1. Päiväkodit
 2. Kuopio
 3. Touhula Vehmasmäki

Touhula Vehmasmäki, Kuopio

Sini Siekkinen Päiväkodin johtaja

Touhula Vehmasmäki on päiväkoti Vehmasmäen rauhallisessa maaseutuympäristössä. Sijaintimme tarjoaa hyvät puitteet päiväkotimme liikunnalliselle arjelle.

Päiväkodissamme vallitsee yhteisvastuullisuus ja aito välittämisen kulttuuri. Teemme vahvasti yhteistyötä päivittäin kaikkien ryhmien välillä. Toimimme lasten kanssa pienryhmissä, jolloin voimme huomioida jokaisen lapsen yksilöllisesti.

Arkeemme kuuluu niin liikkuminen, musisointi, kädentaidot kuin tunnetaidot ja ryhmässä toimimisen taitojen vahvistaminen. Kerran viikossa jokainen lapsiryhmä retkeilee päiväkodin lähiympäristössä. Retkemme suuntaa usein metsään ja käymme myös säännöllisesti Valoharjun salissa. Viereinen kukkatarha tarjoaa lapsille paljon nähtävää ja koettavaa pitkin vuotta.

Jokainen lapsi on meille aarre. Toiminnassamme vahvistamme jokaisen lapsen omaa oppimis- ja kehityspolkua sekä huomioimme heidän vahvuuksiaan. Koemme, että tärkeimpänä tehtävänämme on lasten kanssa yhdessä tekeminen ja oppiminen.

Haluamme että toimintamme on läpinäkyvää ja vanhemmat ovat tietoisia, mitä päivän aikana on tehty ja missä lapsi on juuri tänään onnistunut. Siksi meille on tärkeää kertoa lapsen kuulumisia päivän päätteeksi sekä viikoittain TouGossa lähetettävien kuvien muodossa.

Päiväkodin piha muuntuu kokonsa puolesta moneksi. Pihassa on mahdollista koivumetsän ympäröimänä pelata pihapelejä, sählyä ja jalkapalloa, keinua, kiipeillä ja paljon muuta. Lisäksi löytyy vielä iso hiekkalaatikko, jossa syntyy maukkaimmat kakut ja leivokset päivittäin. Talvisin hiihdämme, ladut lähtevätkin ihan päiväkotimme takapihalta sekä reippailemme Riemurinteelle mäenlaskuun.

Kutsumme perheet päiväkodille säännöllisesti kahvittelemaan aamukahvien tai hakukahvien merkeissä. Lisäksi vietämme yhdessä erilaisia juhlia ja tempauksia päiväkodilla.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Vehmasmäki

Ma–pe klo 6–18

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Sini Siekkinen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kuopion kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus:
yli 35 h / vko: 9–304 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus:
enintään 20 h / vko: 4,50–152 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 35 h / vko
  Enintään 20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Enintään 20 h / vko

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Kuopion kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Palveluseteliä tulee hakea kaupungilta asiakaspaikan varmistuttua. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kuopion päivähoitotoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • KuPS

  KuPS on Kuopion Touhulan liikuntapäiväkotien kumppani.

  Aikaisemmin kummina toiminut Juniori KuPS ja KuPS ry yhdistivät toimintansa alkuvuodesta 2017.

  KuPSn ammattitaitoiset ohjaajat käyvät kuukausittain pitämässä palloilullisia liikuntahetkiä Kuopion Touhulan liikuntapäiväkodeissa. Touhulassa iloitaan yhteistyöstä ja lapset odottavat innolla yhteistä palloilukoulua.

  Lisätietoja: www.kups.fi

 • Meillä on Metsämörri -laatutunnus

  Suomen Ladun Meillä on Metsämörri -laatutunnus on ollut käytössä vuodesta 2006. Laatutunnus myönnetään kriteerit täyttävälle Metsämörri-toiminnalle, ja se sisältää lipun, vuosimerkin ja diplomin.