1. Päiväkodit
  2. Kuopio
  3. Touhula Rautaniemi

Touhula Rautaniemi, Kuopio

Anni Heikkinen Päiväkodin johtaja

Touhula Rautaniemi sijaitsee Kuopion Saaristokaupungissa, osoitteessa Rautaniementie 1, hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella.

Touhula Rautaniemi toimii nykyaikaisissa ja lasta liikkumaan innostavissa tiloissa. Tilamme ovat myös kodinomaiset ja lasten kädenjälki saa näkyä. Päiväkotiamme on kuvailtu ”sopivan kokoiseksi päiväkodiksi, missä kaikki tuntevat kaikki”. Meillä työskentelee ihanan aktiivinen ja vuosien mittaan vakiintunut henkilökunta.

Retkeilemme lasten kanssa viikoittain vastuullisesti lähiympäristössä. Metsäretket ovat lasten suosikkeja ja näitä kohteita löytyykin aivan päiväkotimme läheisyydestä. Läheltä löytyvät myös leikkipuistot, hiihtoladut, luistelukentät sekä palloilualueet. Teemme retkiä välillä myös vähän kauemmas, esimerkiksi torille tai kirjastoon, jonne liikumme bussilla. Toisinaan saamme kutsun viereisestä palvelukodista; lasten vierailut lauluesityksineen ja mukana tuodut askartelut piristävät siellä päivää!

Päiväkodissamme lapset saavat ruokailla kiireettömästi pienryhmissä. Ruokailusta pyrimme rakentamaan mukavan yhteisen hetken osaksi päivää, lasten kanssa jutellen ja opetellen maistamaan uusiakin makuja.

Pidämme perheisiin aktiivisesti yhteyttä TouGo-sovelluksella. Jokainen ryhmä lähettää perheille viikkokirjeen, jossa kerrotaan tulevan viikon suunnitelmista sekä edeltävän viikon kuulumisista. TouGon kautta lähetämme myös perheille kuvia lapsen päivästä. Perheille järjestetään aina aikaa, mikäli tarvetta keskustella pidemmän aikaa kasvotusten, päivittäisten tuonti- ja hakutilanteiden lisäksi.

Järjestämme päiväkodissa erilaisia teemapäiviä ja tapahtumia, kuten esimerkiksi isovanhempien päivän sekä joulu- ja kevätjuhlan.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Rautaniemi

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Anni Heikkinen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kuopion kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus:
yli 35 h / vko: 9–304 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus:
enintään 20 h / vko: 4,50–152 € / kk

  • Hoitoaikaperusteinen sopimus

    Yli 35 h / vko
    Enintään 20 h / vko

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

  1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
  2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Kuopion kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Palveluseteliä tulee hakea kaupungilta asiakaspaikan varmistuttua. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kuopion päivähoitotoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.