1. Päiväkodit
 2. Rovaniemi
 3. Touhula Ounasvaara

Touhula Ounasvaara, Rovaniemi

Elisa Koskinen Päiväkodin johtaja

Touhula Ounasvaara on neliryhmäinen liikuntateemainen päiväkoti Ounasmetsässä, Lapin keskussairaalan lähellä. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Lapsiryhmissä toteutetaan kunkin ikätasolle sopivaa toimintaa. Viikoittain ryhmät käyvät retkeilemässä lähiympäristössä. Päiväkodin portista pääsee turvallisesti seikkailemaan metsään ja puistokin on kävelymatkan päässä. Sulan maan aikaan hyödynnetään myös urheilukenttien mahdollisuuksia ja talvella lähikentällä luistellaan. Päiväkodin jumppasalia saa kukin ryhmä hyödyntää vuorollaan joka viikko.

Päiväkodin tiloissa lapsille annetaan mahdollisuus liikkua ja tilat muokkautuvat luovasti erilaisiin toimintoihin. Lapset ovat taitavia temppuratojen rakentajia ja sähly – ja muut pallopelit käynnistyvätkin usein siellä, missä on tilaa.

Liikunnan lisäksi päiväkotimme toimintaa suunnitellaan Touhulan pedagogisen vuosisuunnitelman, Touhula Rytmin mukaisesti. Vuoden aikana erilaisten painopisteiden avulla tutustumme yhdessä lasten kanssa tieteen, taiteen sekä ilmaisun ihmeelliseen maailmaan. Lasten kädentaidot vahvistuvat, kun hyödynnämme erilaisia tekniikoita ja materiaaleja kuvataiteessa. Luemme päivittäin kirjastoautosta lainattavia kirjoja ja laulelemme vuodenaikojen mukaan vaihtua lastenlauluja.

Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat vanhempainkahvit ja Rytmin mukaiset teemapäivät ja -viikot. Syyslukukausi päätetään joulujuhlalla ja kesälomille lähdetään kevätjuhlan saattelemana. Myös syksyinen liikuntaseikkailu, kevätolympialaiset ja talvirieha saavat koko perheen liikkumaan iloisesti päiväkotimme pihapiirissä.

Päiväkodissamme arvostetaan avoimuutta ja osallisuutta. Meillä saa hassutella, nauraa ja jokainen olla oma ihana itsensä. Touhula Ounasvaaralla lasten kanssa yhdessä ihmetellen opimme toinen toisiltamme joka päivä.

Touhula Ounasvaara

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi (tarvittaessa 6–18), keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Elisa Koskinen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Rovaniemen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
yli 15 pv/kk: 0–295 € / kk
• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
11–15 pv/kk: 0–221 € / kk
• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
max. 10 pv/kk: 0–148 € / kk

• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
yli 15 pv/kk: 0–251 € / kk
• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
11–15 pv/kk: 0–188 € / kk
• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
max. 10 pv/kk: 0–125 € / kk

• Osapäivähoito alle 5 h/pv,
yli 15 pv/kk: 0–177 € / kk

1.8.2023 alkaen asiakasmaksut ovat

• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
yli 15 pv/kk: 30–325 € / kk
• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
11–15 pv/kk: 30–251 € / kk
• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
max. 10 pv/kk: 30–178 € / kk

• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
yli 15 pv/kk: 30–281 € / kk
• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
11–15 pv/kk: 30–218 € / kk
• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
max. 10 pv/kk: 30–155 € / kk

• Osapäivähoito alle 5 h/pv,
yli 15 pv/kk: 30–207 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito 5–7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito 5–7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito 5–7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito alle 5 h/pv, yli 15 pv/kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito yli 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito max. 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, max. 10 pv/kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä varhaiskasvatushakemus Rovaniemen kaupungin sähköisessä asioinnissa ja valitse haluamasi Touhula-päiväkoti. Täytäthän jokaiselle lapselle oman hakemuksen.
 2. Kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta ollaan perheeseen yhteydessä yhteistyössä päiväkodin johtajan kanssa.
 3. Asiakaspaikan varmistuttua  perheen tulee täyttää myös Touhulan hakemus.
 4. Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta laaditaan myös kirjallinen palvelusopimus palveluntarjoajan kanssa.

Päiväkodissamme on käytössä Rovaniemen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Rovaniemen kaupungille varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Rovaniemen Kiekko – RoKi

  Rovaniemen Kiekko, RoKi, on Touhula Vekararinteen ja Touhula Ounasvaaran oma urheilukummi.

  Päiväkodit ja RoKi ovat sopineet kummiyhteistyöstä ja tavoitteena on, että RoKin pelaajat vierailevat säännöllisesti päiväkodissa ja päiväkotien lapset saavat tulla seuraamaan vastavuoroisesti RoKin harjoituksia. Päiväkodin johtajat ovat iloisia yhteistyökuviosta ja uskovat, että sekä lapsille että aikuisille päiväkodin urheilijakummit tuovat vaihtelua päiväkodin normaaliin arkeen.

  Rovaniemen Kiekko on vuodesta 1979 Lapin läänin pääkaupungissa toiminut jääkiekon erikoisseura, joka on viimeisten 13. kauden ajan kuulunut valtakunnallisesti kolmanneksi korkeimman sarjatason eli Suomi-sarjan pohjoislohkoon. RoKi on myös aktiivinen juniorikiekkoseura.

  Lisätietoja: www.rokihockey.fi