1. Päiväkodit
 2. Rovaniemi
 3. Touhula Korkalovaara

Touhula Korkalovaara, Rovaniemi

Minna Leinonen Päiväkodin johtaja

Touhula Korkalovaara on kuusiryhmäinen liikuntateemainen päiväkoti, joka sijaitsee Rovaniemen keskustan läheisyydessä hyvien kulkuyhteyksien varrella. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Päiväkotimme ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökunta kohtaa jokaisen lapsen ja perheen kunnioittavasti jokaisena päiväkotipäivänä. Otamme arjessa huomioon lasten mielenkiinnonkohteet ja toiveet, joiden pohjalta rakennamme toimintaamme.

Päiväkodin tilat on suunniteltu eri-ikäisten lasten toimintaan, ja oppimisympäristöt muokkaantuvat lasten tarpeiden mukaan. Päiväkodin pihassa on jaetut ulkoilualueet pienille ja isoille. Tekonurmikenttä innostaa lapsia niin jalkapallon pelaamiseen kuin muuhunkin liikuntaan.

Retkeilemme viikoittain päiväkodin lähiympäristössä. Läheinen Korkalovaaran pallokenttä mahdollistaa erilaisia liikuntamuotoja, kuten luistelun, hiihdon, mäenlaskun sekä pallopelit. Päiväkodin lähimetsä tarjoaa oivallisen oppimisympäristön luonnossa liikkumiseen ja tutkimiseen.

Päiväkotimme toimintaa suunnitellaan Touhulan pedagogisen vuosisuunnitelman, Touhula Rytmin mukaisesti. Taide antaa lapsille mahdollisuuden osallistua, kokea uutta ja ilmaista itseään. Tutkimalla tieteen ihmeellistä maailmaa, annamme uteliaisuudelle ja luovuudelle valmiuksia havainnoida, jäsentää ja ymmärtää eri ilmiöitä. Ratkomme pulmia ja iloitsemme onnistumisista yhdessä.

Luemme päivittäin kirjastoautosta lainattavia kirjoja ja laulelemme vuodenaikojen mukaan vaihtuvia lastenlauluja. Päiväkodissamme järjestetään joka kuukausi talon yhteinen laulutuokio ja juhlimme toimintakaudellamme kalenterivuoden juhlia. Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat vanhempainkahvit, syksyisin ja keväisin järjestettävät perhetapahtumat sekä Rytmin mukaiset teemapäivät.

Toisten huomioon ottaminen, ryhmässä toimimisen taidot ja hyvät käytöstavat ovat jokapäiväisiä tärkeitä arvojamme. Harjoittelemalla yhdessä näitä taitoja, mahdollistamme jokaiselle turvallisen ja mielekkään päivän.

TouGo-sovelluksella tiedotamme perheitä säännöllisesti mm. viikkokirjeellä ja lähettämällä kuvia lapsen ja ryhmän toiminnoista.

Touhula Korkalovaara

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi (tarvittaessa 6–18), keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Minna Leinonen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–15

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Rovaniemen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
yli 15 pv/kk: 30–325 € / kk
• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
11–15 pv/kk: 30–251 € / kk
• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
max. 10 pv/kk: 30–178 € / kk

• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
yli 15 pv/kk: 30–281 € / kk
• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
11–15 pv/kk: 30–218 € / kk
• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
max. 10 pv/kk: 30–155 € / kk

• Osapäivähoito alle 5 h/pv,
yli 15 pv/kk: 30–207 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito 5–7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito 5–7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito 5–7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito alle 5 h/pv, yli 15 pv/kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito yli 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito max. 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, max. 10 pv/kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä varhaiskasvatushakemus Rovaniemen kaupungin sähköisessä asioinnissa ja valitse haluamasi Touhula-päiväkoti. Täytäthän jokaiselle lapselle oman hakemuksen.
 2. Kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta ollaan perheeseen yhteydessä yhteistyössä päiväkodin johtajan kanssa.
 3. Asiakaspaikan varmistuttua  perheen tulee täyttää myös Touhulan hakemus.
 4. Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta laaditaan myös kirjallinen palvelusopimus palveluntarjoajan kanssa.

Päiväkodissamme on käytössä Rovaniemen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Rovaniemen kaupungille varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.