1. Päiväkodit
 2. Kuopio
 3. Touhula Hiltulanlahti

Touhula Hiltulanlahti, Kuopio

Sini Siekkinen Päiväkodin johtaja

Touhula Hiltulanlahti sijaitsee järven rannalla metsien ympäröimänä, Vanuvuoren kupeessa. Päiväkotimme on kahdessa eri talossa, Pikku-Vanussa ja Iso-Vanussa. Pikku-Vanussa seikkailevat päiväkotipolun alussa sipsuttavat taaperot ja Iso-Vanussa touhuilevat päiväkotimme vanhemmat lapset.

Hirsirakennukset tuovat sisätilojen oppimisympäristöihin kodinomaista tunnelmaa ja lämpöä. Päivisin seinien sisällä kuuluu lasten ilo ja riemu sekä monet hyvät leikit päiväkotikavereiden kanssa. Jokaisella lapsiryhmällä on käytössään kaksi omaa ryhmätilaa sekä yhteisiä leikkiympäristöjä kavereiden kanssa.

Arjessa retkeilemme lähiympäristössämme viikoittain. Joka viikko jokainen lapsiryhmämme lähtee portin toiselle puolelle ihmettelemään ympärillä olevaa maailmaa. Joskus hyppäämme viereiseltä bussipysäkiltä bussiin ja menemme esimerkiksi läheiseen Matkus-ostokeskuksen leikkipaikoille leikkimään. Lisäksi retkeillemme paljon metsässä, missä onkin rauhallinen ympäristö oppia uusia asioita.

Toimimme lasten kanssa pienryhmissä ja teemme yhteistyötä yli ryhmärajojen. Pienryhmätoiminnalle takaamme, että voimme kohdata jokaisen lapsen yksilöllisesti ja meillä on aikaa jokaiselle lapselle ja voimme pysähtyä lasta mietityttävien asioiden äärelle. Haluamme, että jokainen päiväkodissa työskentelevä kasvattaja on jokaiselle lapselle tuttu ja turvallinen, jonka syliin voi istahtaa päiväkotipäivän aikana. Huomioimme jokaisen lapsen vahvuuksia ja haluamme luoda vahvan perustan jokaiselle lapselle omalla oppipolullaan.

Olemme panostaneet myös ravintoon ja päiväkodin ruoka valmistetaankin Touhulan omassa keittiössä Hiltulanlahdessa. Näin varmistamme, että lasten ravinto on tuoretta, monipuolista ja lapsille suositeltujen suosituksien mukaista.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa ja Instagramissa.

Nähdään Touhula Hiltulanlahdessa!

Touhula Hiltulanlahti

Liikunta
Ma–pe klo 6–18

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Sini Siekkinen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kuopion kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus:
yli 35 h / vko: 9–304 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus:
enintään 20 h / vko: 4,50–152 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 35 h / vko
  Enintään 20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Enintään 20 h / vko

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Kuopion kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Palveluseteliä tulee hakea kaupungilta asiakaspaikan varmistuttua. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kuopion päivähoitotoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.