1. Päiväkodit
 2. Turku
 3. Touhula Vähäheikkilä

Touhula Vähäheikkilä, Turku

Jenny Metsävainio Päiväkodin johtaja

Touhula Vähäheikkilä on liikuntateemainen päiväkoti Uittamontiellä, Turussa. Varhaiskasvatuksen lisäksi päiväkodissa toimii myös esiopetusryhmä.

Luottamus, vuorovaikutus ja avoimuus ovat Vähäheikkilän arkea ohjaavia tekijöitä. Päiväkodissa toimitaan lapsilähtöisesti ja tehdään tiivistä yhteistyötä perheiden kanssa. Toiminnassa huomioidaan lasten toiveet ja tarpeet, ja vanhemmat pääsevät osallistumaan toiminnan suunnitteluun ja arviointiin.

Päivittäisessä toiminnassa suosimme pienryhmiä, joissa harjoittelemme kaveritaitoja, toisen huomioon ottamista sekä opettelemme kädentaitoja, lauluja, riimejä ja loruja.

Liikuntateemaisessa päiväkodissa liike on läsnä lasten päivässä aina aamupiiristä iltapäivän ulkoiluun. Lasten saatavilla on erilaisia liikuntavälineitä ja ulkoilemme mahdollisimman paljon. Viemme toimintoja pois pöydän äärestä, ja päiväkodin pihalla on useasti viikossa yhteistä ohjattua liikuntaa.

Päiväkotimme tilat ovat valoisat ja avarat. Pihalta löytyy iso nurmialue, keinuja, kiipeilyteline, liukumäkiä ja hiekkalaatikoita. Päiväkodin lähiympäristö tarjoaa hyvät puitteet retkeilyyn ja jokainen ryhmä retkeileekin pihan ulkopuolelle vähintään kerran viikossa.

Päiväkodissamme tekee töitä innostunut, välittävä ja kerrassaan mahtava henkilökunta. Meillä on rento ja mukava tekemisen meininki sekä kotoinen fiilis. Kasvattajiltamme löytyy myös liikunnallista osaamista, jota hyödynnämme toiminnan suunnittelussa.

Turun Touhula-päiväkodeissa noudatetaan Turun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Touhula Vähäheikkilä

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Jenny Metsävainio Päiväkodin johtaja
Riina Palonen Päiväkodin apulaisjohtaja
Emmi Pullinen Päiväkodin apulaisjohtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Turun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Yli 147 h / kk: 0–295 € / kk
• 117–146 h / kk: 0–251 € / kk
• 85–116 h / kk: 0–192 € / kk
• 0–84 h / kk: 0–148 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 147 h / kk
  117–146 h / kk
  85–116 h / kk
  0–84 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  117–146 h / kk
  85–116 h / kk
  0–84 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Turun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Turun kasvatus- ja opetusviraston varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.