1. Päiväkodit
 2. Rovaniemi
 3. Touhula Vennivaara

Touhula Vennivaara, Rovaniemi

Tarja Stankowski Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Vennivaara sijaitsee metsän reunalla, mikä luo erinomaiset puitteet liikkumiselle ja retkeilylle. Päiväkotimme uusissa ja nykyaikaisissa tiloissa lasten liikunnallinen arki onnistuu hienosti. Varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme myös esiopetusta.

Lapset saavat tutkitusti päiväkotipäivän aikana vähintään kaksi tuntia monipuolista liikuntaa niin sisällä kuin ulkona. Yli 5-vuotiailla lapsilla on käytössä ReimaGO-aktiivisuusrannekkeet, joista liikunnan määrää voidaan aktiivisesti seurata. Suunnittelemme liikunta-aktiviteetit ja toiminnan lapsilta ja vanhemmilta tulevien ideoiden pohjalta sekä Vennivaaran liikuntasuunnitelman ja Touhulan pedagogisen Rytmin avulla.

Päiväkotimme asiakastyytyväisyyskyselyssä on useana vuonna noussut parhaimmaksi arvioinniksi se, että meillä lapsi saa riittävästi mahdollisuuksia liikkumiseen päivän aikana, toiminta on virikkeellistä ja henkilökunta on ystävällistä, kohteliasta ja kohtaa hyvin sekä lapset että vanhemmat.

Liikuntataitojen harjoittelu ei rajoitu vain liikuntatuokioihin ja jumppasaliin, vaan päiväkodissa liikutaan pitkin päivää leikin varjolla ja tilanteesta toiseen siirryttäessä. Retkeilemme, opimme ja ulkoilemme säännöllisesti lähipuistoissa, laavulla ja talvisin käymme luistelemassa lähikentillä. Lasten suosikkiliikuntaleikit vaihtelevat uusien virikkeiden ja ajanmukaisten suosikkihahmojen myötä.

Kannustamme perheitä yhdessä liikkumiseen ja päiväkodillamme onkin säännöllisesti liikunnallisia perhetapahtumia. Järjestämme pihatapahtumia eri teemoilla, kuten vauhtivarpaat, vappuhulinat, extreme-kisailu ja olympialaiset.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Rovaniemellä.

Touhula Vennivaara

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Tarja Stankowski Päiväkodin johtaja
Arkisin klo 11:30-14:00

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk
  Kokopäivähoito 10 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Rovaniemen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Rovaniemen kaupungille varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkue

  Rovaniemeläinen Palloseuran edustusjoukkue on Touhula Vennivaaran oma urheilijakummi.

  Rovaniemen Palloseura (RoPS) on vuonna 1950 perustettu rovaniemeläinen jalkapalloseura, joka pelaa kaudella 2015 veikkausliigassa. RoPS pelaa kotiottelunsa Rovaniemen keskuskentällä ja seuran tunnusvärit ovat sininen ja valkoinen. Kummina toimiminen on joukkueille ja seuroille osa yhteiskuntavastuuta ja urheilijalle osa julkisuustyötä. RoPS on sinisellä sydämellä mukana liikuttamassa Touhulan lapsia, kertoo Jari Ilola Rovaniemen Palloseurasta.

  Kummiyhteistyö Rovaniemen Palloseuran kanssa on ollut mm. edustuspelaajien osallistumista päiväkodin perhetapahtumiin ja päiväkodin lapset pääsivät myös saattelemaan pelaajia liigaottelun alkuun. Touhula Vennivaarassa olemme innoissamme kummiyhteistyöstä ja sen myötä mukavista yhteistyön hetkistä mm. jalkapallon parissa!

  Lisätietoja Rovaniemen Palloseurasta: www.rops.fi