös Kartanonkosken urheilupuiston palveluja, jossa käymme lasten kanssa harjoittelemassa eri liikuntalajeja. Urheilupuistosta löytyy mm. jalkapallokenttä, frisbeegolfrata ja pituushyppypaikka. Talvella urheilupuistossa on tekojää ja lumitilanteen salliessa hiihtoladut.

Me Touhula LoistoVekarassa katsomme maailmaa lapsen silmin, yhdessä lapsen kanssa. Tartumme innokkaasti lasten tekemiin oivalluksiin, ihmettelemme yhdessä lasten kanssa ja suunnitelemme toimintaamme lapsilähtöisesti. Meillä lapsi nähdään oman elämänsä sankarina, uteliaana, tutkivana ja aktiivisena toimijana – ja näitä ominaisuuksia me kasvattajat haluamme tukea ja vahvistaa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Vantaalla.

Touhula LoistoVekara

Seikkailu
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Sini Viitala Päiväkodin johtaja
Arkisin klo 10:00-14:30

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Vantaan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut (per kk) ovat enimmillään

Kokopäivähoito: 318 €
20 h / vko: 174 €

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Vantaan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus (huomioidaan palvelusetelissä). Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Vantaan kaupungin varhaiskasvatustoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.