1. Päiväkodit
 2. Rovaniemi
 3. Touhula Vennivaara

Touhula Vennivaara, Rovaniemi

Katja Lustig Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Vennivaara sijaitsee rauhallisella omakotitaloalueella metsän reunalla. Varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme myös esiopetusta.

Päiväkotimme toiminta on lapsilähtöistä ja huomioimme lasten ja perheiden toiveet mahdollisuuksien mukaan. Kohtaamme jokaisen perheen arvostavasti kuunnellen heidän toiveitaan ja palautteitaan.

Touhula Vennivaara on liikuntapäiväkoti, mikä tarkoittaa, että liikumme päivittäin ja retkeilemme viikoittain. Hyödynnämme toiminnassa lähiluontoa ja päiväkodin ympäristöä, kuten leikkikenttiä ja puistoja oppimisympäristönä. Keväisin käymme hiihtämässä ja luistelemassa. Makkaranpaistoretkiä laavulle teemme mahdollisuuksien mukaan.

Päiväkotimme uusissa ja esteettisissä tiloissa lasten liikunnallinen arki onnistuu hienosti.

Päiväkotimme asiakastyytyväisyyskyselyssä on useana vuonna noussut parhaimmaksi arvioinniksi se, että meillä lapsi saa riittävästi mahdollisuuksia liikkumiseen päivän aikana, toiminta on virikkeellistä ja henkilökunta on ystävällistä, kohteliasta ja kohtaa hyvin sekä lapset että vanhemmat.

Vanhempien palautetta päiväkodista:

”Lapsesta saadaan päivän mittaan kuvia ja viestejä, lapsi pitää päiväkotiin menosta ja hänet otetaan aina iloisesti vastaan. Lapsen päivästä voidaan avoimesti keskustella iltapäivähaun yhteydessä.”

”Touhula Vennivaarassa arvostan turvallista ympäristöä lapselleni. Päivähoidossa ja esikoulussa on harjoiteltu lapsille tärkeitä taitoja lapsia innostavalla tavalla. Olen onnellinen ja kiitollinen, että meillä on ollut näin hyvä hoitopaikka.”

Touhula Vennivaara

Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi (tarvittaessa 6–18), keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Katja Lustig Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12.15–13.45

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Rovaniemen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
yli 15 pv/kk: 30–325 € / kk
• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
11–15 pv/kk: 30–251 € / kk
• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
max. 10 pv/kk: 30–178 € / kk

• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
yli 15 pv/kk: 30–281 € / kk
• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
11–15 pv/kk: 30–218 € / kk
• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
max. 10 pv/kk: 30–155 € / kk

• Osapäivähoito alle 5 h/pv,
yli 15 pv/kk: 30–207 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito 5–7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito 5–7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito 5–7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito alle 5 h/pv, yli 15 pv/kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito yli 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito max. 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, max. 10 pv/kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä varhaiskasvatushakemus Rovaniemen kaupungin sähköisessä asioinnissa ja valitse haluamasi Touhula-päiväkoti. Täytäthän jokaiselle lapselle oman hakemuksen.
 2. Kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta ollaan perheeseen yhteydessä yhteistyössä päiväkodin johtajan kanssa.
 3. Asiakaspaikan varmistuttua  perheen tulee täyttää myös Touhulan hakemus.
 4. Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta laaditaan myös kirjallinen palvelusopimus palveluntarjoajan kanssa.

Päiväkodissamme on käytössä Rovaniemen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Rovaniemen kaupungille varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkue

  Rovaniemeläinen Palloseuran edustusjoukkue on Touhula Vennivaaran oma urheilijakummi.

  Rovaniemen Palloseura (RoPS) on vuonna 1950 perustettu rovaniemeläinen jalkapalloseura, joka pelaa kaudella 2015 veikkausliigassa. RoPS pelaa kotiottelunsa Rovaniemen keskuskentällä ja seuran tunnusvärit ovat sininen ja valkoinen. Kummina toimiminen on joukkueille ja seuroille osa yhteiskuntavastuuta ja urheilijalle osa julkisuustyötä. RoPS on sinisellä sydämellä mukana liikuttamassa Touhulan lapsia, kertoo Jari Ilola Rovaniemen Palloseurasta.

  Kummiyhteistyö Rovaniemen Palloseuran kanssa on ollut mm. edustuspelaajien osallistumista päiväkodin perhetapahtumiin ja päiväkodin lapset pääsivät myös saattelemaan pelaajia liigaottelun alkuun. Touhula Vennivaarassa olemme innoissamme kummiyhteistyöstä ja sen myötä mukavista yhteistyön hetkistä mm. jalkapallon parissa!

  Lisätietoja Rovaniemen Palloseurasta: www.rops.fi