1. Päiväkodit
 2. Turku
 3. Touhula Nättinummi

Touhula Nättinummi, Turku

Susan Taitonen-Isokangas Palvelupäällikkö

Liikuntapäiväkoti Touhula Nättinummi sijaitsee Turun puolella Ikean naapurissa. Päiväkodin tilat ovat muunneltavissa erilaisia toimintoja varten, ja pihalta löytyy pieni kenttä pelaamiseen sekä ulkoleikkeihin. Varhaiskasvatuksen lisäksi päiväkotimme tarjoaa myös esiopetusta.

Päiväkotimme toiminnassa korostuu liikuntateeman lisäksi lapsilähtöisyys, pienryhmätoiminta ja lämminhenkinen asiakaspalvelu: me kohtaamme perheet ystävällisesti. Lapsilla on päiväkodissamme mahdollisuuksia liikkumiseen pitkin päivää alkaen liikunnallisella aamupiirillä. Aktivoimme lapsia liikkumaan ohjatun liikunnan lisäksi myös omatoimisesti sisällä ja ulkona. Pidämme liikuntavälineet koko ajan lasten saatavilla. Sisälläkin lapset voivat liikkua esimerkiksi esteradalla tai moporallin merkeissä tai vaikkapa trampoliinilla hyppien. Opimme asioita yhdessä liikunnan keinoin ja kerran kuussa järjestämme myös perheille liikunnallisia tapahtumia.

Päiväkodissamme retkeillään viikoittain lähialueen metsässä, puistossa tai kentällä. Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat isän- ja äitienpäivän tapahtumat, joulu- ja kevätjuhlat, kevätretket, tärkeän henkilön päivä, isovanhempien päivä sekä koko talon yhteiset lauluhetket.

Turun Touhula-päiväkodeissa noudatetaan Turun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa. Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Turussa.

Touhula Nättinummi

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Susan Taitonen-Isokangas Palvelupäällikkö

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Turun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksu on kokopäiväsopimuksella enimmillään sama kuin kunnallisessa päiväkodissa.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 140 h / kk
  111–140 h / kk
  80–110 h / kk
  0–80 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  80–110 h / kk
  0–80 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Turun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Turun kasvatus- ja opetusviraston varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.

 • Turun Palloseura

  Turun Palloseura on Touhula Nättinummen urheilijakummiseura.

  Turun Palloseura (TPS) on vuonna 1922 perustettu turkulainen jalkapalloseura, jonka miesten edustusjoukkue pelaa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. TPS:n katsotaan kuuluvan Suomen perinteikkäimpien jalkapalloseurojen joukkoon, minkä lisäksi se tunnetaan hyvänä kasvattajaseurana.

  TPS juniorijalkapallo pitää kerran viikossa futiskerhoa Touhula Nättinummen lapsille. Futiskerho järjestetään päiväkodin lapsille normaalin päiväohjelman puitteissa ja TPS juniorijalkapallon järjestämän valmentajan toimesta. Futiskerhon tavoitteena on, että alle kouluikäisetkin saisivat kerhon myötä alkeisoppinsa tästä hienosta lajista. Futiskerho on tarkoitettu yli 3-vuotiaille lapsille.

  Lisätietoja: http://www.tpsjuniorijalkapallo.fi/

 • TPS Salibandy

  TPS Salibandy ja Touhula Nättinummi ovat aloittaneet urheilijakummiyhteistyön. Kummitoiminta on osa TPS Salibandyn yhteiskuntavastuullista työtä, jossa päiväkodin lapsille ja aikuisille opetetaan salibandyn saloja leikkien ja liikkuen.

  TPS Salibandyn kummeina toimivat miesten edustusjoukkueen pelaajat Eero Jalo, Jaakko Hautamäki ja Olli Laine. Pelaajat toimivat roolimalleina lapsille ja vierailevat heidän luonaan sekä osallistuvat päiväkodin järjestämiin tapahtumiin. Lisäksi TPS Salibandy järjestää salibandytuokioita joissa lapset ja aikuiset pääsevät kokeilemaan ja oppimaan uusia taitoja käytännössä.

  Kummitoiminta käynnistettiin päiväkodin pihalla pidetyssä perhetapahtumassa, jossa kummit vierailivat pelaten ja leikkien lasten kanssa.

  – Lasten kanssa on mukava touhuta ja pelaajana on aina hienoa nähdä miten jo pienetkin lapset innostuvat joukkuelajeista ja yhdessä pelaamisesta. Kummina ja esimerkkinä toimiminen on tietysti pelaajalle kunnia-asia ja on mahtavaa olla mukana kannustamassa näitä päiväkotilaisia liikunnan pariin, toteaa Jaakko Hautamäki.

  Lisätietoja: www.tpssalibandy.fi