1. Päiväkodit
 2. Turku
 3. Touhula Vähäheikkilä

Touhula Vähäheikkilä, Turku

Sini Leppo Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Vähäheikkilä avasi ovensa Turussa elokuussa 2015. Päiväkodin tilavat ja valoisat tilat on suunniteltu mahdollistamaan lasten sujuva arki. Varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme päiväkodissa myös esiopetusta.

Liikuntapäiväkotimme arki on ihan tavallista päiväkotiarkea, jossa kaikki päivän aktiviteetit toteutetaan astetta energisemmällä otteella. Päiväkodissamme on myös aina aikaa omaehtoiselle leikille ja liikunnalle. Hyödynnämme liikuntaa eri oppimisen osa-alueiden toiminnoissa, ja painotamme sitä kaikissa päivittäisissä tilanteissa. Viemme toimintoja pois pöydän äärestä, jolloin pyrimme välttämään pelkkää istumista ja käytämme liikettä eri tavoin.

Touhuamme päiväkotipäivän aikana pienryhmissä. Toiminnassamme näkyvät eri orientaatiot liikunnasta kädentaitoihin, musiikkihetkistä satuihin ja lorutteluihin. Liikunnan lisäksi musiikki kuuluu vahvana toimintaamme sekä pedagogiseen suunnitelmaamme.

Lasten saatavilla on jatkuvasti lukuisia erilaisia liikuntavälineitä kuten tasapainoiluvälineitä, trampoliini, erilaisia palloja, sekä isot jumppasalit, kiipeilyseinä ja puolapuita. Aamuisin meillä on liikunnallinen aamupiiri sekä pihalla on useasti viikossa yhteistä ohjattua liikuntaa. Ulkoilemme päiväkodissa mahdollisimman paljon.

Pihamme on iso sekä virikkeellinen ja sieltä löytyy iso nurmialue, erilaisia keinuja, kiipeilyteline, liukumäkiä ja hiekkalaatikoita. Jumppailemme yhdessä myös ulkona, ja voimme harjoitella pihassa ryhmäkohtaisesti pyöräilyä. Päiväkodissamme retkeillään vähintään kerran viikossa. Päiväkodin metsäympäristö on erinomainen retkeilyyn, jonka vuoksi käymme paljon lähimetsässä ja -kallioilla. Retkeilemme myös luistelemassa, leikkipuistoissa, koulun kentällä ja silloin tällöin myös kirjastossa.

Toiminnassamme korostuu liikunnan lisäksi myös lapsilähtöisyys sekä yhteistyö perheen ja päiväkodin välillä. Otamme toiminnassamme huomioon lasten toiveita ja tarpeita sekä osallistamme vanhempia mukaan suunnitteluun ja arviointiin.

Kasvattajistamme löytyy liikunnallista osaamista ja hyödynnämme heidän vahvuuksiaan toiminnassamme. Kasvattajista on koottu liikuntatiimi, joka suunnittelee päiväkodin liikunnallista toimintaa. Toteutamme esimerkiksi erilaiset teemajuhlat liikkumisen kautta. Päiväkodissamme tekee töitä innostunut, välittävä ja kerrassaan mahtava henkilökunta. Meillä on rento ja mukava tekemisen meininki sekä kotoinen fiilis.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Arvostan päiväkodissa hyvää yhteistyötä hoitajien kanssa, selkeitä käytäntöjä ja säännöllistä päivärytmiä, ulkoilua / retkeilyä.”

”Kiitos hyvästä yhteistyöstä, aikuisista on tullut todella tärkeitä, joten iso kiitos kun olette mukana arjessamme. :)”

 

Turun Touhula-päiväkodeissa noudatetaan Turun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa. Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Turussa.

Touhula Vähäheikkilä

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Sini Leppo Päiväkodin johtaja
Riina Palonen Päiväkodin apulaisjohtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Turun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksu on kokopäiväsopimuksella enimmillään sama kuin kunnallisessa päiväkodissa.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 140 h / kk
  111–140 h / kk
  80–110 h / kk
  0–80 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  80–110 h / kk
  0–80 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Turun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Turun kasvatus- ja opetusviraston varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.