1. Päiväkodit
 2. Tampere
 3. Touhula Hervannan Kampus

Touhula Hervannan Kampus, Tampere

Juulia Palonen Päiväkodin johtaja

Tiedepäiväkoti Touhula Hervannan Kampus aloitti toimintansa Tampereen Teknillisen Yliopiston kampusalueella tammikuussa 2018. Päiväkodissamme toimii viisi lapsiryhmää. Meillä jokainen päivä on pieni suuri seikkailu, ja seikkailuja löytyy moneen lähtöön!

Lapsi on luonnostaan utelias ja tutustuu maailmaan tutkien, kokeillen ja kysellen. Teemme yhteistyötä Tampereen yliopiston lasten ja nuorten oman Juniversityn kanssa. Juniversityllä on uudet laboratorio-tilat lapsille (JuniLab), jossa olemme päässeet kokeilemaan muun muassa ohjelmointirobotteja. Silloin tällöin saamme tehdä myös sisäretkiä yliopiston tiloissa. Tiedekokeissamme tutkitaan erilaisia ilmiöitä ja ihmetellään vaikkapa luonnonilmiöitä. Painotamme tiedekasvatuksessa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

Lapset pääsevät nauttimaan kielisuihkutuksen avulla kielten rikkaasta maailmasta monella eri tavalla. Kieli- ja vuorovaikutustaidot kehittyvät päiväkodissamme iloisten leikkien, lukuhetkien, lorujen ja laulujen kautta. Kielellisesti ja kulttuurisesti värikäs ympäristö innostaa tutkimaan ja ymmärtämään uusia näkökulmia sekä maailmankatsomuksia.

Päiväkotimme on kauttaaltaan kampusalueen ympäröimä. Ulkoilemme paljon omalla leikkipihallamme. Retkeilemme myös lähiympäristössämme. Erilaiset liikunnalliset, musiikilliset ja luonnon helmassa tapahtuvat leikit tekevät päivistä elämyksellisiä ja innostavat lapsia löytämään uusia tapoja ymmärtää ympäröivää maailmaa.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Ihana henkilökunta ja hyvät aktiviteetit!”

”Toiminta on monipuolista ja lapsi selvästi viihtyy.”

”Arvostan avoimuutta päiväkodin sekä kodin ja perheen välillä, sekä yhdessä asioista keskustelua.”

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Tampereella.

Touhula Hervannan Kampus

Tiede
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Juulia Palonen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Tampereen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Kokopäivähoito: 295 €
• Kokopäivähoito 15 pv / kk: 221 €
• Kokopäivähoito 10 pv / kk: 148 €
• 20 h / vko: 148 €

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / vko
  Kokopäivähoito 10 pv / vko

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Tampereen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Tampereen kaupungin Konsernipalveluyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.