1. Päiväkodit
 2. Kuopio
 3. Touhula Pihlajalaakso

Touhula Pihlajalaakso, Kuopio

Laura Pirinen Päiväkodin johtaja

Päiväkoti Touhula Pihlajalaaksossa liikumme rikkaan Pohjois-Kuopion luonnon keskellä. Päiväkodissamme lasten nauru ja ilo saa kuulua sekä näkyä!

Liikunta on mukana kaikessa toiminnassamme ja liikuntavälineet ovat lasten saatavilla. Hyödynnämme liikkumiseen paljon lähiympäristöä ja kaikilla lapsilla on retkipäivä vähintään kerran viikossa. Retkeilemme paljon Puijon metsissä, jossa yli 3-vuotiaat käyvät Metsämörri-retkillä. Talvella lähiympäristössämme on mahdollisuus hiihtoon ja luisteluun. Järjestämme myös koko talon yhteisiä teemahetkiä, joissa näkyy myös liikunta.

Ulkoilemme päiväkodin pihassa porrastetusti, jolloin osalla on toimintaa ulkona ja toiset ovat samaan aikaan sisällä. Pihasta löytyvät kiikku ja liukumäki, ja pihalla on mahdollisuus rekkaralleihin, potkumopoiluun, sekä tietenkin hiekkaleikkeihin. Kasvattajamme pelaavat pihalla jalkapalloa ja sählyä yhdessä lasten kanssa. Ulkoilemme päivittäin säällä kuin säällä; sadesää ei ole este ulos lähtemiseen!

Kokemuksia Touhula Pihlajalaaksosta

”Henkilökunta on huippu! Kertovat rehellisesti palautetta ja nyt kun meidän lapselle on vaikeaa jäädä hoitoon, niin ihanasti on keksitty eri juttuja aamuun, että jäänti onnistuisi paremmin. Lasta on mukava tulla hakemaan kun henkilöstö on aina iloisella tuulella.”

”Arvostan sitä että tuodessa lapset päiväkotiin, aikuiset tulevat vastaan ja huomioivat lapset ystävällisesti heti aamulla. Myös hakiessa he kertovat kuulumiset tarkasti, joka tuntuu äidistä mukavalta ja siltä että päiväkodissa otetaan jokaisen lapsen tarpeet huomioon erikseen.”

Trustmary Reviews

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kuopiossa.

Touhula Pihlajalaakso

Liikunta
Ma–pe klo 6.15–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Laura Pirinen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–14

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Päiväkodissa on käytössä Kuopion kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu, sekä vaihtoehtoisesti yksityisen hoidon tuki ja kuntalisä. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

Yli 140 h / kk: 9–298 €
80–140 h / kk: 6,75–223,50 €
0–80 h / kk: 4,50–149,50 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 140 h / kk (väh. 35 h / vko)
  80–140 h / kk (20–35 h / vko)
  0–80 h / kk (0–20 h / vko)
  20 h / vko

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palveluseteliä tulee hakea kaupungilta asiakaspaikan varmistuttua. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kuopion päivähoitotoimistoon. Yksityisen hoidon tukea haetaan suoraan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Meillä on Metsämörri -laatutunnus

  Suomen Ladun Meillä on Metsämörri -laatutunnus on ollut käytössä vuodesta 2006. Laatutunnus myönnetään kriteerit täyttävälle Metsämörri-toiminnalle, ja se sisältää lipun, vuosimerkin ja diplomin.