Takaisin postauksiin

TähtiVekaran työilmapiiri näkyy asiakkaille asti

Touhula TähtiVekaran yhteishenki ja työilmapiiri näkyvät Touhulan asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksissa: Asiakkaiden suositteluhalukkuutta kuvaava NPS-luku on täydet 100 asteikolla -100–100.

Oulussa toimiva Touhula TähtiVekara on pieni taideteemainen päiväkoti, jossa toimii neljä lapsiryhmää.

Pienen päiväkodin arjessa pyritään siihen, että päiväkodin kaikki aikuiset ja lapset tuntevat toisensa ja siten asiakasperheiden kanssa muodostuu luottamukselliset välit. Näin perheet tietävät, että kenelle tahansa työntekijöistä lapsensa aamulla jättää, hänen tarpeensa tulee huomioitua yhtä hyvin, kuin jos vastassa olisi oman ryhmän aikuinen.

– Asiakassuhteemme kestävät vuosia ja perheet tulevat meille uudestaan asiakkaiksi sitten, kun myöhemmin syntyneiden sisarusten on aika aloittaa päiväkotitaipaleensa, päiväkodin johtaja Maaria Korhonen Touhula TähtiVekarasta kertoo.

”Lapset viihtyvät päiväkodissa erinomaisesti ja tykkäävät paljon siellä työskentelevistä aikuisista. Lasten aito ilo puhuu puolestaan.”

Päiväkodin arjesta välittyy hyvä työilmapiiri, jossa asioista puhutaan avoimesti, yhdessä nauretaan ja tarvittaessa myös itketään. Jokaisesta päivästä halutaan tehdä niin aikuisille kuin lapsillekin paras mahdollinen.

– Huumori on työkalupakissamme tärkeässä osassa, sillä jaksetaan yli raskaidenkin hetkien. Päiväkotimme tähtityypit ovat työhönsä sitoutuneita ja suurin osa onkin työskennellyt talossa jo vuosia, Maaria Korhonen sanoo.

– Otamme uudet tähdet ilolla mukaan porukkaan ja perehdytämme talon tapoihin yhdessä. Siten varmistamme, että uusi työntekijä tuntee olevansa tervetullut ja tärkeä osa TähtiVekaran yhteisöä.

Päiväkodissa on myös useita tuttuja sijaisia, jotka paikkaavat vakituisen henkilöstön poissaoloja ja siten ovat osaltaan luomassa turvallista ympäristöä lapsille, jossa aikuiset eivät jatkuvasti vaihdu.

”Voi luottaa päiväkodin ja henkilöstön toimintaan.”

Myös perheiden kohtaamisen on päiväkodissa panostettu: TähtiVekarassa jokainen otetaan vastaan juuri sellaisena kuin hän on, omana arvokkaana itsenään. Päiväkotitaipaleen alussa varataan aikaa siihen, että perheet ja työntekijät ehtivät tutustua toisiinsa sekä keskustella päiväkodin aloitukseen liittyvistä iloista ja huolista.

– Meillä Tähtivekarassa pyritään pitämään tunnelma rauhallisena ja kodinomaisena. Toimimme paljon pienryhmissä, jolloin kuormitus vähenee sekä lapsilta että aikuisilta. Suunnittelemme toimintaamme lasten mielenkiinnon kohteiden pohjalta, heittäydymme itse leikkiin ja touhuun mukaan ja olemme aidosti läsnä jokaisessa hetkessä, Maaria kuvailee.

Lue lisää aiheesta:

Samankaltaisia postauksia