1. Päiväkodit
 2. Rovaniemi
 3. Touhula Vennivaara

Touhula Vennivaara, Rovaniemi

Katja Lustig Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Vennivaara sijaitsee metsän reunalla, mikä luo erinomaiset puitteet liikkumiselle ja retkeilylle. Päiväkotimme uusissa ja nykyaikaisissa tiloissa lasten liikunnallinen arki onnistuu hienosti. Varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme myös esiopetusta.

Lapset saavat tutkitusti päiväkotipäivän aikana vähintään kaksi tuntia monipuolista liikuntaa niin sisällä kuin ulkona. Suunnittelemme liikunta-aktiviteetit ja toiminnan lapsilta ja vanhemmilta tulevien ideoiden pohjalta sekä Vennivaaran liikuntasuunnitelman ja Touhulan pedagogisen vuosisuunnitelman, Touhula Rytmin avulla.

Päiväkotimme asiakastyytyväisyyskyselyssä on useana vuonna noussut parhaimmaksi arvioinniksi se, että meillä lapsi saa riittävästi mahdollisuuksia liikkumiseen päivän aikana, toiminta on virikkeellistä ja henkilökunta on ystävällistä, kohteliasta ja kohtaa hyvin sekä lapset että vanhemmat.

Liikuntataitojen harjoittelu ei rajoitu vain liikuntatuokioihin ja jumppasaliin, vaan päiväkodissa liikutaan pitkin päivää leikin varjolla ja tilanteesta toiseen siirryttäessä. Retkeilemme, opimme ja ulkoilemme säännöllisesti lähipuistoissa, laavulla ja talvisin käymme luistelemassa lähikentillä. Lasten suosikkiliikuntaleikit vaihtelevat uusien virikkeiden ja ajanmukaisten suosikkihahmojen myötä.

Kannustamme perheitä yhdessä liikkumiseen ja päiväkodillamme onkin säännöllisesti liikunnallisia perhetapahtumia. Järjestämme pihatapahtumia eri teemoilla, kuten vauhtivarpaat, vappuhulinat, extreme-kisailu ja olympialaiset.

Vanhempien palautetta päiväkodista:

”Arvostan että voin rauhallisin mielin jättää lapseni hoitoon. Koen päiväkodin turvalliseksi. Yhteistyö päiväkodin kanssa on sujuvaa. Mukavat hoitajat ja päiväkoti. :)”

”Lapset pääsevät tekemään ja touhuamaan niin paljon kaikkea! Uusia taitoja tulee ihan huomaamatta. Lapset viihtyvät todella hyvin.”

Touhula Vennivaara

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi (tarvittaessa 6–18), keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Katja Lustig Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12.15–13.45

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Rovaniemen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
yli 15 pv/kk: 0–295 € / kk
• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
11–15 pv/kk: 0–221 € / kk
• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
max. 10 pv/kk: 0–148 € / kk

• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
yli 15 pv/kk: 0–251 € / kk
• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
11–15 pv/kk: 0–188 € / kk
• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
max. 10 pv/kk: 0–125 € / kk

• Osapäivähoito alle 5 h/pv,
yli 15 pv/kk: 0–177 € / kk

1.8.2023 alkaen asiakasmaksut ovat

• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
yli 15 pv/kk: 30–325 € / kk
• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
11–15 pv/kk: 30–251 € / kk
• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
max. 10 pv/kk: 30–178 € / kk

• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
yli 15 pv/kk: 30–281 € / kk
• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
11–15 pv/kk: 30–218 € / kk
• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
max. 10 pv/kk: 30–155 € / kk

• Osapäivähoito alle 5 h/pv,
yli 15 pv/kk: 30–207 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito 5–7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito 5–7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito 5–7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito alle 5 h/pv, yli 15 pv/kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito yli 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito max. 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, max. 10 pv/kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä varhaiskasvatushakemus Rovaniemen kaupungin sähköisessä asioinnissa ja valitse haluamasi Touhula-päiväkoti. Täytäthän jokaiselle lapselle oman hakemuksen.
 2. Kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta ollaan perheeseen yhteydessä yhteistyössä päiväkodin johtajan kanssa.
 3. Asiakaspaikan varmistuttua  perheen tulee täyttää myös Touhulan hakemus.
 4. Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta laaditaan myös kirjallinen palvelusopimus palveluntarjoajan kanssa.

Päiväkodissamme on käytössä Rovaniemen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Rovaniemen kaupungille varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkue

  Rovaniemeläinen Palloseuran edustusjoukkue on Touhula Vennivaaran oma urheilijakummi.

  Rovaniemen Palloseura (RoPS) on vuonna 1950 perustettu rovaniemeläinen jalkapalloseura, joka pelaa kaudella 2015 veikkausliigassa. RoPS pelaa kotiottelunsa Rovaniemen keskuskentällä ja seuran tunnusvärit ovat sininen ja valkoinen. Kummina toimiminen on joukkueille ja seuroille osa yhteiskuntavastuuta ja urheilijalle osa julkisuustyötä. RoPS on sinisellä sydämellä mukana liikuttamassa Touhulan lapsia, kertoo Jari Ilola Rovaniemen Palloseurasta.

  Kummiyhteistyö Rovaniemen Palloseuran kanssa on ollut mm. edustuspelaajien osallistumista päiväkodin perhetapahtumiin ja päiväkodin lapset pääsivät myös saattelemaan pelaajia liigaottelun alkuun. Touhula Vennivaarassa olemme innoissamme kummiyhteistyöstä ja sen myötä mukavista yhteistyön hetkistä mm. jalkapallon parissa!

  Lisätietoja Rovaniemen Palloseurasta: www.rops.fi