1. Päiväkodit
 2. Oulu
 3. Touhula StarBright

Touhula StarBright, Oulu

Sari Hiltunen Päiväkodin johtaja

Touhula StarBright on kaksikielinen päiväkoti Oulussa. Meillä puhutaan suomea ja englantia. Olemme myös monikulttuurinen päiväkoti, sillä meidän perheemme ovat monesta eri maasta.

Touhula StarBright sijaitsee Myllytullissa, lähellä Oulun keskustaa, osoitteessa Myllytullinkatu 14.

Päiväkodissamme pienet sananiekat pääsevät nauttimaan kielten rikkaasta maailmasta monella eri tavalla. Lasten vuorovaikutustaidot kehittyvät iloisten leikkien, lukuhetkien, lorujen ja laulujen kautta.

Päivittäisinä käyttökielinämme ovat suomi ja englanti, ja osa lapsista puhuu vain englantia. Kielellisesti ja kulttuurisesti värikäs ympäristö innostaa tutkimaan ja ymmärtämään uusia näkökulmia sekä maailmankatsomuksia. Touhulassa lapset oppivat kieliä kielisuihkutuksen tai kielikylvyn avulla sekä täysin vieraalla kielellä toimivissa lapsiryhmissä. Päiväkodissamme työskentelee eri kansalaisuuksista tulevia sekä hyvän englannin kielen taidon omaavia työntekijöitä.

Päiväkotimme toimintaperiaatteita ovat kokopäiväpedagogiikka ja lasten osallisuus. Me luomme lasten arkeen oppimisen ja oivaltamisen iloa. Kannustamme lapsia kokeilemaan sekä tutkimaan asioita turvallisessa ja lämpimässä ympäristössä.

Myös liikunta on tärkeä osa päiviämme. Luontaiselle liikkumiselle ja leikille on aina aikaa, niin ulkona kuin sisällä. Päiväkodin sijainti lähellä keskustaa ja puistoja mahdollistaa kävelyt ja retket Tietomaahan, museoihin, kirjastoon, torille, jäähallille sekä Ouluhallille. Näissä kaikissa toteutamme liikuntakasvatusta, liikennekasvatusta, kulttuurikasvatusta ja tiedekasvatusta.

Tasa-arvoisuus ja yhdenvertaisuus ovat meille tärkeitä arvoja. Meidän päiväkotimme ilmapiiri on kodinomainen ja kohtaamme jokaisen perheen yksilöllisesti ja lämpimästi. Monikulttuurisuuden rikkaus näkyy arjessamme joka hetki.

Päiväkotimme toimii kerrostalon alakerrassa. Tilat ovat pienet mutta toimivat, ja päiväkodissamme on yhteisöllinen sekä kodinomainen tunnelma.

Päivittäiset kohtaamiset perheiden kanssa ovat meille tärkeitä. Niissä vaihdamme kuulumiset ja kerromme lapsen päivästä. Päiväkodin ja perheiden väliseen viestintään käytämme TouGo-sovellusta. Järjestämme vanhempainiltoja ja tarvittaessa voimme aina järjestää myös keskustelutilaisuuksia päiväkodilla. Lasten varhaiskasvatussuunnitelmien laatiminen on tärkeä ja antoisa tapaaminen lasten vanhempien kanssa.

Touhula StarBright

Kieli
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.


Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Sari Hiltunen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Oulun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 50–345 € / kk
• Kokopäivähoito, 15 pv / kk: 50–271 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
20 h / vko: 50–198 € / kk

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Sisaralennus

  Huomioidaan Oulun kaupungin palvelusetelissä.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Oulun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Oulun kaupungin sähköiseen eVaka-palveluun.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.