1. Päiväkodit
 2. Rovaniemi
 3. Touhula Korkalovaara

Touhula Korkalovaara, Rovaniemi

Minna Leinonen Päiväkodin johtaja

Touhula Korkalovaara on kuusiryhmäinen liikuntateemainen päiväkoti, joka sijaitsee Rovaniemen keskustan läheisyydessä hyvien kulkuyhteyksien varrella. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Päiväkodissa lapset saavat monipuolista liikuntaa päiväkotipäivän aikana ja meillä liikutaan monipuolisesti niin ulkona kuin sisätiloissakin. Retkeilemme viikoittain lähimetsässä kuin muuallakin päiväkodin lähiympäristössä. Läheinen Korkalovaaran pallokenttä mahdollistaa yleisurheilun, jalkapallon pelaamisen sekä talvella luistelun ja vauhdikkaan mäenlaskun. Lisäksi päiväkodin läheisyydessä sijaitseva liikennepuisto tarjoaa liikennekasvatusta lapsille pienestä pitäen. Hyödynnämme myös lähikoulun kenttää, jossa pelaamme kesäisin ja hiihdämme talvisin. Talvisin myös lumikenkäilemme päiväkodin lähimaastossa.

Liikunnan lisäksi päiväkotimme toimintaa suunnitellaan Touhulan pedagogisen vuosisuunnitelman, Touhula Rytmin mukaisesti. Taide antaa lapsille mahdollisuuden osallistua, kokea uutta ja ilmaista itseään. Tutkimalla tieteen ihmeellistä maailmaa, annamme uteliaisuudelle ja luovuudelle valmiuksia havainnoida, jäsentää ja ymmärtää eri ilmiöitä. Ratkomme pulmia ja iloitsemme onnistumisista yhdessä.

Luemme päivittäin kirjastoautosta lainattavia kirjoja ja laulelemme vuodenaikojen mukaan vaihtuvia lastenlauluja. Päiväkodissamme järjestetään joka kuukausi talon yhteinen laulutuokio ja juhlimme toimintakaudellamme kalenterivuoden juhlia. Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat vanhempainkahvit, syksyisin ja keväisin järjestettävät perhetapahtumat sekä Rytmin mukaiset teemapäivät.

Hyvät käytöstavat, ryhmässä toimiminen, toisten huomioon ottaminen ovat myös meidän jokapäiväisiä tärkeitä arvojamme. Harjoittelemalla yhdessä näitä taitoja, mahdollistamme jokaiselle turvallisen ja iloisen päivän.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Rovaniemellä.

Vanhempien palautetta päiväkodista:

”Arvostan ystävällisiä ja asiansa osaavia työntekijöitä sekä lapsille tarjottavia monipuolisia aktiviteetteja.”

”Työtä tehdään hyvällä asenteella, tietotaidolla ja maalaisjärjellä. Kiitos siitä!”

Touhula Korkalovaara

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi (tarvittaessa 6–18), keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Minna Leinonen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–15

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Rovaniemen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Asiakkaan omavastuuosuus on kunnallisen asiakasmaksun suuruinen. Lisätietoa asiakasmaksuista ja palvelusetelistä löydät Rovaniemen kaupungin varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen nettisivuilta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Kokopäivähoito 5–7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Kokopäivähoito 5–7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Kokopäivähoito 5–7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito alle 5 h/pv, yli 15 pv/kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito yli 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito max. 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, max. 10 pv/kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Rovaniemen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Rovaniemen kaupungille varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.