1. Päiväkodit
 2. Kuopio
 3. Touhula Saaristokaupunki

Touhula Saaristokaupunki, Kuopio

Tiina Kohvakka Päiväkodin johtaja

Liikuntateemainen päiväkoti Touhula Saaristokaupunki sijaitsee Pirtin alueella. Päiväkotikäyttöön suunnitellut tilamme innostavat lapsia liikkumaan. Erilaiset liikuntavälineet ovat aina lasten saatavilla, ja lapset liikkuvat vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa päivän aikana.

Liikuntaa on tarjolla sekä ohjattuna että omaehtoisena, ja henkilökuntamme on aktiivisesti mukana liikuttamassa lapsia. Järjestämme koko talon yhteisiä ulkojumppia kaksi kertaa viikossa ja käymme Kuopio-hallissa urheilemassa neljä kertaa toimintakauden aikana. Toiminnassamme korostuvat liikunnan lisäksi ulkoilu ja retkeily. Hyödynnämme retkiä tehdessämme lähimetsiä, leikkipuistoja sekä Pirtin koulun liikuntasalia.

Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat yhteiset liikunnalliset tapahtumat, ulkojumpat sekä hiihtoretket. Myös laulut ja lorut liikuttavat lapsia. Ulkona lapset tykkäävät pelata polttopalloa, jäämiestä, peiliä ja jalkapalloa. Pihaltamme löytyy myös kiipeilyseinä.

Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat vanhempainkahvit, isovanhempien päivä sekä vanhempien kanssa vuosittain tehtävät retket (äitien- ja isänpäivänä).

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kuopiossa.

Touhula Saaristokaupunki

Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Tiina Kohvakka Päiväkodin johtaja
Arkisin klo 12:00-14:00

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Päiväkodissa on käytössä Kuopion kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu, sekä vaihtoehtoisesti yksityisen hoidon tuki ja kuntalisä.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 140 h / kk (väh. 35 h / vko)
  80–140 h / kk (20–35 h / vko)
  0–80 h / kk (0–20 h / vko)

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  80–140 h / kk (20–35 h / vko)
  0–80 h / kk (0–20 h / vko)

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palveluseteliä tulee hakea kaupungilta asiakaspaikan varmistuttua. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kuopion päivähoitotoimistoon. Yksityisen hoidon tukea haetaan suoraan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • KuPS

  KuPS on Kuopion Touhulan liikuntapäiväkotien kumppani.

  Aikaisemmin kummina toiminut Juniori KuPS ja KuPS ry yhdistivät toimintansa alkuvuodesta 2017.

  KuPSn ammattitaitoiset ohjaajat käyvät kuukausittain pitämässä palloilullisia liikuntahetkiä Kuopion Touhulan liikuntapäiväkodeissa. Touhulassa iloitaan yhteistyöstä ja lapset odottavat innolla yhteistä palloilukoulua.

  Lisätietoja: www.kups.fi