1. Päiväkodit
 2. Turku
 3. Touhula Jaani

Leikkiä, liikuntaa ja metsäretkiä

Liikuntapäiväkodissa liikunta on läsnä niin monipuolisissa liikuntahetkissä kuin omatoimisessakin aktiivisuudessa. Lapset oppivat jatkuvasti uusia asioita liikunnan keinoin.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Instagramissa.

Jätä hakemus ja olemme sinuun yhteydessä. Hakemus ei ole sitova.

 • Lue lisää päiväkodista

  Päiväkotimme sijaitsee Turun Hannunniitussa hyvien kulkureittien varrella, osoitteessa Tähtimökatu 2. Myös Kaarinasta on lyhimmillään vain viiden minuutin ajomatka. Päiväkotipäivään kuuluu aina sekä ohjattua että vapaita liikunnallisia leikkejä sisällä ja ulkona.

  Touhula Jaanin tilat ovat valoisat, isot ja uudehkot. Tiloja ja oppimisympäristöjä on helppo muokata lasten mielenkiinnon kohteiden mukaisesti. Lapset pääsevät muokkaukseen mukaan ikätason mukaisesti.

  Retkeilemme viikoittain vastuullisesti lähiympäristössämme tai hieman kauempana. Isommat lapset käyttävät bussia ja käyvät esimerkiksi museoissa tai vaikkapa jäähallilla. Harjoittelemme jokaisella retkellä liikennekäyttäytymistä. Retket ja siirtymiset ovat aina pedagogisesti suunniteltuja ja jokaisella retkellä on tavoitteensa.

  Käytämme lähiympäristöä monipuolisesti oppimiseen. Harjoittelemme metsässä esimerkiksi matemaattisia taitoja, opettelemme värejä tai vaikkapa kirjaimia. Keräämme luonnonmateriaaleja ja käytämme niitä askarteluissa. Lähiympäristössä harjoittelemme myös esimerkiksi itsestä, kaverista ja omista tavaroista huolehtimista.

  Päiväkodissamme kohdataan jokainen arvostavasti ja yksilöllisesti. Aamuisin vastaanotamme lapset kiireettömästi ja kuuntelemme heidän kuulumisensa. Iltapäivisin kerromme vanhemmille lapsen päivästä. Lapsi saa myös itse harjoitella päivästään kertomista kasvattajan tukemana. Otamme vastaan lasten ja vanhempien toiveita sekä toimimme aina lapsilähtöisesti.

  Meillä on käytössä TouGo-sovellus, jonka kautta perheet voivat laittaa viestejä niin ryhmän kasvattajille kuin päiväkodin johtajallekin. TouGon kautta me lähetämme myös ryhmien viikkokirjeet, joissa kerromme kuluneen viikon puuhista ja seuraavan viikon suunnitelmista. Lähetämme TouGon kautta myös tiedotteet esimerkiksi kuukausittain toistuvista vanhempien ja lasten yhteisistä aamupaloista sekä pihalla olevista liikuntailtapäivistä. Ryhmät lähettävät myös viikoittain kuvia TouGon kautta perheille.

Ida-Maria Tarkki Päiväkodin johtaja
Aukioloajat

Ma–pe klo 6.30–17

 • Teema

  Kasvan, liikun ja kehityn

Kokemuksia päiväkodista

Hinnat

Turun Touhula-päiväkotien asiakasmaksu on 0–295 euroa kuukaudessa. Asiakasmaksu on sama, kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Asiakasmaksu määräytyy palvelusetelin arvon mukaan, johon vaikuttavat perheen koko, tulot sekä lapsen varhaiskasvatusaika.

Hae varhaiskasvatukseen

Täytä hakemus, niin päiväkodin johtajamme on sinuun viikon sisällä yhteydessä. Useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti! Hakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.