1. Päiväkodit
 2. Kuopio
 3. Touhula Pihlajalaakso

Leikkiä, retkiä ja liikuntaa

Päiväkodin lähiympäristö tarjoaa ihanteelliset puitteet retkeilyyn ja liikuntaan. Ulkoilemme paljon lähimetsässämme ja kaikilla lapsilla on retkipäivä vähintään kerran viikossa.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Jätä hakemus ja olemme sinuun yhteydessä. Hakemus ei ole sitova.

 • Lue lisää päiväkodista

  Touhula Pihlajalaakso sijaitsee Pihlajalaakson kaupunginosassa hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella, osoitteessa Poukamankatu 4, Kuopio.

  Päiväkodissamme kohdataan jokainen arvostavasti ja otamme kaikki perheet ilolla vastaan. Toimintaa suunnitellaan lapsilähtöisesti, kuuntelemme lasten sekä vanhempien toiveita ja huomioimme ne arjessamme.

  Liikunta on mukana kaikessa toiminnassamme. Täytämme arjen erilaisia toimintoja liikkeellä ja liikuntavälineet ovat jatkuvasti lasten saatavilla. Päiväkotimme vierestä löytyy nurmikenttä ja puistoaluetta, joissa käymme liikkumassa useita kertoja viikossa. Erityisesti jalkapallo ja muut palloilulajit ovat lasten sekä kasvattajien mieleen, ja niitä pelailemme usein. Talvella lähiympäristömme tarjoaa mahdollisuuden hiihtoon ja luisteluun. Järjestämme myös koko talon yhteisiä teemahetkiä, joissa näkyy myös liikunta.

  Touhula Pihlajalaakson tilat ovat kodinomaiset ja lasten kädenjälki saa näkyä. Meillä työskentelee todella aktiivinen ja vuosien mittaan vakiintunut henkilökunta.

  Päiväkodissamme lapset saavat ruokailla kiireettömästi pienryhmissä. Ruokailusta pyrimme rakentamaan mukavan yhteisen hetken osaksi päivää, lasten kanssa jutellen ja opetellen maistamaan uusiakin makuja.

  Päiväkodin pihassa ulkoilemme porrastetusti, jolloin osalla on toimintaa ulkona ja toiset ovat samaan aikaan sisällä. Pihasta löytyvät keinut ja liukumäki, ja pihalla on mahdollisuus rekkaralleihin, potkumopoiluun sekä tietenkin hiekkaleikkeihin. Kasvattajamme pelaavat pihalla jalkapalloa ja sählyä yhdessä lasten kanssa. Ulkoilemme päivittäin säällä kuin säällä; sadesää ei ole este ulos lähtemiseen!

  Käytämme aktiivisesti TouGo-sovellusta viestimiseen päiväkodin ja perheiden välillä. Jokainen ryhmä lähettää viikoittain perheille viikkokirjeen, jossa kerromme tulevan viikon toiminnasta sekä edeltävän viikon kuulumisista. TouGo:n kautta lähetämme myös perheille kuvia lapsen päivästä. Perheille järjestetään aina aikaa, mikäli on tarvetta keskustella pidemmän aikaa kasvotusten, päivittäisten tuonti- ja hakutilanteiden lisäksi.

Anni Heikkinen Päiväkodin johtaja
Aukioloajat

Ma–pe klo 6.15–17

 • Teema

  Kasvan, liikun ja kehityn

Kokemuksia päiväkodista

Hinnat

Kuopion Touhula-päiväkotien asiakasmaksu on 9–304 euroa kuukaudessa.

Asiakasmaksu määräytyy palvelusetelin arvon mukaan, johon vaikuttavat perheen koko, tulot sekä lapsen varhaiskasvatusaika.

Hae varhaiskasvatukseen

Täytä hakemus, niin päiväkodin johtajamme on sinuun viikon sisällä yhteydessä. Useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti! Hakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.