1. Päiväkodit
 2. Turku
 3. Touhula Nättinummi

Leikkiä, retkiä ja liikuntaa

Aktivoimme lapsia liikkumaan ohjatun liikunnan lisäksi myös omatoimisesti sisällä ja ulkona. Pidämme liikuntavälineet koko ajan lasten saatavilla. Sisälläkin lapset voivat liikkua esimerkiksi esteradalla tai moporallin merkeissä tai vaikkapa trampoliinilla hyppien.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Jätä hakemus ja olemme sinuun yhteydessä. Hakemus ei ole sitova.

 • Lue lisää päiväkodista

  Päiväkoti sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä, osoitteessa Schalininkatu 4, lähellä Raision Ikeaa.

  Päiväkotimme toiminnassa korostuu liikuntateeman lisäksi lapsilähtöisyys, pienryhmätoiminta ja lämminhenkinen asiakaspalvelu: me kohtaamme perheet ystävällisesti. Lapsilla on päiväkodissamme mahdollisuuksia liikkumiseen pitkin päivää alkaen liikunnallisella aamupiirillä.  Opimme asioita yhdessä liikunnan keinoin ja kerran kuussa järjestämme myös perheille liikunnallisia tapahtumia.

  Meillä iloitaan yhdessä lasten kanssa pienistäkin onnistumisista, oli se sitten kenkien jalkaan saaminen itse, pottaan ilmestynyt pissa, oman nimen kirjoittaminen oikein tai eskaritehtävään vastauksen tietäminen. Ihmetellään luontoa, leikitään yhdessä pienryhmissä ja tutkitaan lapsia kiinnostavia asioita.

  Päiväkodin juuri maalatut sisätilat ovat valoisat ja avarat, sekä muuntautuvat moneen. Jumppasalista löytyy välillä pomppulinna tai vaikkapa patjoista rakennettu labyrintti. Pihalla on pieni kenttä, joka mahdollistaa monenlaiset pallopelit.

  Päiväkodissamme retkeillään viikoittain lähialueen metsässä, puistossa tai kentällä. Lähiympäristössä on paljon erilaisia liikuntamahdollisuuksia (pururata, jalkapallokenttä, leikkipuisto- ja metsää) ja bussilla pääsee hetkessä keskustaan.

  Retkillä harjoitellaan muun muassa turvallisen liikennekäyttäytymisen lisäksi itsestä (ja kaveristakin) huolehtimista, lajitunnistusta ja välillä muskari voi olla metsässä. Liikuntahetkissä harjoitellaan tasapainoilua metsäisellä polulla tai etsitään joka miehen oikeuksia hyödyntäen luonnonmateriaaleja askarteluprojekteihin. Eskarit ovat käyneet tutustumassa eri kohteisiin Turun keskustassa.

  Jokainen lapsi on arvokas omana itsenään ja heidät kohdataan meillä yksilöinä mielenkiinnon kohteet huomioiden. Kuulumisten vaihdossa vanhempien kanssa otetaan myös perheiden toiveet huomioon. Osa haluaa jäädä vaihtamaan kuulumisia pidempään ja toisille riittää huikkaus ”kaikki hyvin tänään”. Positiiviset ja negatiiviset palautteet lapsen päivästä annetaan rakentavasti ja kunnioittavasti, yrittäen löytää ratkaisuja yhdessä huoltajien kanssa. Pidämme yhteyttä perheisiin myös TouGo-sovelluksen avulla, jonka kautta lähetämme kuvia, viestejä ja tiedotteita.

  Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat isän- ja äitienpäivän tapahtumat, joulu- ja kevätjuhlat, kevätretket, tärkeän henkilön päivä, isovanhempien päivä sekä koko talon yhteiset lauluhetket. Turun Touhula-päiväkodeissa noudatetaan Turun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Riina Palonen Päiväkodin johtaja
Aukioloajat

Ma–pe klo 6.30–17

 • Teema

  Kasvan, liikun ja kehityn

Kokemuksia päiväkodista

Hinnat

Turun Touhula-päiväkotien asiakasmaksu on 0–295 euroa kuukaudessa. Asiakasmaksu on sama, kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Asiakasmaksu määräytyy palvelusetelin arvon mukaan, johon vaikuttavat perheen koko, tulot sekä lapsen varhaiskasvatusaika.

Hae varhaiskasvatukseen

Täytä hakemus, niin päiväkodin johtajamme on sinuun viikon sisällä yhteydessä. Useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti! Hakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.