1. Päiväkodit
 2. Kuopio
 3. Touhula Saaristokaupunki

Touhula Saaristokaupunki, Kuopio

Linda Nurminen Päiväkodin johtaja

Touhula Saaristokaupunki on liikuntateemainen päiväkoti Kuopion Pirtissä. Päiväkotimme sijaitsee osoitteessa Pirtinkaari 13, hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella.

Touhula Saaristokaupunki on neliryhmäinen päiväkoti. Arkemme on toiminnallista. Kasvattajamme tavoitteena on olla tukemassa lapsia liikunnallisesti aktiiviseen elämäntapaan.

Päiväkotimme tilat mahdollistavat meille jakautumisen pienryhmiin ja erilaisiin leikkeihin sekä kannustavat lapsia liikkumaan. Lapset voivat käyttää esillä olevia liikuntavälineitä päivän eri hetkissä. Huomioimme myös tilan rentoutumiselle ja rauhoittumiselle, joka on tärkeänä osana aktiivista päiväämme.

Meillä lapset saavat ruokailla kiireettömästi pienryhmissä ja kasvattajan kannustamana sekä tukemana. Ruokailusta pyrimme rakentamaan mukavan yhteisen hetken osaksi päivää, joka ei tunnu vain pakolliselta arjen rutiinilta.

Retkeilemme lasten kanssa viikoittain vastuullisesti lähiympäristössä. Kuulemme lasten toiveita retkikohteiden ja touhujen valitsemiseksi. Päiväkotiamme ympäröi Kallaveden retkeilymaastot, leikkipuistot sekä monipuoliset liikuntamahdollisuudet kuten hiihtoladut, luistelukentät sekä palloilualueet. Toisinaan innostumme myös matkustamaan esimerkiksi Kuopion keskustaan, ihmettelemään muailman navan meininkiä.

Käytämme aktiivisesti TouGo-sovellusta viestinnän välineenä päiväkodin ja perheiden välillä. Lähetämme viikoittain perheille kirjeen, jossa kerromme tulevan viikon toiminnasta sekä edeltävän viikon kuulumisista. Hyödynnämme TouGoa myös kuvien lähettämiseen perheille, sillä monesti kuvat lapsen arjesta kertovat enemmän, kuin tuhat sanaa.

Kiireisissä asioissa toivomme, etteivät perheet epäröi soittaa meille!

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Saaristokaupunki

Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Linda Nurminen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kuopion kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus:
yli 35 h / vko: 9–304 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus:
enintään 20 h / vko: 4,50–152 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 35 h / vko
  Enintään 20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Enintään 20 h / vko

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Kuopion kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Palveluseteliä tulee hakea kaupungilta asiakaspaikan varmistuttua. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kuopion päivähoitotoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • KuPS

  KuPS on Kuopion Touhulan liikuntapäiväkotien kumppani.

  Aikaisemmin kummina toiminut Juniori KuPS ja KuPS ry yhdistivät toimintansa alkuvuodesta 2017.

  KuPSn ammattitaitoiset ohjaajat käyvät kuukausittain pitämässä palloilullisia liikuntahetkiä Kuopion Touhulan liikuntapäiväkodeissa. Touhulassa iloitaan yhteistyöstä ja lapset odottavat innolla yhteistä palloilukoulua.

  Lisätietoja: www.kups.fi