1. Päiväkodit
 2. Turku
 3. Touhula Varissuo

Touhula Varissuo, Turku

Susanne Mäkinen Päiväkodin johtaja

Touhula Varissuo on neliryhmäinen liikuntateemainen päiväkoti Ohrapäänkadulla, itäisessä Turussa. Päiväkotimme sijaitsee omassa rauhassaan, retkeilyyn ja seikkailuun houkuttelevien metsän ja kuntoradan alkaessa heti talon nurkalta.

Liikunnan lisäksi toiminnassamme korostuu kulttuurinen moninaisuus. Päiväkodissamme puhutaan lähes kahtakymmentä eri kieltä ja sekä lapset että kasvattajat ovat tottuneet kuulemaan ja oppimaan eri kieliä päiväkodin arjessa. Samalla painotamme suomen kielen oppimista kaikessa päiväkodin toiminnassa ja huomioimme lasten yksilöllisen kielitaidon. Käytännön toimintamme nojaa erityisesti pienryhmien ja leikin hyödyntämiseen.

Otamme toiminnassamme huomioon asiakasperheiden erilaiset kulttuuriset ja kielelliset taustat. Tämä tarkoittaa kykyä muokata suomalaisen varhaiskasvatuksen toimintatapoja vastaamaan lasten ja perheiden tarpeita, sekä moninaisuuden näkemistä voimavarana ja rikkautena, ei niinkään haasteena.

Arvostavaan kohtaamiseen kuuluu myös jokaisen lapsen tervehtiminen ja kiireetön vastaanotto heidän saapuessaan aamulla päiväkotiin, sekä päivittäisten kuulumisten kertominen vanhemmille heidän hakiessaan lastaan iltapäivällä kotiin. Kasvattajien ja vanhempien välinen tiedonkulku varmistetaan käyttämällä selkeää suomea ja kuvia kaikessa kommunikoinnissa, sekä tarvittaessa kasvattajien kielitaitoa tai tulkkia hyödyntämällä.

Se, että jokainen lapsi, vanhempi ja kasvattaja saa viestinsä mahdollisesta kielimuurista huolimatta perille, on keskeinen osa kohtaamista ja tiedonkulkua.

Jokainen päiväkotimme ryhmä retkeilee viikoittain, joko itsekseen tai yhdessä toisen ryhmän kanssa. Aivan päiväkodin nurkalta alkava metsä ja sen keskellä kulkeva kuntorata tarjoavat mainiot puitteet lähiympäristössä retkeilyyn.

Päiväkotimme tilat ja niihin luodut erilaiset oppimisympäristöt ovat jokaisen ryhmän ja lapsen käytössä. Niin sisä- kuin ulkotilatkin kannustavat lapsia liikkumaan ja leikkimään, mutta tarjoavat tarvittaessa mahdollisuuden myös rauhallisempaan puuhailuun. Pienehkön päiväkodin etuja on myös se, että kaikki talon lapset ja aikuiset tulevat nopeasti tutuiksi keskenään ja yhteisöllisyys onkin yksi päiväkotimme ehdottomia vahvuuksia.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Instagramissa.

 

Touhula Varissuo

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Susanne Mäkinen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Turun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Yli 147 h / kk: 0–295 € / kk
• 117–146 h / kk: 0–251 € / kk
• 85–116 h / kk: 0–192 € / kk
• 0–84 h / kk: 0–148 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 147 h / kk
  117–146 h / kk
  85–116 h / kk
  0–84 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  117–146 h / kk
  85–116 h / kk
  0–84 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Turun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Turun kasvatus- ja opetusviraston varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.