1. Päiväkodit
 2. Turku
 3. Touhula Jaani

Touhula Jaani, Turku

Ida-Maria Tarkki Päiväkodin johtaja

Touhula Jaani on liikuntateemainen päiväkoti Turussa. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Päiväkotimme sijaitsee Turun Hannunniitussa hyvien kulkureittien varrella, osoitteessa Tähtimökatu 2. Myös Kaarinasta on lyhimmillään vain viiden minuutin ajomatka.

Liikuntapäiväkodissa liikunta on läsnä niin monipuolisissa liikuntahetkissä kuin omatoimisessakin aktiivisuudessa. Lapset oppivat jatkuvasti uusia asioita liikunnan keinoin. Esimerkiksi aamupalan jälkeinen aamupiiri on liikunnallinen. Päiväkotipäivään kuuluu aina sekä ohjattua että vapaita liikunnallisia leikkejä sisällä ja ulkona.

Touhula Jaanin tilat ovat valoisat, isot ja uudehkot. Tiloja ja oppimisympäristöjä on helppo muokata lasten mielenkiinnon kohteiden mukaisesti. Lapset pääsevät muokkaukseen mukaan ikätason mukaisesti.

Retkeilemme viikoittain vastuullisesti lähiympäristössämme tai hieman kauempana. Isommat lapset käyttävät bussia ja käyvät esimerkiksi museoissa tai vaikkapa jäähallilla. Harjoittelemme jokaisella retkellä liikennekäyttäytymistä. Retket ja siirtymiset ovat aina pedagogisesti suunniteltuja ja jokaisella retkellä on tavoitteensa.

Käytämme lähiympäristöä monipuolisesti oppimiseen. Harjoittelemme metsässä esimerkiksi matemaattisia taitoja, opettelemme värejä tai vaikkapa kirjaimia. Keräämme luonnonmateriaaleja ja käytämme niitä askarteluissa. Lähiympäristössä harjoittelemme myös esimerkiksi itsestä, kaverista ja omista tavaroista huolehtimista.

Päiväkodissamme kohdataan jokainen arvostavasti ja yksilöllisesti. Aamuisin vastaanotamme lapset kiireettömästi ja kuuntelemme heidän kuulumisensa. Iltapäivisin kerromme vanhemmille lapsen päivästä. Lapsi saa myös itse harjoitella päivästään kertomista kasvattajan tukemana. Otamme vastaan lasten ja vanhempien toiveita sekä toimimme aina lapsilähtöisesti.

Meillä on käytössä TouGo-sovellus, jonka kautta perheet voivat laittaa viestejä niin ryhmän kasvattajille kuin päiväkodin johtajallekin. TouGon kautta me lähetämme myös ryhmien viikkokirjeet, joissa kerromme kuluneen viikon puuhista ja seuraavan viikon suunnitelmista. Lähetämme TouGon kautta myös tiedotteet esimerkiksi kuukausittain toistuvista vanhempien ja lasten yhteisistä aamupaloista sekä pihalla olevista liikuntailtapäivistä. Ryhmät lähettävät myös viikoittain kuvia TouGon kautta perheille.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Instagramissa.

Touhula Jaani

Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Ida-Maria Tarkki Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–14

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Turun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Yli 147 h / kk: 0–295 € / kk
• 117–146 h / kk: 0–251 € / kk
• 85–116 h / kk: 0–192 € / kk
• 0–84 h / kk: 0–148 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 147 h / kk
  117–146 h / kk
  85–116 h / kk
  0–84 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  117–146 h / kk
  85–116 h / kk
  0–84 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Turun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Turun kasvatus- ja opetusviraston varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.