1. Päiväkodit
 2. Lappeenranta
 3. Touhula Lappeenrannan Kampus

Leikkiä, taidetta ja retkiä

Monipuolista, lapsilähtöistä ja huumorintajuista varhaiskasvatusta. Päiväkodin sijainti Saimaan äärellä tarjoaa metsäretkeläisille loputtomat seikkailumetsät.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa ja Instagramissa.

Jätä hakemus ja olemme sinuun yhteydessä. Hakemus ei ole sitova.

Näin löydät Touhula Lappeenrannan Kampuksen yliopiston alueelta

Teknillisen yliopiston takapihalla, rakennuksessa 4 sijaitsevaa päiväkotia voi ensimmäisellä käynnillä olla vähän hankalaa löytää. Yliopistonkadun liikenteenjakajasta vasemmalle jatkaessasi näet ensimmäisen Touhula-päiväkodin opasteen. Opasteita seuraamalla päällystetty tie muuttuu hiljalleen asfalttipäällysteiseksi tieksi, joka vie sinut pienen metsäalueen läpi. Korkeiden tiilirakennusten päädyssä ovat jo päiväkodin parkkipaikat sekä loput perille ohjaavista opasteista.

 • Lue lisää päiväkodista

  Kampusalue on sijaintina päiväkodille uniikki miljöönsä vuoksi. Yliopiston alueella toimiminen tarjoaa meille moninaisia yhteistyömahdollisuuksia sekä yliopiston että LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa, mm. kuvataiteeseen liittyvien projektien parissa.

  Kohtaamme päiväkodillamme jokaisen arvostavasti. Kieliteemamme on saanut juurensa siitä, että päiväkodistamme löytyy monista eri kulttuuritaustoista tulevia ihmisiä ja meillä onkin iloinen kielikylpy seiniemme sisällä. Meillä arvostava kohtaaminen sisältää myös etnisyyden ja kulttuurin ylpeästi kantamista sekä esille tuomista päivämme kaikissa hetkissä. Haluamme tehdä jokaisen omaa kulttuuria näkyväksi. Eteisen seinillä voikin huomata tervehdyksiä eri kielillä, ja voimmepa toisinaan lähteä lasten kanssa mielikuvitukselliselle maailmanmatkalle tutustumaan lasten kotimaihin.

  Olemme panostaneet oppimisympäristöissä pienryhmätiloihin. Muun muassa ruokailutilanteet ovat pedagogisesti suunniteltuja, ja niihin varataan päiväkotipäivästä hyvin aikaa. Pienryhmäruokailussa keskitymme erityisesti kohtaamisiin, ja kasvattajamme ovat panostaneet ruokakasvatuksessa erityisesti uusien makujen maistamisen kannustamiseen. Inspiraatioksi maistamisen tueksi ruokailutiloihin on tuotu esimerkiksi kuvituksia erilaisista hedelmistä, marjoista sekä kasviksista.

  Päiväkodin lähiympäristö on mitä mainioin retkeilyyn. Kampusalueen sijaitessa aivan Saimaan äärellä, metsäretkeläisiä odottavat loputtomat seikkailumetsät. Yliopistolta on myös äärimmäisen hyvät julkiset kulkuyhteydet ympäri kaupunkia, jota ryhmät myös hyödyntävät retkisuunnitelmia tehdessään. Vuosittaisia suosittuja retkikohteita ovat mm. liikennepuisto, linnoitus sekä satama.

  Yhteydenpito vanhempien ja päiväkodin välillä on meille erityisen tärkeä osa varhaiskasvatusta. Me pidämme yhteyttä perheiden kanssa niin päivittäin, viikottain kuin kuukausittain. Päivittäin vaihdamme kuulumisia arjesta niin lapsen tuonti- kuin hakutilanteissa. Arjen kuulumisiin sisältyvät mm. päivän toteutunut ohjattu pedagoginen toiminta, lapsen omaehtoiset leikit sekä muut puuhat kavereiden kanssa. Myös ruokailun sujuminen ja miten lapsen lepohetki on toteutunut kuuluvat päivittäisiin kuulumisten vaihtoon. Arkisissa kohtaamisissa pidämme erityisen tärkeänä kohdata toisemme.

  Kerran viikossa lähetämme perheille myös viikkokirjeen, jossa kerromme kuluneen viikon tapahtumia sekä avaamme ohjattua pedagogista toimintaa tavoitteiden näkökulmasta. Viikkokirjeessä kerrotaan myös tulevan viikon ohjelmasuunnitelman sekä viestimme tarvittaessa muitakin ajankohtaisia asioita. Lähetämme perheille viikoittain myös ruokalistan päiväkodissa tarjottavista aterioista, jota asiakasperheet ovat toivoneet. Kuukausittain tapaamme vanhempien kanssa myös vanhempainkahvilla vaihtamaan kuulumisia.

Josefiina Immonen Päiväkodin johtaja
Aukioloajat

Ma–pe klo 6.30–17

 • Teema

  Kielten rikas maailma

 • Teema

  Ilmaisun monet muodot

Kokemuksia päiväkodista

Hinnat

Lappeenrannan Touhula-päiväkotien asiakasmaksu on 0–295 euroa kuukaudessa. Asiakasmaksu on sama, kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Asiakasmaksu määräytyy palvelusetelin arvon mukaan, johon vaikuttavat perheen koko, tulot sekä lapsen varhaiskasvatusaika.

Hae varhaiskasvatukseen

Täytä hakemus, niin päiväkodin johtajamme on sinuun viikon sisällä yhteydessä. Useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti! Hakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.