1. Päiväkodit
 2. Turku
 3. Touhula Yli-Maaria

Touhula Yli-Maaria, Turku

Suvi Saari Päiväkodin johtaja

Touhula Yli-Maaria on vuonna 2015 rakennettu liikuntapäiväkoti, jonka valoisat ja siistit tilat ovat suunniteltu lasten tarpeisiin.

Liikuntateemamme näkyy päiväkodissa arkiliikunnan ja ympäristön liikuntamahdollisuuksien hyödyntämisen lisäksi esimerkiksi erilaisina retkinä ja tempauksina. Kasvatamme lapsia kohti liikunnallista elämäntapaa. Toiminnassamme korostuu liikunnan lisäksi lapsilähtöisyys ja yhteistyö vanhempien kanssa.

Päiväkodin ympäristö on turvallinen, ja sijaintimme luonnon läheisyydessä tarjoaa hyvät liikuntamahdollisuudet. Omalta hiekkapihaltamme löytyy erilaisia keinuja, eri kokoisia liukumäkiä, keinonurmi pelejä varten sekä muita leikki- ja liikuntavälineitä, jotka innostavat lapsia liikkumaan aktiivisesti. Lasten lempipuuhiin kuuluvat muun muassa pallottelu, askartelu, trampoliini, metsäretket, pulkkailu, Legot, kotileikit, luistelu ja temppuradat.

Päiväkodissamme tehdään säännöllisesti retkiä metsään ja urheilukentälle. Vierailemme myös kirjastolla, lähikoululla ja läheisellä vanhainkodilla. Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat muun muassa koko perheen yhteinen liikuntailtapäivä, lasten ja vanhempien yhteinen aamupala, isovanhempien päivä, kevätjuhla, joulujuhla, itsenäisyyspäivä, ystävänpäivä, laskiainen, kulttuuripäivä, isänpäivä ja äitienpäivä sekä juhannusjuhlat.

Päiväkodissamme vallitsee hyvä ja lämmin yhteishenki, joka välittyy lapsiin. Meillä on innostunut henkilökunta ja päiväkoti, jossa lapset viihtyvät erinomaisesti.

Turun Touhula-päiväkodeissa noudatetaan Turun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa. Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Turussa.

Touhula Yli-Maaria

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Suvi Saari Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Turun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta tai yksityisen hoidon tuesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksu on kokopäiväsopimuksella enimmillään sama kuin kunnallisessa päiväkodissa eli 289 e.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 140 h / kk
  111–140 h / kk
  80–110 h / kk
  0–80 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä päivähoitohakemus Touhula Yli-Maarialle Turun kaupungin nettisivujen kautta.
 2. Täytä Touhula-hakemus.
 3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Turun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Turun kasvatus- ja opetusviraston varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.