1. Päiväkodit
 2. Rovaniemi
 3. Touhula Ounasvaara

Touhula Ounasvaara, Rovaniemi

Elisa Koskinen Päiväkodin johtaja

Touhula Ounasvaara on neliryhmäinen liikuntateemainen päiväkoti, joka sijaitsee Lapin keskussairaalan lähellä Ounasmetsässä. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Päiväkodissamme arvostetaan avoimuutta ja osallisuutta. Meillä saa hassutella, nauraa ja jokainen olla oma ihana itsensä. Touhula Ounasvaaralla lasten kanssa yhdessä ihmetellen opimme toinen toisiltamme joka päivä.

Päiväkodin toimintaa suunnitellaan yhdessä lasten kanssa. Vuoden aikana erilaisten painopisteiden avulla tutustumme tieteen, taiteen sekä ilmaisun ihmeelliseen maailmaan. Luemme päivittäin kirjastoautosta lainattavia kirjoja ja laulamme vuodenaikojen mukaan vaihtua lastenlauluja.

Olemme onnistuneet luomaan päiväkodin ruokailutilanteista kiireettömiä hetkiä, joissa lapsilla ei ole pitkiä odotteluita. Porrastamme ruokailut niin, että kaikki ryhmän lapset eivät syö samaan aikaan. Aamuisin isompien lasten puolella siirrytään aamupalalle sitä mukaan, kun lapset saapuvat päiväkotiin.

Päiväkodin tilat ovat raikkaan väriset ja innostavat lapsia leikkimään. Oppimisympäristöjä muokataankin erilaisiin toimintoihin yhdessä lasten kanssa. Lasten toiveita kuullaan hankinnoissa ja he saavat olla mukana tekemässä uusia lelutilauksia. Päiväkodissamme on jumppasali, jonka runsas liikuntavälineistö, kiipeilyseinä, puolapuut ja muotopalikat ovat lasten mieleen. Erilaisia kiipeilymahdollisuuksia, temppuratoja ja majanrakennusvälineitä löytyy myös muualta päiväkodin ryhmistä.

Päiväkodin portista pääsee turvallisesti seikkailemaan metsään ja puistotkin ovat kävelymatkan päässä. Sulan maan aikaan hyödynnämme urheilukenttien mahdollisuuksia ja talvella luistelut on järjestetty lähialueen kentillä ja Lappi Areenalla. Keväthangilla isommat hiihtävät kävelymatkan päässä olevalla Ounasvaaran hiihtoladulla. Päiväkodin takametsän ladulla pienimmätkin ovat saaneet treenailla hiihdon alkeita.

Tiedonkulku päiväkodin ja perheen välillä tapahtuu TouGo-sovelluksen kautta, jossa ryhmien viikkokirjeet ja tiedotettavat asiat ovat aina luettavissa. Päiväkodin johtajan kuukausikuulumiset, ruokalistat ja asiakastyytyväisyyskyselyiden tulokset ovat nähtävillä myös ryhmien ilmoitustauluilta.

Touhula Ounasvaara

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi (tarvittaessa 6–18), keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Elisa Koskinen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Rovaniemen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
yli 15 pv/kk: 30–325 € / kk
• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
11–15 pv/kk: 30–251 € / kk
• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
max. 10 pv/kk: 30–178 € / kk

• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
yli 15 pv/kk: 30–281 € / kk
• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
11–15 pv/kk: 30–218 € / kk
• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
max. 10 pv/kk: 30–155 € / kk

• Osapäivähoito alle 5 h/pv,
yli 15 pv/kk: 30–207 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito 5–7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito 5–7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito 5–7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito alle 5 h/pv, yli 15 pv/kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito yli 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito max. 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, max. 10 pv/kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä varhaiskasvatushakemus Rovaniemen kaupungin sähköisessä asioinnissa ja valitse haluamasi Touhula-päiväkoti. Täytäthän jokaiselle lapselle oman hakemuksen.
 2. Kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta ollaan perheeseen yhteydessä yhteistyössä päiväkodin johtajan kanssa.
 3. Asiakaspaikan varmistuttua  perheen tulee täyttää myös Touhulan hakemus.
 4. Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta laaditaan myös kirjallinen palvelusopimus palveluntarjoajan kanssa.

Päiväkodissamme on käytössä Rovaniemen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Rovaniemen kaupungille varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.