1. Päiväkodit
 2. Kuopio
 3. Touhula Vehmasmäki

Touhula Vehmasmäki, Kuopio

Kirsi Tuononen Päiväkodin johtaja

Vuonna 2014 avattu Touhula Vehmasmäki sijaitsee Hiltulanlahden rauhallisessa maaseutuympäristössä urheilupaikkojen läheisyydessä, tarjoten hyvät puitteet päiväkotimme liikunnalliselle arjelle. Meillä touhuaa päivittäin kolme lapsiryhmää. Päiväkodissamme vallitsee yhteisvastuullisuus, aito välittäminen ja huomioimme jokaisen lapsen yksilönä.

Liikunta näkyy arjessamme erityisesti ulkoillessa. Iso piha-alue, maalaismaisemat ja ympäröivä metsä antavat hyvät puitteet monipuoliselle liikunnalle. Hyödynnämme myös läheisen seurantalon salitilaa viikoittain erilaiseen jumppaamiseen. Yhteistyökumppanimme KuPS Junior vetää lapsillemme palloilukerhoa joka toinen kuukausi.

Pihaleikit ja metsäseikkailut kuuluvat arkeemme. Päiväkodin piha muuntuu kokonsa puolesta moneksi. Pihassa on mahdollista pelata pihapelejä, sählyä ja jalkapalloa, keinua, kiipeillä, laskea mäkeä ja paljon muuta – mitä milloinkin keksitään. Jumppaamme myös säännöllisesti Valoharjulla ja talvisin hiihdämme yhdessä. Esikoululaiset pääsevät käyttämään myös Vehmasmäen koulun isoa liikuntasalia ja luistelukenttää.

Päiväkotimme toiminnassa painottuu liikuntateemamme lisäksi luontokasvatus. Retkeilemme lähimaastossa viikoittain, ja Metsämörri-toiminta kuuluu arkeemme metsässä seikkaillen ja ympäröivää luontoa ihmetellen.  Käymme myös vierailemassa läheisellä kukkatarhalla ja erityisesti päiväkodin pienimmät käyvät innokkaasti katselemassa hevosia.

Päiväkotimme tunnelma on tiivis ja kodinomainen. Päiväkoti on jakaantunut kahteen puoleen: pienten ja isojen päätyihin. Koko päiväkodin yhteinen eteis- ja käytävätila jakaa päädyt. Molemmista päädyistä löytyvät ruokailutila, nukkumatila sekä leikkitila. Sisätilat soveltuvat hyvin pienryhmätoimintaan.

Päiväkotimme säännöllisiä tapahtumia ovat vanhempien iltapäiväkahvit, äitien- ja isänpäiväkahveja unohtamatta. Syksyisin pidämme päiväkodin olympialaiset, joulunaikaan vietämme vanhempiakin liikuttavan joulujuhlan ja keväällä vietämme mm. Unelmien liikuntapäivää sekä kevätjuhlaa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kuopiossa.

Touhula Vehmasmäki

Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kirsi Tuononen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 9–12

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Päiväkodissa on käytössä Kuopion kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu, sekä vaihtoehtoisesti yksityisen hoidon tuki ja kuntalisä. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

Yli 140 h / kk: 298 €
80–140 h / kk: 223,50 €
0–80 h / kk: 149,50 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 140 h / kk (väh. 35 h / vko)
  80–140 h / kk (20–35 h / vko)
  0–80 h / kk (0–20 h / vko)

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  80–140 h / kk (20–35 h / vko)
  0–80 h / kk (0–20 h / vko)

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palveluseteliä tulee hakea kaupungilta asiakaspaikan varmistuttua. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kuopion päivähoitotoimistoon. Yksityisen hoidon tukea haetaan suoraan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • KuPS

  KuPS on Kuopion Touhulan liikuntapäiväkotien kumppani.

  Aikaisemmin kummina toiminut Juniori KuPS ja KuPS ry yhdistivät toimintansa alkuvuodesta 2017.

  KuPSn ammattitaitoiset ohjaajat käyvät kuukausittain pitämässä palloilullisia liikuntahetkiä Kuopion Touhulan liikuntapäiväkodeissa. Touhulassa iloitaan yhteistyöstä ja lapset odottavat innolla yhteistä palloilukoulua.

  Lisätietoja: www.kups.fi

 • Meillä on Metsämörri -laatutunnus

  Suomen Ladun Meillä on Metsämörri -laatutunnus on ollut käytössä vuodesta 2006. Laatutunnus myönnetään kriteerit täyttävälle Metsämörri-toiminnalle, ja se sisältää lipun, vuosimerkin ja diplomin.