1. Päiväkodit
 2. Turku
 3. Touhula Yli-Maaria

Touhula Yli-Maaria, Turku

Suvi Saari Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Yli-Maaria sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Turun pohjoispuolella. Päiväkotimme on valoisa ja lasten tarpeisiin suunniteltu. Varhaiskasvatuksen lisäksi meillä on myös esiopetusta.

Liikunnallisuus näkyy päiväkodissamme arkiliikunnan ja ympäristön liikuntamahdollisuuksien hyödyntämisen lisäksi esimerkiksi erilaisina retkinä ja tempauksina. Piha-alueella on tekonurmikenttä, joka mahdollistaa vauhdikkaat pihaleikit ja -pelit.

Jokainen lapsiryhmä retkeilee viikoittain. Retkillä harjoitellaan kaveritaitoja, tutkitaan luonnon monimuotoisuutta sekä opetellaan liikennesääntöjä. Hyödynnämme säännöllisesti myös läheisen kirjaston palveluita ja luemme lapsille päivittäin. Vierailemme myös usein myös läheisessä leikkipuistossa sekä hiekkakentillä pelailemassa. Teemme yhteistyötä lähistöllä sijaitsevan vanhainkodin kanssa ja käymme piristämässä senioreita lauluin ja kortein.

Aktiivinen, leikkisä ja sitoutunut henkilökuntamme toteuttaa päiväkodin monipuolista pedagogista toimintaa, jossa otetaan huomioon lasten yksilölliset kiinnostuksen kohteet ja tarpeet. Syli ja halaukset ovat aina lapsen saatavilla. Tunteiden näyttäminen on sallittua ja harjoittelemme päivittäin tunnetaitoja sekä toisten huomioonottamista. Kiinnitämme erityistä huomiota lasten matemaattisten havainnointitaitojen ja leikkitaitojen tukemiseen.

Teemme tiivistä yhteistyötä vanhempien kanssa ja vanhemmilla on mahdollisuus osallistua toiminnan suunnitteluun ja arviointiin. Kokoonnumme vanhempien kanssa aamukahville kuukausittain. Päivittäisten kohtaamisten tukena viestinnässä hyödynnetään TouGo-sovellusta, jonka kautta hoituvat niin hoitovaraukset sekä viestit. Jaamme TouGon kautta myös valokuvia perheille.

Työyhteisömme kuvailee itseään innostavaksi ja leikkisäksi. Uskallamme heittäytyä mukaan lasten leikkeihin ja päiväkodissamme vallitsee lämmin yhteishenki. Kokoonnumme kuukausittain yhteiseen lauluhetkeen ja henkilökunta suunnittelee ja toteuttaa aktiivisesti toiminnallisia teatteriesityksiä ja teemajuhlia. Meillä on rento ja mukava tekemisen meininki sekä kotoinen fiilis.

Turun Touhula-päiväkodeissa noudatetaan Turun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa. Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Instagramissa.

Touhula Yli-Maaria

Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Suvi Saari Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Turun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Yli 147 h / kk: 0–295 € / kk
• 117–146 h / kk: 0–251 € / kk
• 85–116 h / kk: 0–192 € / kk
• 0–84 h / kk: 0–148 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 147 h / kk
  117–146 h / kk
  85–116 h / kk
  0–86 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä päivähoitohakemus Touhula Yli-Maarialle Turun kaupungin nettisivujen kautta.
 2. Täytä Touhula-hakemus.
 3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Turun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Turun kasvatus- ja opetusviraston varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.