1. Päiväkodit
 2. Kuopio
 3. Touhula Pihlajalaakso

Touhula Pihlajalaakso, Kuopio

Sini Siekkinen Päiväkodin johtaja

Touhula Pihlajalaakso on liikuntapäiväkoti Pohjois-Kuopiossa, rikkaan luonnon keskellä. Päiväkodissamme lasten nauru ja ilo saa kuulua sekä näkyä!

Liikunta on mukana kaikessa toiminnassamme. Täytämme myös arjen erilaisia toimintoja liikkeellä. Liikuntavälineet ovat jatkuvasti lasten saatavilla. Päiväkotimme vierestä löytyy nurmikenttä ja puistoaluetta, joissa käymme liikkumassa useita kertoja viikossa. Erityisesti jalkapallo ja muut palloilulajit ovat lasten sekä kasvattajien mieleen, ja niitä pelailemme usein. Järjestämme myös koko talon yhteisiä teemahetkiä, joissa näkyy myös liikunta.

Hyödynnämme liikkumiseen paljon lähiluontoa ja -ympäristöämme. Ulkoilemme paljon lähimetsässämme. Kaikilla lapsilla on retkipäivä vähintään kerran viikossa. Päiväkodissamme toteutetaan Suomen Ladun Metsämörri-toimintaa, ja yli 3-vuotiaat käyvät Metsämörri-retkillä myös Puijon metsissä. Talvella lähiympäristössämme on mahdollisuus hiihtoon ja luisteluun.

Ulkoilemme päiväkodin pihassa porrastetusti, jolloin osalla on toimintaa ulkona ja toiset ovat samaan aikaan sisällä. Pihasta löytyvät keinut ja liukumäki, ja pihalla on mahdollisuus rekkaralleihin, potkumopoiluun sekä tietenkin hiekkaleikkeihin. Kasvattajamme pelaavat pihalla jalkapalloa ja sählyä yhdessä lasten kanssa. Ulkoilemme päivittäin säällä kuin säällä; sadesää ei ole este ulos lähtemiseen!

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Henkilökunta on huippu! Kertovat rehellisesti palautetta ja nyt kun meidän lapselle on vaikeaa jäädä hoitoon, niin ihanasti on keksitty eri juttuja aamuun, että jäänti onnistuisi paremmin. Lasta on mukava tulla hakemaan kun henkilöstö on aina iloisella tuulella.”

”Arvostan sitä että tuodessa lapset päiväkotiin, aikuiset tulevat vastaan ja huomioivat lapset ystävällisesti heti aamulla. Myös hakiessa he kertovat kuulumiset tarkasti, joka tuntuu äidistä mukavalta ja siltä että päiväkodissa otetaan jokaisen lapsen tarpeet huomioon erikseen.”

Trustmary Reviews

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kuopiossa.

Touhula Pihlajalaakso

Liikunta
Ma–pe klo 6.15–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Sini Siekkinen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Päiväkodissa on käytössä Kuopion kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu, sekä vaihtoehtoisesti yksityisen hoidon tuki ja kuntalisä. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

Yli 140 h / kk: 9–298 €
80–140 h / kk: 6,75–223,50 €
0–80 h / kk: 4,50–149,50 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 140 h / kk (väh. 35 h / vko)
  80–140 h / kk (20–35 h / vko)
  0–80 h / kk (0–20 h / vko)
  20 h / vko

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palveluseteliä tulee hakea kaupungilta asiakaspaikan varmistuttua. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kuopion päivähoitotoimistoon. Yksityisen hoidon tukea haetaan suoraan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Meillä on Metsämörri -laatutunnus

  Suomen Ladun Meillä on Metsämörri -laatutunnus on ollut käytössä vuodesta 2006. Laatutunnus myönnetään kriteerit täyttävälle Metsämörri-toiminnalle, ja se sisältää lipun, vuosimerkin ja diplomin.