Takaisin postauksiin

Touhula onnistui vakauttamaan toimintaansa vuonna 2022 

Varhaiskasvatuspalveluita tuottava Touhula-konserni (VKPA-varhaiskasvatus Oy) jatkoi vuonna 2022 pitkäjänteistä työtään kannattavuuden parantamiseksi.

Tilikaudella 2022 liiketoiminnan tulos kääntyi positiiviseksi konsernissa tehtyjen tervehdyttämistoimenpiteiden ja tukipalveluiden tiukan kulukuurin ansiosta. Touhulan päiväkotien lapsimäärät sekä asiakastyytyväisyys pysyivät hyvällä tasolla, mikä paransi yhtiön kannattavuutta.

– Varhaiskasvatuksen laadusta emme tingi. Yrityssaneerauksen myötä olemme joutuneet sulkemaan päiväkoteja niissä kunnissa, joissa palvelusetelin arvo ei ole vastannut toiminnan kustannuksia, toimitusjohtaja Sari Saari kertoo.

– Koko yhtiön toiminta on ollut viime vuosina vaakalaudalla. Pelastustoimissa on onnistuttu, mutta joudumme edelleen tekemään hartiavoimin töitä liiketoiminnan turvaamiseksi. Haluan, että Touhula pystyy jatkossakin investoimaan ja kehittämään toimintaansa. Haluamme myös olla alan paras työnantaja.

Konsernin liikevaihto pieneni 3,4 % vuoden takaiseen verrattuna. Touhula sulki vuonna 2022 kolme päiväkotia ja avasi yhden uuden.

VKPA-varhaiskasvatus Oy20222021
Liikevaihto (milj. euroa) 92,8 96,1
Liikevoitto (milj. euroa) 1,3 -4,7
Liikevoitto %:a liikevaihdosta 1,4 % -4,9 %

Vuonna 2022 varhaiskasvatuksen kulutaso nousi merkittävästi erityisesti ruoka- ja energiakustannusten sekä kiinteistöjen vuokrien nousun takia. Toiminnan jatkoa haastavat myös tulevat palkankorotukset sekä palvelusetelien arvon kehitys.

– Touhulan tavoitteena on olla luomassa onnellista lapsuutta ja hyvää työelämää. Ammattitaitoinen ja hyvinvoiva henkilöstö on ehdoton edellytys laadukkaalle varhaiskasvatukselle, Sari Saari muistuttaa.

Saneerausohjelma

Konsernin ulkopuolisten saneerausvelkojen määrä oli vuoden 2022 lopussa 1,1 miljoonaa euroa. Saneerauksen maksuohjelma kestää 31.12.2028 asti.

Vuoden 2022 aikana yhteensä viisi konsernin yhtiötä maksoi kertasuorituksena saneerausohjelman mukaiset jäljellä olevat maksueränsä. Saneerausohjelmassa jatkaa vielä neljä konsernin yhtiötä.

Henkilöstönsä omistama kotimainen yhtiö

Touhulan omistuspohja on sataprosenttisesti kotimainen, sillä helmikuussa 2022 VKPA-varhaiskasvatus Oy:n omistus siirtyi yhtiön nykyiselle johdolle ja hallitukselle. Lisäksi Touhulan omistajina on lähes 100 päiväkodin johtajaa ja tukipalveluiden työntekijää.

Kesäkuussa 2022 Touhulalle myönnettiin Avainlippu-tunnus osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle.

Touhula-päiväkoteihin kuului vuoden 2022 lopussa 115 päiväkotia, joissa oli varhaiskasvatuksessa 8000 lasta. Touhulan päiväkodit toimivat 42 kunnassa. Konsernissa työskenteli lähes 3000 varhaiskasvatuksen ammattilaista.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Sari Saari, puh. 040 566 5236 / sari.saari@touhula.fi

Lue lisää

Samankaltaisia postauksia