1. Päiväkodit
 2. Kuopio
 3. Touhula Hiltulanlahti

Touhula Hiltulanlahti, Kuopio

Tiina Kohvakka Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Hiltulanlahti sijaitsee järven rannalla metsien ympäröimänä, Vanuvuoren kupeessa. Liikuntateeman mukaisesti päivät alkavat liikuntaleikillä, siirtymissä kuljetaan eri tavoin liikkuen ja liikuntasalit sekä -välineet ovat lasten käytössä koko ajan. Myös Hiltulanlahden seurantalon jumppasali on käytössämme viikoittain.

Olemme panostaneet myös ravintoon ja päiväkodin ruoka valmistetaankin Touhulan omassa keittiössä Hiltulanlahdessa. Näin varmistamme, että lasten ravinto on tuoretta, monipuolista ja juuri heidän makuunsa sopivaa.

Päiväkodissa on ammattitaitoinen henkilökunta, joka saa lapset viihtymään päiväkodissamme joka päivä, luoden lapselle parhaan mahdollisen varhaiskasvatuskokemuksen.

Päiväkodin aidatulta pihalta löytyy pihaleikkivälineitä, keinuja, vaijerikeinu, palloiluareena, liukumäki, sekä jakotila alle 3-vuotiaille ja yli 3-vuotiaille lapsille. Talomme välittömässä läheisyydessä on metsää, järvi sekä Vanuvuori ja vanha Hiltulanlahden koulu pihoineen.

Telinevoimistelemme seurantalo Vanulan jumppasalissa, pihapiirin ulkopuolella olevissa leikkipuistossa pääsemme kiipeilemään pihakiipeilylaitteissa ja pulkkamäessä harjoittelemme rinnenousua. Vuodenajasta riippuen kokeilemme talvi- ja kesäurheilulajeja, yleisurheilua koulun kentällä ja järjestämme tietenkin olympialaiset. Liikunnan lisäksi opetamme lapsia musisoimaan, kielijumppaamaan ja tuemme tunnekasvatusta.

Retkeilemme lasten kanssa usein lähialueen metsiin Suomen Ladun Metsämörri-teemalla. Retkeilemme myös järven rannalle sekä Koivumäen kartanon kotieläinpihalle. Silloin tällöin käymme lasten kanssa bussilla tutustumassa Kuopion torille ja museoihin. Syys- ja kevätlukukaudella Kallaveden seurakunta vierailee päiväkodissa. Vietämme päiväkodissamme kerran kuukaudessa talon yhteisen lauluhetken.

Päiväkotimme on vuosina 2012 ja 2016 rakennettu hirsirakennus. Avarissa tiloissamme jokaisella ryhmällä on kaksi omaa toimintahuonetta, ja lisäksi talossa on pienempiä tiloja koko päiväkodin käyttöön. Meillä on tilaa liikkua ja leikkiä mielin määrin. Toisaalta tilamme antavat mahdollisuuden myös hiljaisiin ja rauhallisiin pienryhmätuokioihin.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kuopiossa.

Touhula Hiltulanlahti

Liikunta
Ma–pe klo 6–18

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Tiina Kohvakka Päiväkodin johtaja
Arkisin klo 12:00-14:00

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Päiväkodissa on käytössä Kuopion kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu, sekä vaihtoehtoisesti yksityisen hoidon tuki ja kuntalisä.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 140 h / kk (väh. 35 h / vko)
  80–140 h / kk (20–35 h / vko)
  0–80 h / kk (0–20 h / vko)

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  80–140 h / kk (20–35 h / vko)
  0–80 h / kk (0–20 h / vko)

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palveluseteliä tulee hakea kaupungilta asiakaspaikan varmistuttua. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kuopion päivähoitotoimistoon. Yksityisen hoidon tukea haetaan suoraan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • KuPS

  KuPS on Kuopion Touhulan liikuntapäiväkotien kumppani.

  Aikaisemmin kummina toiminut Juniori KuPS ja KuPS ry yhdistivät toimintansa alkuvuodesta 2017.

  KuPSn ammattitaitoiset ohjaajat käyvät kuukausittain pitämässä palloilullisia liikuntahetkiä Kuopion Touhulan liikuntapäiväkodeissa. Touhulassa iloitaan yhteistyöstä ja lapset odottavat innolla yhteistä palloilukoulua.

  Lisätietoja: www.kups.fi