Päiväkodit Turussa

 • Touhula Jaani

  Liikunta
  Tähtimökatu 2, 20540 Turku
 • Touhula Nättinummi

  Liikunta
  Schalininkatu 4, 20320 Turku
 • Touhula Varissuo

  Liikunta
  Ohrapäänkatu 3, 20610 Turku
 • Touhula Vähäheikkilä

  Liikunta
  Uittamontie 31, 20810 Turku
 • Touhula Yli-Maaria

  Liikunta
  Vakiniituntie 2, 20400 Turku (käyntiosoite Vakiniituntie 87)

Touhula-päiväkodit Turussa

Turussa toimii yhteensä viisi eri puolilla kaupunkia sijaitsevaa Touhula-päiväkotia, jotka ovat kaikki liikuntapäiväkoteja. Touhula-päiväkotiperheestä löytyy varmasti jokaisen perheen tarpeisiin sijainniltaan sopiva päiväkoti, jossa lapselle tarjotaan turvallinen ympäristö monipuolisen oppimisen ja ikätason mukaisen kehityksen tueksi. Liikuntapäiväkodeissa luodaan tervettä suhtautumista liikkumiseen sekä hyvää perustaa hyville, terveellisille elämäntavoille. Touhulan päiväkodeissa lapset liikkuvat päivän aikana vähintään kaksi tuntia. Päiväkotien arki on täynnä hyvää energiaa ja mahdollisuuksia kokeilla omia rajojaan sekä kokea onnistumisen elämyksiä liikunnan kautta.

Turun liikuntapäiväkodit

Turun liikuntapäiväkotien arki on hyvin aktiivista, ja liikkuminen on luonnollinen osa lasten arkea päiväkodeissa. Liikuntapäiväkodeissa lapsia innostetaan luovaan ja luontevaan liikkumiseen pitkin päivää. Päiväkodeissa on aina tilaa lasten luontaiselle liikkumiselle ja leikeille. Päiväkotien välineistö on erittäin muuntautumiskykyistä ja lasten liikunnallista kehittymistä tukevaa. Päiväkodeista löytyy paljon erilaisia välineitä esimerkiksi pallopeleihin ja muihin liikunnallisiin leikkeihin. Avarat tilat ovat helposti muunneltavissa erilaisten aktiviteettien toteuttamiseksi. Myös lähialueiden ympäristöä hyödynnetään päiväkodeissa monin eri tavoin. Päiväkodit tekevät tiiviisti yhteistyötä esimerkiksi alueen urheiluseurojen kanssa, joten lapsille voidaan tarjota monipuolisesti erilaisia liikunnallisia mahdollisuuksia.

 • Touhula Yli-Maaria

  Hyvien kulkuyhteyksien päässä sijaitseva liikuntapäiväkoti Touhula Yli-Maaria toimii uusissa ja siisteissä tiloissa, jotka ovat suunniteltu päiväkotikäyttöön. Lasten tarpeisiin suunnitellut tilat innostavat lapsia liikkumaan. Päiväkodin ympäristö luonnon läheisyydessä on turvallinen, ja tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia liikkumiseen. Päiväkodin lasten lempipuuhiin kuuluvat monipuoliset pelit ja leikit, kuten pallottelu, pyöräily, pulkkailu, luistelu sekä temppuradat. Päiväkodissa tehdään myös säännöllisesti retkiä läheisiin metsiin ja urheilukentälle. Retkillä vieraillaan myös kirjastolla, lähikoululla, uimahallissa sekä vanhainkodissa. Touhula Yli-Maaria tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi esiopetusta. Lisätietoa saat päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät omilta sivuilta.

 • Touhula Varissuo

  Elokuussa 2015 avattu liikuntapäiväkoti Touhula Varissuo toimii uusissa, päiväkotikäyttöön suunnitelluissa tiloissa Turun Varissuolla. Päiväkodin arki on aktiivista, ja tarjoaa lapsille runsaita mahdollisuuksia luontaisen liikkumisen toteuttamiseen niin sisällä kuin ulkonakin. Lapset liikkuvat päiväkotipäivän aikana vähintään kaksi tuntia, ja he saavat kokeilla omia rajojaan sekä kokea onnistumisia liikunnallisessa ympäristössä. Asiakaspaikkoihin, palvelusopimukseen, laskutukseen sekä muihin päiväkodin toimintaan liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä päiväkodin johtajaan, jonka yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta.

 • Touhula Vähäheikkilä

  Turun Vähäheikkilässä sijaitseva Touhula Vähäheikkilä on hyvien kulkuyhteyksien päässä, tilavissa ja valoisissa tiloissa toimiva liikuntapäiväkoti. Päiväkoti aloitti toimintansa elokuussa 2015. Päiväkodin toiminnassa korostuu liikunnan lisäksi lapsilähtöisyys sekä yhteistyö perheen ja päiväkodin välillä. Lasten toiveet ja tarpeet otetaan huomioon päiväkodin toiminnassa, ja myös vanhemmat osallistetaan suunnitteluun sekä arviointiin. Päiväkodista löytyy runsaasti erilaisia liikuntavälineitä, kuten pomppulinna, trampoliini, tasapainoiluvälineitä ja palloja. Myös päiväkodin jumppasalit, kiipeilyseinä ja puolapuut tarjoavat lapsille lukuisia mahdollisuuksia erilaisiin liikunnallisiin aktiviteetteihin. Lisätietoa Touhula Vähäheikkilästä saat päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta.

 • Touhula Nättinummi

  Turun puolella Ikean naapurissa toimiva Touhula Nättinummi on liikuntapäiväkoti, jonka tilat mahdollistavat muunneltavuutensa ansiosta lapsille runsaasti liikunnallisia aktiviteettejä pitkin päivää. Päiväkodissa lapset toimivat pienryhmissä. Toiminnassa korostuu liikkumisen lisäksi lapsilähtöisyys sekä lämminhenkinen asiakaspalvelu. Päiväkodin arjessa tehdään erilaisia retkiä viikoittain lähialueen metsiin, puistoihin tai kentälle. Kerran kuussa perheille järjestettävät liikunnalliset tapahtumat lisäävät päiväkodin yhteishenkeä. Lisää tietoa Touhula Nättinummesta saat päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta.

 • Touhula Jaani

  Hyvien kulkuyhteyksien varrella Hannunniitussa sijaitsee liikuntapäiväkoti Touhula Jaani. Päiväkoti aloitti toimintansa uusissa, liikkumaan innostavissa ja päiväkotikäyttöön suunnitelluissa tiloissa elokuussa 2017. Päiväkodissa tuetaan lasten liikunnallista itseilmaisua ja tarjotaan paljon mahdollisuuksia kokeilla omia rajojaan sekä kokea onnistumisen elämyksiä liikunnan parissa. Lapset liikkuvat päivän aikana vähintään kaksi tuntia niin sisällä kuin ulkonakin. Päiväkotipaikan hakuun sekä muissa päiväkodin toimintaan liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä Touhula Jaanin päiväkodin johtajaan, jonka yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta.

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen Touhula-päiväkodeista onnistuu helposti ja nopeasti verkossa täytettävän lomakkeen avulla. Paikkaa voit hakea milloin tahansa, ja useimmissa tapauksissa hoitopaikan varmistaminen sekä hoidon aloittaminen on mahdollista vaikka heti! Hakemus ei ole kuitenkaan vielä sitova, joten voit rauhassa tutustua Touhula-päiväkoteihin ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Hakemuksen lähettämisen jälkeen päiväkodista ollaan yhteydessä viikon sisällä hakemuksen vastaanottamisesta. Verkossa tehtävän hakemuksen lisäksi varhaiskasvatuspaikkaa hakiessasi voit olla suoraan yhteydessä päiväkodin johtajaan, joka auttaa sinua mielellään myös esimerkiksi palvelusetelin hakemiseen liittyvissä kysymyksissä.

Turun kaupungin palveluseteli

Perheillä, jotka hakevat varhaiskasvatuspaikkaa Turun Touhula-päiväkodeista, on mahdollista saada käyttöönsä Turun kaupungin tarjoama palveluseteli, joka myönnetään lapselle aina, mikäli hänelle myönnetään paikka yksityisestä päiväkodista. Palvelusetelin arvoon vaikuttavat palvelun tarve sekä perheen koko ja tulot. Palvelusetelin jälkeen perheelle varhaiskasvatuspaikasta jäävä maksuosuus on keskimäärin kunnallisen varhaiskasvatuksen maksimihinnan tasolla. Mahdollisissa varhaiskasvatuspaikan hakemiseen tai palvelusetelin hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä sen Touhula-päiväkodin johtajaan, josta haet lapselle hoitopaikkaa.

Tietoa Touhulasta

Touhula on yksityinen päiväkotiperhe, jonka tavoitteena on olla luomassa onnellista lapsuutta tarjoamalla laadukasta varhaiskasvatusta sekä esiopetusta. Päiväkotien arjessa tuetaan lasten luontaista uteliaisuutta ja tarjotaan monipuoliset mahdollisuudet ikätason mukaiseen oppimiseen sekä turvalliseen kehitykseen. Touhulassa sitoudutaan sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävään kehitykseen sekä vastuullisuuteen, joka näkyy myös päiväkotien arjessa.