1. Päiväkodit
 2. Turku
 3. Touhula Varissuo

Leikkiä, retkiä ja liikuntaa

Päiväkotimme sijaitsee omassa rauhassaan, retkeilyyn ja seikkailuun houkuttelevien metsän ja kuntoradan alkaessa heti talon nurkalta. Liikunnan lisäksi toiminnassamme korostuu kulttuurinen moninaisuus.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Instagramissa.

Jätä hakemus ja olemme sinuun yhteydessä. Hakemus ei ole sitova.

 • Lue lisää päiväkodista

  Päiväkodissamme puhutaan lähes kahtakymmentä eri kieltä ja sekä lapset että kasvattajat ovat tottuneet kuulemaan ja oppimaan eri kieliä päiväkodin arjessa. Samalla painotamme suomen kielen oppimista kaikessa päiväkodin toiminnassa ja huomioimme lasten yksilöllisen kielitaidon. Käytännön toimintamme nojaa erityisesti pienryhmien ja leikin hyödyntämiseen.

  Otamme toiminnassamme huomioon asiakasperheiden erilaiset kulttuuriset ja kielelliset taustat. Tämä tarkoittaa kykyä muokata suomalaisen varhaiskasvatuksen toimintatapoja vastaamaan lasten ja perheiden tarpeita, sekä moninaisuuden näkemistä voimavarana ja rikkautena, ei niinkään haasteena.

  Arvostavaan kohtaamiseen kuuluu myös jokaisen lapsen tervehtiminen ja kiireetön vastaanotto heidän saapuessaan aamulla päiväkotiin, sekä päivittäisten kuulumisten kertominen vanhemmille heidän hakiessaan lastaan iltapäivällä kotiin. Kasvattajien ja vanhempien välinen tiedonkulku varmistetaan käyttämällä selkeää suomea ja kuvia kaikessa kommunikoinnissa, sekä tarvittaessa kasvattajien kielitaitoa tai tulkkia hyödyntämällä.

  Se, että jokainen lapsi, vanhempi ja kasvattaja saa viestinsä mahdollisesta kielimuurista huolimatta perille, on keskeinen osa kohtaamista ja tiedonkulkua.

  Jokainen päiväkotimme ryhmä retkeilee viikoittain, joko itsekseen tai yhdessä toisen ryhmän kanssa. Aivan päiväkodin nurkalta alkava metsä ja sen keskellä kulkeva kuntorata tarjoavat mainiot puitteet lähiympäristössä retkeilyyn.

  Päiväkotimme tilat ja niihin luodut erilaiset oppimisympäristöt ovat jokaisen ryhmän ja lapsen käytössä. Niin sisä- kuin ulkotilatkin kannustavat lapsia liikkumaan ja leikkimään, mutta tarjoavat tarvittaessa mahdollisuuden myös rauhallisempaan puuhailuun. Pienehkön päiväkodin etuja on myös se, että kaikki talon lapset ja aikuiset tulevat nopeasti tutuiksi keskenään ja yhteisöllisyys onkin yksi päiväkotimme ehdottomia vahvuuksia.

Susanne Mäkinen Päiväkodin johtaja
Aukioloajat

Ma–pe klo 6.30–17

 • Teema

  Kasvan, liikun ja kehityn

Hinnat

Turun Touhula-päiväkotien asiakasmaksu on 0–295 euroa kuukaudessa. Asiakasmaksu on sama, kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Asiakasmaksu määräytyy palvelusetelin arvon mukaan, johon vaikuttavat perheen koko, tulot sekä lapsen varhaiskasvatusaika.

Hae varhaiskasvatukseen

Täytä hakemus, niin päiväkodin johtajamme on sinuun viikon sisällä yhteydessä. Useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti! Hakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.