1. Päiväkodit
  2. Turku
  3. Touhula Vähäheikkilä

Touhula Vähäheikkilä, Turku

Sini Leppo Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Vähäheikkilä avasi ovensa Turussa elokuussa 2015. Päiväkodin tilavat ja valoisat tilat on suunniteltu mahdollistamaan lasten sujuva arki. Varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme päiväkodissa myös esiopetusta.

Päiväkodissamme lapset saavat vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa päiväkotipäivän aikana. Toiminnassamme korostuu liikunnan lisäksi myös lapsilähtöisyys sekä yhteistyö perheen ja päiväkodin välillä. Otamme toiminnassamme huomioon lasten toiveita ja tarpeita sekä osallistamme vanhempia mukaan suunnitteluun ja arviointiin.

Päiväkodissamme on oma pomppulinna, paljon erilaisia liikuntavälineitä kuten trampoliini, tasapainoiluvälineitä, erilaisia palloja ja isot jumppasalit, kiipeilyseinä ja puolapuita. Pihamme on iso sekä virikkeellinen ja sieltä löytyy iso nurmialue, erilaisia keinuja, kiipeilyteline, liukumäkiä ja hiekkalaatikoita. Päiväkodin lähellä on metsä, leikkipuistoja, koulun kenttä sekä urheilijakummiseuramme liikuntasalit.

Ulkoilemme mahdollisimman paljon. Aamuisin meillä on liikunnallinen aamupiiri sekä pihalla on useasti viikossa ”Pihapörinät” eli yhteistä ohjattua liikuntaa. Päiväkodissamme myös retkeillään vähintään kerran viikossa. Käymme lasten kanssa lähimetsässä, urheilijakummiseuramme Turun Naisvoimistelijoiden liikuntatiloissa Energymissä, luistelemassa, leikkipuistossa sekä kirjastossa.

Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat muun muassa liikunnalliset iltapäivät perheille ja koko talon yhteiset seikkailupäivät. Muskareita pidämme kerran viikossa ja kielikerhoja tarpeen mukaan. Meillä on töissä innostunut, välittävä ja kerrassaan mahtava henkilökunta.

Turun Touhula-päiväkodeissa noudatetaan Turun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa. Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Turussa.

Touhula Vähäheikkilä

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Sini Leppo Päiväkodin johtaja
Riina Palonen Päiväkodin apulaisjohtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Turun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksu on kokopäiväsopimuksella enimmillään sama kuin kunnallisessa päiväkodissa.

  • Hoitoaikaperusteinen sopimus

    Yli 140 h / kk
    111–140 h / kk
    80–110 h / kk
    0–80 h / kk

  • Esiopetus
  • Esiopetus + varhaiskasvatus

    80–110 h / kk
    0–80 h / kk

  • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

  1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
  2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Turun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Turun kasvatus- ja opetusviraston varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

  • Moomin Language School -oppimissovellus

    Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

    Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.