Päiväkodit Rovaniemellä

 • Touhula Korkalovaara

  Liikunta
  Miehentie 10, 96100 Rovaniemi
 • Touhula Ounasvaara

  Liikunta
  Kivikaudentie 8, 96400 Rovaniemi
 • Touhula Vekarakylä

  Liikunta
  Pihkaporintie 2, 96800 Rovaniemi
 • Touhula Vekaravaara

  Liikunta
  Kimalaisentie 2, 96190 Rovaniemi
 • Touhula Vennivaara

  Liikunta
  Talvitie 34, 96190 Rovaniemi

Touhula-päiväkodit Rovaniemellä

Touhulalla on yhteensä viisi päiväkotia eri puolilla Rovaniemeä. Kaikki Rovaniemen päiväkodit ovat liikuntateemaisia. 

Liikuntapäiväkodit

Touhulan liikuntateemaisissa päiväkodeissa liikkuminen tuodaan osaksi päiväkotien jokapäiväisiä toimintoja ja oppimisen alueita. Liikunnan tärkeydestä keskustellaan lasten kanssa, ja lapsia kannustetaan liikkumaan monipuolisesti. Liikettä ja liikkumista päiväkodissa kertyy lapsille vähintään kaksi tuntia päivittäin.

 • Touhula Korkalovaara

  Päiväkoti Touhula Korkalovaara sijaitsee Rovaniemen keskustan läheisyydessä. Lapset saavat liikkua päiväkodissa päivän aikana monipuolisesti eri tavoin. Kävelymatkan päässä sijaitsevalla Korkalovaaran pallokentällä lapset pääsevät liikkumaan yleisurheilun ja pallopelien merkeissä. Myös läheisen koulun kenttä on päiväkodin käytössä. Talvisin hyödynnetään pihan omaa luistelukenttää.

  Lapsille mieluisiin puuhiin kuuluu esimerkiksi metsäretket ja päiväkodin viikoittaisiin aktiviteetteihin kuuluukin retkeily lähiympäristössä ja -metsässä. Yhteisöllisyys on päiväkodille tärkeää, mikä näkyy muun muassa kuukausittaisissa koko päiväkodin yhteisissä laulutuokioissa.

  Päiväkodin johtaja kertoo halutessasi mielellään lisää päiväkodin toiminnasta. Korkalovaaran johtajan yhteystiedot löydät päiväkodin omilta nettisivuilta.

 • Touhula Ounasvaara

  Päiväkoti Touhula Ounasvaara sijaitsee Ounasmetsän alueella. Neliryhmäisen päiväkodin viihtyisät tilat innostavat liikkumiseen ja antavat eri ikäryhmille mahdollisuuden leikkiä omilla tavoillaan. Päiväkodissa järjestetään myös esiopetusta.

  Ounasvaarassa varataan aikaa lasten omaehtoiselle liikkumiselle ja leikkimiselle. Pienempien lasten suosiossa on varsinkin tunneleissa ryömiminen ja palloleikit. Isommat puolestaan lähtevät mielellään kiipeilemään kiipeilyseinälle ja harjoittelemaan renkaille sekä köysille.

  Liikunnan lisäksi päiväkodin arjessa näkyvät retkeily ja musiikki. Viikoittain seikkaillaan tutkimaan läheisen metsän luontoa. Luonnosta löytyvät materiaalit päätyvät usein päiväkodin seinille lasten taideteoksien muodossa. Vanhemmat halutaan pitää mukana päiväkodin toiminnassa ja myös he pääsevät näkemään lasten teoksia yhteisten tapahtumien merkeissä.

  Touhula Ounasvaaran liikunnallisesta arjesta saat halutessasi lisätietoja päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta.

 • Touhula Vekarakylä

  Päiväkoti Touhula Vekarakylä sijaitsee Ylikylän alueella. Lapsia kannustetaan liikkumaan eri tavoin ja luovasti pitkin päivää. Liikunta on läsnä kaikilla oppimisen alueilla, ja lasten kanssa keskustellaan liikunnan tärkeydestä. Näin voidaan luoda hyvää suhdetta hyvinvointia ja terveyttä kohtaan. Lapset saavat ilmaista itseään, kokeilla rajojaan ja kokea onnistumisia liikunnan kautta. 

  Touhula Vekarakylän liikunnallisesta arjesta saat halutessasi lisätietoja päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta.

 • Touhula Vekaravaara

  Päiväkoti Touhula Vekaravaara sijaitsee Vennivaaran alueella. Kodikkaassa ja valoisassa päiväkodissa on useita erillisiä tiloja, mitkä soveltuvat mainiosti pienryhmätoimintaan ja eri-ikäisille lapsille. Päiväkoti tarjoaa myös esiopetusta.

  Lapset saavat liikkua päiväkodissa monipuolisesti sekä sisällä että ulkona. Eskarilaiset pääsevät vuosittain uimakouluun ja nuoremmat pääsevät esimerkiksi palloiluhalleihin ja HopLopiin.

  Lähialueen luonto ja puistot talvisilla hiihtoladuilla, luistelukentillä ja lumikenkäilymaastoilla antavat lapsille monia mahdollisuuksia liikkumiselle. Vekaravaaran monimuotoinen ympäristö mahdollistaa runsaan luonnosta nauttimisen. Lapsia opetetaan myös kunnioittamaan luontoa ja ajattelemaan ekologisesti.

  Lämminhenkisessä puutalopäiväkodissa lapset saavat osallistua ja tehdä aktiivisesti sekä kokea onnistumisia. Päiväkodin tavoite on kasvattaa lapsia hyvällä itsetunnolla, niin että lapsi tietää olevansa arvokas.

  Jos haluat tutustua Vekaravaaran toimintaan ja hakumenettelyyn tarkemmin, voit olla yhteydessä päiväkodin johtajaan. Johtajan yhteystiedot löytyvät päiväkodin omilta sivuilta.

 • Touhula Vennivaara

  Touhula Vennivaara sijaitsee nimensä mukaisesti Vennivaaran alueella. Päiväkodin sijainti tarjoaa loistavat mahdollisuudet liikuntaan ja erilaisten retkien järjestämiselle. Nykyaikaiset tilat mahdollistavat monipuolisen liikkumisen myös sisätiloissa. Vennivaarassa järjestetään varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

  Päiväkodin erilaisten liikunnallisten aktiviteettien suunnittelu pohjautuu lapsilta ja vanhemmilta tulleiden ideoiden lisäksi Touhula Rytmiin sekä Vennivaaran omaan liikuntasuunnitelmaan. Päiväkodin kyselyissä lasten liikuntamahdollisuudet onkin arvioitu yhdeksi Vennivaaran parhaimmista puolista.

  Liikkuminen ei rajoitu ainoastaan erillisiin hetkiin, vaan liikunta on osa päivittäisiä toimia, kuten leikkejä ja siirtymiä. Päiväkodista retkeillään säännöllisesti läheisiin puistoihin ja laavuille. Talvella päästään luistelemaan lähikentillä. Perheiden halutaan olevan osallisena liikkumisessa, ja päiväkoti järjestääkin säännöllisesti tapahtumia yhteisen liikkumisen edistämiseksi.

  Jos haluat lisätietoja Vennivaaran liikunnallisesta arjesta ja hoitopaikan hakemisesta, voit olla yhteydessä päiväkodin johtajaan. Johtajan yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta.

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Touhulan varhaiskasvatuspaikkaa haetaan päiväkodin nettisivujen kautta löytyvällä hakemuslomakkeella. Päiväkodista otetaan sinuun yhteyttä viikon sisällä hakemuksen vastaanottamisesta. Jos haluat lisätietoja hakuprosessista, voit olla yhteydessä päiväkodin johtajaan. Johtajan yhteystiedot löydät kunkin päiväkodin omalta nettisivulta. Hakeminen ei vielä sido sinua hoitopaikan vastaanottamiseen, eli voit halutessasi tutustua päiväkotiin, esimerkiksi käymällä paikan päällä ennen palvelusopimuksen allekirjoittamista.

Rovaniemen kaupungin palveluseteli

Yksityisestä päiväkodista hoitopaikkaa hakevien on mahdollista saada avustuksena kaupungin palveluseteli auttamaan yksityisen varhaiskasvatuksen kulujen kattamisessa. Palvelusetelin arvoon vaikuttavat lapsen ikä, perheen koko ja bruttotulot sekä palvelun tarve. Palveluseteliä haetaan sähköisesti kaupungin sivuilta palvelusopimuksen tekemisen jälkeen.