1. Päiväkodit
 2. Kuopio
 3. Touhula Saaristokaupunki

Touhula Saaristokaupunki, Kuopio

Meri-Tuuli Härkin Päiväkodin johtaja

Liikuntateemainen päiväkoti Touhula Saaristokaupunki sijaitsee Pirtin alueella. Päiväkotikäyttöön suunnitellut tilamme innostavat lapsia liikkumaan. Erilaiset liikuntavälineet ovat aina lasten saatavilla ja lapset liikkuvat vähintään kaksi tuntia päivän aikana.

Liikuntaa on tarjolla sekä ohjattuna että omaehtoisena, henkilökuntamme on aktiivisesti mukana liikuttamassa lapsia. Lasten lempipuuhia ovatkin erilaiset liikuntaleikit, temppuradat ja pallopelit. Järjestämme koko talon yhteisiä laulu- tai jumppahetkiä joka perjantai ja käymme Kuopio-hallissa urheilemassa kaksi kertaa toimintakauden aikana. Toiminnassamme korostuvat liikunnan lisäksi leikki, ulkoilu ja retkeily. Hyödynnämme retkiä tehdessämme lähimetsiä ja leikkipuistoja.

Luemme lasten kanssa päivittäin kirjoja, käymme yhdessä lasten kanssa valitsemassa uutta luettavaa parin viikon välein päiväkodilla vierailevasta kirjastoautosta. Lorut ja riimit sekä laululeikit ovat myös olennainen osa toimintaamme.

Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat vanhempainkahvit, isovanhempien päivä sekä äitienpäivänlauluhetki ja isänpäiväretki.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”On hieno tunne jättää lapsi päiväksi kavereiden ja työnsä osaavien luotettavien hoitajien luokse ja kuulla päivän päätteeksi päivän sujumisesta rehellisesti ja mitä kaikkea uutta lapsi on taas oppinut. Iso kiitos henkilökunnalle!”

”Paljon tehdään asioita monipuolisesti, järjestetään kaikenlaista erilaista mukavaa lapsille.”

”Liikunnalliselle, energiselle lapselle paras paikka.”

 

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kuopiossa.

Touhula Saaristokaupunki

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Meri-Tuuli Härkin Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Päiväkodissa on käytössä Kuopion kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu, sekä vaihtoehtoisesti yksityisen hoidon tuki ja kuntalisä.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 140 h / kk (väh. 35 h / vko)
  80–140 h / kk (20–35 h / vko)
  0–80 h / kk (0–20 h / vko)

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  80–140 h / kk (20–35 h / vko)
  0–80 h / kk (0–20 h / vko)

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palveluseteliä tulee hakea kaupungilta asiakaspaikan varmistuttua. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kuopion päivähoitotoimistoon. Yksityisen hoidon tukea haetaan suoraan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • KuPS

  KuPS on Kuopion Touhulan liikuntapäiväkotien kumppani.

  Aikaisemmin kummina toiminut Juniori KuPS ja KuPS ry yhdistivät toimintansa alkuvuodesta 2017.

  KuPSn ammattitaitoiset ohjaajat käyvät kuukausittain pitämässä palloilullisia liikuntahetkiä Kuopion Touhulan liikuntapäiväkodeissa. Touhulassa iloitaan yhteistyöstä ja lapset odottavat innolla yhteistä palloilukoulua.

  Lisätietoja: www.kups.fi