Päiväkodit Kuopiossa

 • Touhula Hiltulanlahti

  Liikunta
  Sormulantie 8, 70870 Hiltulanlahti
 • Touhula Märssykori

  Seikkailu
  Sipulikatu 8, 70820 Kuopio
 • Touhula Pihlajalaakso

  Liikunta
  Poukamankatu 4, 70340 Kuopio
 • Touhula Rautaniemi

  Liikunta
  Rautaniementie 1, 70840 Kuopio, Suomi
 • Touhula Saaristokaupunki

  Liikunta
  Pirtinkaari 13, 70820 Kuopio, Suomi
 • Touhula Vehmasmäki

  Liikunta
  Liljantie 38, 70870 Hiltulanlahti

Touhula-päiväkodit Kuopiossa

Kuopiossa sijaitsee kuusi Touhula-päiväkotia. Kuopion Touhulat tekevät yhteistyötä erilaisten järjestöjen sekä lähialueen koulujen kanssa. 

Liikuntapäiväkodit

Kuopion liikuntapäiväkodeissa arki on aktiivista ja tarjoaa lapsille monipuolisesti mahdollisuuksia liikunnan riemuun sekä omien rajojen kokeilemiseen. Kuopion liikuntapäiväkotien yhteistyökumppanina toimii KuPS, jonka kanssa yhteistyössä järjestetään kuukausittain liikuntahetkiä liikuntapäiväkodeissa.

 • Touhula Hiltulanlahti

  Rauhallisessa ympäristössä sijaitseva Touhula Hiltulanlahti on liikuntateemainen päiväkoti. Päiväkoti toimii vuonna 2016 rakennetussa hirsirakennuksessa. Jokaisella ryhmällä on kaksi omaa toimintahuonetta, jonka lisäksi talossa on pienempiä tiloja koko päiväkodin käyttöön. Järven rannalla sekä metsien ympäröimänä päiväkodin lähiympäristö tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet liikkumiseen ja retkeilyyn. Arki Touhula Hiltulanlahdessa on erittäin liikunnallista ja aktiivista. Lasten päivä alkaa aamujumpalla, erilaiset siirtymiset kuljetaan eri tavoilla liikkuen ja liikuntasalit sekä -välineet ovat lasten saatavilla koko ajan. Päiväkodin aktiivista arkea ohjailee liikuntakalenteri. Touhula Hiltulanlahti tekee myös yhteistyötä lähikoulun kanssa, ja lapset pääsevät liikkumaan koulun liikuntasalissa säännöllisesti.

 • Touhula Pihlajalaakso

  Pohjois-Kuopion rikkaan luonnon keskellä toimiva Touhula Pihlajalaakso toimii 2014 rakennetuissa tiloissa, jotka ovat pintaremontoitu vuonna 2018. Päiväkodin tiloja hyödynnetään monipuolisesti luovassa liikkumisessa, ja lisäksi lapset ulkoilevat päivittäin säällä kuin säällä. Päiväkodin ulko- ja sisätilojen lisäksi lapset pääsevät liikkumaan lähialueen uudessa leikkipuistossa sekä koulujen ja muissa lähialueiden leikkipuistoissa. Päiväkodin arjessa näkyy vahvasti liikunnan lisäksi luontokasvatus, ja yli 3-vuotiaat lapset käyvät viikoittain Metsämörri-retkillä Puijon metsissä.

 • Touhula Rautaniemi

  Saaristokaupungissa sijaitseva Touhula Rautaniemi toimii nykyaikaisissa ja lasta liikkumaan innostavissa tiloissa. Päiväkodin ympäristö tarjoaa lapsille monipuolisia mahdollisuuksia liikkumiseen niin sisällä kuin ulkona. Päiväkodin arki on aktiivista ja liikunnallisten aktiviteettien lisäksi lapsille tarjotaan runsaasti mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen sekä retkeilyyn.

 • Touhula Saaristokaupunki

  Hyvien kulkuyhteyksien päässä Pirtin alueella sijaitseva Touhula Saaristokaupunki on liikuntapäiväkoti, jonka arki on aktiivista ja täynnä erilaisia liikunnallista toimintaa. Erilaiset liikuntavälineet ovat aina lasten saatavilla ja päiväkodin avarat, päiväkotikäyttöön suunnitellut tilat innostavat lapsia liikkumaan. Touhula Saaristokaupungissa järjestetään kaksi kertaa viikossa koko talon yhteinen ulkojumppa ja lisäksi lapset pääsevät liikkumaan Kuopio-halliin neljä kertaa toimintakauden aikana. Liikunnan lisäksi päiväkodin toiminnassa korostuvat ulkoilu ja retkeily. Lähialueen metsiä, leikkipuistoja sekä Pirtin koulun liikuntasalia hyödynnetään runsaasti erilaisissa toiminnoissa.

 • Touhula Vehmasmäki

  Touhula Vehmasmäki on 2014 avattu liikuntapäiväkoti, joka sijaitsee Hiltulanlahdessa. Päiväkodin maaseutuympäristö sekä läheiset urheilupaikat tarjoavat erinomaiset puitteet liikunnalliselle arjelle. Arki päiväkodissa on aktiivista ja pitää sisällään paljon ulkoilua. Päiväkodin iso piha-alue sekä lähiympäristö mahdollistavat monipuolisesti liikunnallisia aktiviteetteja. Touhula Vehmasmäki tekee myös yhteistyötä lähikoulun kanssa, ja lapset pääsevät liikkumaan koulun liikuntasalissa säännöllisesti. Liikuntateeman lisäksi päiväkodin arjessa näkyy vahvasti luontokasvatus, viikoittaiset retket lähimaastossa sekä Metsämörri-toiminta. Päiväkoti toimii tiiviisti yhteistyössä perheiden kanssa, ja päiväkodissa järjestetäänkin säännöllisesti vanhempien iltapäiväkahveja.

Seikkailupäiväkodit

Kuopiossa sijaitsee yksi seikkailupäiväkoti, jonka arki on täynnä erilaisia ja erikokoisia seikkailuja. Seikkailupäiväkodissa lapsille tarjotaan mahdollisuudet monipuoliseen tutkimiseen, oppimiseen sekä oivaltamiseen.  Arki on yhteisöllistä, ja päiväkodeissa järjestetään paljon esimerkiksi perhetapahtumia.

 • Touhula Märssykori

  Touhula Märssykori sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Kuopion Saaristokaupungissa. Jokainen päivä päiväkodissa on täynnä seikkailuja, joita tahdittavat musiikki sekä liikunta. Lähialueen monipuolisia ulkoilumaastoja hyödynnetään useamman kerran viikossa kaikkien lapsiryhmien kanssa. Touhula Märssykorissa jokainen lapsi on aarre, ja päiväkodin arkiset seikkailut täynnä iloista ja positiivista tunnelmaa.

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen Touhula-päiväkodeista onnistuu kätevästi verkossa täytettävän hakemuksen avulla. Hakemuksen vastaanottamisen jälkeen päiväkodista ollaan yhteydessä viikon sisällä, ja useimmissa tapauksissa päiväkotipaikan varmistaminen ja hoidon aloittaminen on mahdollista jopa heti. Touhula-päiväkodista voit hakea varhaiskasvatuspaikkaa koska tahansa, ja useimmiten mahdolliset jonotusajat ovat hyvinkin lyhyitä. Verkossa tehty hakemus ei ole vielä sitova, joten voit voit rauhassa tutustua Touhula-päiväkoteihin ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Mahdollisissa päiväkotipaikan hakemiseen liittyvissä asioissa tai muissa päiväkodin toimintaan liittyvissä kysymyksissä voit olla halutessasi yhteydessä suoraan kyseisen päiväkodin johtajaan, joka auttaa sinua mielellään. 

Kuopion kaupungin palveluseteli

Kuopion kaupunki tarjoaa varhaiskasvatuspaikan saaneille perheille palvelusetelin, jonka suuruuteen vaikuttavat esimerkiksi perheen koko sekä tulot. Palveluseteliä voit hakea Kuopion kaupungilta haettuasi ensin päiväkotipaikkaa Touhulalta. Palvelusetelin hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä sen päiväkodin johtajaan, josta olet hakenut paikkaa varhaiskasvatukseen. 

Tietoa Touhulasta

Touhulassa lapsi voi turvallisesti tutkia maailmaa sekä iloita oppimastaan yhdessä ystävien ja tuttujen aikuisten kanssa. Touhulan arvot kiteytyvät hyvinvointiin, avoimuuteen, vastuullisuuteen sekä oppimisen iloon. Lasten hyvinvoinnin toteutuminen arvossa on kaikkien touhulalaisten vastuulla. Päiväkotien arki on aktiivista ja lapsilähtöistä, sekä lapsen hyvinvointia tukevaa. Lasten hyvinvointia Touhula-päiväkodeissa tuetaan suunnittelemalla ja toteuttamalla luottamuksellisiin vuorovaikutussuhteisiin, aktiiviseen liikkumiseen sekä terveelliseen ruokaan perustuvaa arkea.