1. Päiväkodit
 2. Rovaniemi
 3. Touhula Ounasvaara

Touhula Ounasvaara, Rovaniemi

Elisa Koskinen Päiväkodin johtaja

Touhula Ounasvaara on neliryhmäinen liikuntapäiväkoti Ounasmetsässä, Lapin keskussairaala -alueen läheisyydessä. Päiväkotimme tilat ovat viihtyisät, innostavat lasta liikkumaan sekä mahdollistavat eri ikätasojen mukaiset leikit pienryhmissä. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi esiopetusta.

Teemamme liikunnan lisäksi päiväkotimme toiminnassa painottuu retkeily ja musiikki. Laulut, lorut ja musiikkiliikunta ovat vahvasti esillä päiväkotimme arjessa. Yhteenkuuluvuuden tunnetta vahvistamme koko päiväkodin yhteisissä musiikkiliikuntahetkissä. Omaehtoiselle liikunnalle ja leikille varataan joka päivä aikaa. Silloin isommat lapset kiipeilevät päiväkodin kiipeilyseinällä. Suosiossa ovat myös katosta roikkuvat renkaat ja köysi. Pienimmät harjoittelevat ryömimistä tunnelien läpi ja palloleikit ovat hittijuttu. Leikkivarjoista rakennamme jännittäviä majoja kotileikeille ja Zoop-palikoista tehdyt lentokoneet ja autot saavat vauhtia leikkitiloissa.

Joka viikko ympäri vuoden seikkailemme lapsiryhmien kanssa lähimetsään tutkimaan luontoa, retkeilemme lähipuistoihin temppuilemaan ja tutustumme ympäristön tarjoamiin liikunnallisiin haasteisiin. Luonnonmateriaaleja hyödyntäen päiväkotimme seinille syntyy vuodenaikojen mukaan vaihtuvia lasten kuvataidenäyttelyitä, joita lapsille tärkeät aikuisetkin pääsevät ihastelemaan säännöllisillä aamukahveilla ja koko perheen yhteisissä tapahtumissa.

Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat syksyllä ja talvella järjestettävät erilaiset perhetapahtumat sekä säännölliset vanhempienkahvit. Myös syksyinen liikuntaseikkailu, kevätolympialaiset ja talvirieha saavat koko perheen liikkumaan iloisesti päiväkotimme pihapiirissä.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Rovaniemellä.

Touhula Ounasvaara

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Elisa Koskinen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Rovaniemen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Asiakkaan omavastuuosuus on kunnallisen asiakasmaksun suuruinen. Lisätietoa asiakasmaksuista ja palvelusetelistä löydät Rovaniemen kaupungin varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen nettisivuilta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Kokopäivähoito 5–7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Kokopäivähoito 5–7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Kokopäivähoito 5–7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito alle 5 h/pv, yli 15 pv/kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito yli 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito max. 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, max. 10 pv/kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Rovaniemen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Rovaniemen kaupungille varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Rovaniemen Kiekko – RoKi

  Rovaniemen Kiekko, RoKi, on Touhula Vekararinteen ja Touhula Ounasvaaran oma urheilukummi.

  Päiväkodit ja RoKi ovat sopineet kummiyhteistyöstä ja tavoitteena on, että RoKin pelaajat vierailevat säännöllisesti päiväkodissa ja päiväkotien lapset saavat tulla seuraamaan vastavuoroisesti RoKin harjoituksia. Päiväkodin johtajat ovat iloisia yhteistyökuviosta ja uskovat, että sekä lapsille että aikuisille päiväkodin urheilijakummit tuovat vaihtelua päiväkodin normaaliin arkeen.

  Rovaniemen Kiekko on vuodesta 1979 Lapin läänin pääkaupungissa toiminut jääkiekon erikoisseura, joka on viimeisten 13. kauden ajan kuulunut valtakunnallisesti kolmanneksi korkeimman sarjatason eli Suomi-sarjan pohjoislohkoon. RoKi on myös aktiivinen juniorikiekkoseura.

  Lisätietoja: www.rokihockey.fi