1. Päiväkodit
 2. Kuopio
 3. Touhula Pihlajalaakso

Touhula Pihlajalaakso, Kuopio

Anni Heikkinen Päiväkodin johtaja

Touhula Pihlajalaakso on liikuntapäiväkoti Pohjois-Kuopiossa, rikkaan luonnon keskellä. Päiväkodissamme lasten nauru ja ilo saa kuulua sekä näkyä!

Liikunta on mukana kaikessa toiminnassamme. Täytämme myös arjen erilaisia toimintoja liikkeellä. Liikuntavälineet ovat jatkuvasti lasten saatavilla. Päiväkotimme vierestä löytyy nurmikenttä ja puistoaluetta, joissa käymme liikkumassa useita kertoja viikossa. Erityisesti jalkapallo ja muut palloilulajit ovat lasten sekä kasvattajien mieleen, ja niitä pelailemme usein. Järjestämme myös koko talon yhteisiä teemahetkiä, joissa näkyy myös liikunta.

Hyödynnämme liikkumiseen paljon lähiluontoa ja -ympäristöämme. Ulkoilemme paljon lähimetsässämme. Kaikilla lapsilla on retkipäivä vähintään kerran viikossa. Päiväkodissamme toteutetaan Suomen Ladun Metsämörri-toimintaa, ja yli 3-vuotiaat käyvät Metsämörri-retkillä myös Puijon metsissä. Talvella lähiympäristössämme on mahdollisuus hiihtoon ja luisteluun.

Ulkoilemme päiväkodin pihassa porrastetusti, jolloin osalla on toimintaa ulkona ja toiset ovat samaan aikaan sisällä. Pihasta löytyvät keinut ja liukumäki, ja pihalla on mahdollisuus rekkaralleihin, potkumopoiluun sekä tietenkin hiekkaleikkeihin. Kasvattajamme pelaavat pihalla jalkapalloa ja sählyä yhdessä lasten kanssa. Ulkoilemme päivittäin säällä kuin säällä; sadesää ei ole este ulos lähtemiseen!

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Pihlajalaakso

Liikunta
Ma–pe klo 6.15–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Anni Heikkinen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kuopion kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus:
yli 35 h / vko: 9–304 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus:
enintään 20 h / vko: 4,50–152 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 35 h / vko
  Enintään 20 h / vko

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Kuopion kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Palveluseteliä tulee hakea kaupungilta asiakaspaikan varmistuttua. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kuopion päivähoitotoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Meillä on Metsämörri -laatutunnus

  Suomen Ladun Meillä on Metsämörri -laatutunnus on ollut käytössä vuodesta 2006. Laatutunnus myönnetään kriteerit täyttävälle Metsämörri-toiminnalle, ja se sisältää lipun, vuosimerkin ja diplomin.