1. Päiväkodit
 2. Rovaniemi
 3. Touhula Vekaravaara

Touhula Vekaravaara, Rovaniemi

Anne Häppölä Päiväkodin pedagoginen johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Vekaravaara sijaitsee Vennivaaran asuinalueella. Päiväkodin tilat ovat valoisat ja kodikkaat. Päiväkodin useat erilliset tilat mahdollistavat pienryhmätoiminnan ja soveltuvat erinomaisesti eri ikäisten lasten toimintaan. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Liikuntateemamme on vahvasti esillä toiminnassamme: leikimme ja liikumme päivittäin sisällä sekä ulkona. Lapset saavat päivittäin vähintään kaksi tuntia monipuolista liikuntaa erilaisissa ympäristöissä. Yli 5-vuotiailla lapsilla on käytössään ReimaGO-aktiivisuusmittari, jonka avulla lapsia kannustetaan aktiiviseen liikuntaan koko päivän ajan. Esikoululaiset käyvät joka vuosi uimakoulussa, ja nuoremmatkin ryhmät pääsevät liikkumaan esimerkiksi palloiluhalleihin ja HopLopiin.

Luonto ja lähipuistot luistelukenttineen, hiihtolatuineen ja lumikenkäilymaastoineen ovat päiväkodistamme kävelymatkan päässä, joten lapset pääsevät monipuolisesti liikkumaan ja kokemaan ulkoliikunnan iloja. Päiväkotimme sijainnin johdosta pääsemme nauttimaan usein luonnon ja ympäristön monimuotoisuudesta.

Retket ja seikkailut ihanassa luonnossa loistavalla luontopolulla laavuineen ja pitkospuineen antavat lapsille kaikkina vuodenaikoina mahtavia seikkailukokemuksia, jotka muistetaan pitkään. Eri vuodenajat ja niiden tuomat mahdollisuudet hyödynnetään kaikessa toiminnassa. Opetamme lapsille luonnon kunnioittamista, ympäristöstä huolehtimista ja ekologista ajattelua: kierrätys on osa arkea!

Päiväkotimme leikkipihan muodostavat hiekkapohjainen leikkivälinealue, jossa on turvahiekkaa ja turvahaketta rajatuilla alueilla. Lisäksi pihalla on terassi ja lähimetsien seikkailumahdollisuudet.

Touhula Vekaravaara on lämminhenkinen päiväkoti kodinomaisessa puutalossa, jossa lapsi saa kokea onnistumisen iloa, aktiivista osallistumista ja tekemistä. Kasvatustavoitteena on lapsi, jolla on hyvä terve itsetunto: tietoisuus siitä, että hän on omana itsenään arvokas persoona.

Vanhempien kanssa tehtävä yhteistyö lapsen parhaaksi näkyy jokapäiväisessä toiminnassamme. Arjen vuoropuhelu ja avoimuus ovat yhteistyön kulmakiviä ja luottamuksellisen yhteistyön edellytys.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Rovaniemellä.

Vanhempien palautetta päiväkodista:

”Meidän tyttö viihtyy päiväkodissa ja haluaa sinne joka aamu lähteä kun on päiväkoti päivä. Kavereista puhuu kotona paljon ja kenen kanssa on leikkinyt. Hakiessa saadaan hyvin tietoa lapsen tekemisistä ja nukkumisesta/syömisestä.”

”Pieni yksikkö, jossa ihana yhdessä touhuamisen meininki.”

Touhula Vekaravaara

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi (tarvittaessa 6–18), keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Anne Häppölä Päiväkodin pedagoginen johtaja
Ma–pe klo 12–14
Katja Lustig Päiväkodin toiminnanjohtaja
Ma–pe klo 12.15–13.45

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Rovaniemen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Asiakkaan omavastuuosuus on kunnallisen asiakasmaksun suuruinen. Lisätietoa asiakasmaksuista ja palvelusetelistä löydät Rovaniemen kaupungin varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen nettisivuilta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Kokopäivähoito 5–7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Kokopäivähoito 5–7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Kokopäivähoito 5–7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito alle 5 h/pv, yli 15 pv/kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito yli 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito max. 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, max. 10 pv/kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Rovaniemen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Rovaniemen kaupungille varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.