1. Päiväkodit
 2. Kuopio
 3. Touhula Hiltulanlahti

Touhula Hiltulanlahti, Kuopio

Kirsi Tuononen Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Hiltulanlahti sijaitsee järven rannalla metsien ympäröimänä, kaukana liikenteen melusta. Teemamme mukaisesti päiväkodissamme liikutaan joka hetki. Päivät alkavat aamujumpalla, siirtymissä kuljetaan eri tavoin liikkuen ja liikuntasalit sekä -välineet ovat lasten käytössä koko ajan. Noudatamme päiväkodissa liikuntakalenteria, joka on suunniteltu monipuoliseksi ja helpottavaksi työvälineeksi ryhmille.

Telinevoimistelemme koulun jumppasalissa, pihapiirin ulkopuolella olevissa leikkipuistossa pääsemme kiipeilemään pihakiipeilylaitteissa ja pulkkamäessä harjoittelemme rinnenousua. Vuodenajasta riippuen kokeilemme talvi- ja kesäurheilulajeja, yleisurheilua koulun kentällä ja järjestämme tietenkin olympialaiset. Liikunnan lisäksi opetamme lapsia musisoimaan, kielijumppaamaan ja tuemme tunnekasvatusta. Meillä on ammattitaitoinen henkilökunta, joka saa lapset viihtymään päiväkodissamme joka päivä, luoden lapselle parhaan mahdollisen päivähoitokokemuksen.

Lastemme lempipuuhaa ovat yleisurheilu, telinevoimistelu, jalkapallo ja erilaiset ryhmäleikit, kuten hippa, polttopallo ja kirkonrotta. Talvella lastemme suosikkeja ovat mäenlasku, luistelu ja hiihto. Toisinaan saamme naapurista koululaisia leikkimään kanssamme.

Päiväkodin aidatulta pihalta löytyy pihaleikkivälineitä, keinuja, vaijerikeinu, palloiluareena, liukumäki, sekä jakotila alle 3-vuotiaille ja yli 3-vuotiaille lapsille. Talomme ympärillä on metsää, järvi, sekä Hiltulanlahden koulu pihoineen. Poistumme päivittäin päiväkotimme aitojen sisäpuolelta tutkimaan ja tutustumaan lähiympäristöömme.

Retkeilemme lasten kanssa usein lähialueen metsiin, järven rannalle sekä Koivumäen kartanon kotieläinpihalle. Käymme myös lasten kanssa bussilla tutustumassa Kuopion torille, museoihin ja kerran kuukaudessa vierailemme Kallaveden seurakunnan pyhäkoulussa. Vietämme päiväkodissamme kerran kuukaudessa talon yhteisen lauluhetken ja teemme viikoittaisia Metsämörri-retkiä metsissä ympäri vuoden.

Päiväkotimme on vuonna 2016 rakennettu hirsirakennus, joka on rakennettu L-kirjaimen muotoon. Uusissa, hienoissa sekä avarissa tiloissamme jokaisella ryhmällä on kaksi omaa toimintahuonetta, ja lisäksi talossa on pienempiä tiloja koko päiväkodin käyttöön. Meillä on tilaa liikkua ja leikkiä mielin määrin. Toisaalta tilamme antavat mahdollisuuden myös hiljaisiin ja rauhallisiin pienryhmätuokioihin.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kuopiossa.

Touhula Hiltulanlahti

Liikunta
Ma–pe klo 6–18

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kirsi Tuononen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 9–12

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Päiväkodissa on käytössä Kuopion kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu, sekä vaihtoehtoisesti yksityisen hoidon tuki ja kuntalisä.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 140 h / kk (väh. 35 h / vko)
  80–140 h / kk (20–35 h / vko)
  0–80 h / kk (0–20 h / vko)

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  80–140 h / kk (20–35 h / vko)
  0–80 h / kk (0–20 h / vko)

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palveluseteliä tulee hakea kaupungilta asiakaspaikan varmistuttua. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kuopion päivähoitotoimistoon. Yksityisen hoidon tukea haetaan suoraan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • KuPS

  KuPS on Kuopion Touhulan liikuntapäiväkotien kumppani.

  Aikaisemmin kummina toiminut Juniori KuPS ja KuPS ry yhdistivät toimintansa alkuvuodesta 2017.

  KuPSn ammattitaitoiset ohjaajat käyvät kuukausittain pitämässä palloilullisia liikuntahetkiä Kuopion Touhulan liikuntapäiväkodeissa. Touhulassa iloitaan yhteistyöstä ja lapset odottavat innolla yhteistä palloilukoulua.

  Lisätietoja: www.kups.fi