1. Päiväkodit
 2. Rovaniemi
 3. Touhula Korkalovaara

Touhula Korkalovaara, Rovaniemi

Minna Leinonen Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Korkalovaara sijaitsee Rovaniemen keskustan läheisyydessä hyvien kulkuyhteyksien varrella. Lapset saavat vähintään kaksi tuntia monipuolista liikuntaa päiväkotipäivän aikana ja meillä liikutaan monipuolisesti niin ulkona kuin sisätiloissakin. Varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme myös esiopetusta.

Retkeilemme viikoittain niin lähimetsässä kuin muuallakin päiväkodin lähiympäristössä. Läheinen Korkalovaaran pallokenttä mahdollistaa monipuolisen liikkumisen, kuten yleisurheilun ja jalkapallon pelaamisen. Lisäksi päiväkodin läheisyydessä sijaitseva liikennepuisto tarjoaa liikennekasvatusta lapsille pienestä pitäen. Lasten lempipuuhia leikkien lisäksi ovat metsäretket, majarakentelut, renkailla roikkuminen, trampoliinilla hyppiminen, musiikkiliikuntahetket sekä jumppasalin kiipeilyseinällä kiipeileminen.

Päiväkotimme pihassa on oma luistelukenttä ja hyödynnämme myös lähikoulun kenttää, jossa pelaamme kesäisin ja hiihdämme talvisin. Talvisin myös lumikenkäilemme päiväkodin lähimaastossa.

Toiminnassamme painottuu liikuntateemamme lisäksi pienryhmätoiminta sekä yhteisöllisyys. Päiväkodissamme järjestetään joka kuukausi talon yhteinen laulutuokio ja juhlimme toimintakaudellamme kalenterivuoden juhlia. Tarjoamme kerran kuukaudessa vanhemmille aamukahvit ja seurakunta vierailee luonamme muun muassa joulu- ja pääsiäiskertomuksen merkeissä. Eskarilaisemme pääsevät harjoittelemaan uimataitojaan uimakoulussa ja päiväkodin pihalla vierailee myös joka kolmas viikko kirjastoauto, josta lapset mielellään lainaavat kirjoja.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Rovaniemellä.

Vanhempien palautetta päiväkodista:

”Arvostan ystävällisiä ja asiansa osaavia työntekijöitä sekä lapsille tarjottavia monipuolisia aktiviteetteja.”

”Työtä tehdään hyvällä asenteella, tietotaidolla ja maalaisjärjellä. Kiitos siitä!”

Touhula Korkalovaara

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi (tarvittaessa 6–18), keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Minna Leinonen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–15

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Rovaniemen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Asiakkaan omavastuuosuus on kunnallisen asiakasmaksun suuruinen. Lisätietoa asiakasmaksuista ja palvelusetelistä löydät Rovaniemen kaupungin varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen nettisivuilta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Kokopäivähoito 5–7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Kokopäivähoito 5–7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Kokopäivähoito 5–7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito alle 5 h/pv, yli 15 pv/kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito yli 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito max. 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, max. 10 pv/kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Rovaniemen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Rovaniemen kaupungille varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.