1. Päiväkodit
 2. Lappeenranta
 3. Touhula Lappeenrannan Kampus

Touhula Lappeenrannan Kampus, Lappeenranta

Josefiina Immonen Päiväkodin johtaja

Monipuolista, lapsilähtöistä ja huumorintajuista varhaiskasvatusta Saimaan rannalla.

Touhula Lappeenrannan Kampus on taide- ja kieliteemainen päiväkoti metsän siimeksessä, aivan Saimaan syleilyssä Skinnarilassa, LUT-yliopiston kampusalueella. Päiväkotimme toimii teknillisen yliopiston rakennuksessa 4.

Kampusalue on sijaintina päiväkodille uniikki miljöönsä vuoksi. Yliopiston alueella toimiminen tarjoaa meille moninaisia yhteistyömahdollisuuksia sekä yliopiston että LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa, mm. kuvataiteeseen liittyvien projektien parissa.

Kohtaamme päiväkodillamme jokaisen arvostavasti. Kieliteemamme on saanut juurensa siitä, että päiväkodistamme löytyy monista eri kulttuuritaustoista tulevia ihmisiä ja meillä onkin iloinen kielikylpy seiniemme sisällä. Meillä arvostava kohtaaminen sisältää myös etnisyyden ja kulttuurin ylpeästi kantamista sekä esille tuomista päivämme kaikissa hetkissä. Haluamme tehdä jokaisen omaa kulttuuria näkyväksi. Eteisen seinillä voikin huomata tervehdyksiä eri kielillä, ja voimmepa toisinaan lähteä lasten kanssa mielikuvitukselliselle maailmanmatkalle tutustumaan lasten kotimaihin.

Olemme panostaneet oppimisympäristöissä pienryhmätiloihin. Muun muassa ruokailutilanteet ovat pedagogisesti suunniteltuja, ja niihin varataan päiväkotipäivästä hyvin aikaa. Pienryhmäruokailussa keskitymme erityisesti kohtaamisiin, ja kasvattajamme ovat panostaneet ruokakasvatuksessa erityisesti uusien makujen maistamisen kannustamiseen. Inspiraatioksi maistamisen tueksi ruokailutiloihin on tuotu esimerkiksi kuvituksia erilaisista hedelmistä, marjoista sekä kasviksista.

Päiväkodin lähiympäristö on mitä mainioin retkeilyyn. Kampusalueen sijaitessa aivan Saimaan äärellä, metsäretkeläisiä odottavat loputtomat seikkailumetsät. Yliopistolta on myös äärimmäisen hyvät julkiset kulkuyhteydet ympäri kaupunkia, jota ryhmät myös hyödyntävät retkisuunnitelmia tehdessään. Vuosittaisia suosittuja retkikohteita ovat mm. liikennepuisto, linnoitus sekä satama.

Yhteydenpito vanhempien ja päiväkodin välillä on meille erityisen tärkeä osa varhaiskasvatusta. Me pidämme yhteyttä perheiden kanssa niin päivittäin, viikottain kuin kuukausittain. Päivittäin vaihdamme kuulumisia arjesta niin lapsen tuonti- kuin hakutilanteissa. Arjen kuulumisiin sisältyvät mm. päivän toteutunut ohjattu pedagoginen toiminta, lapsen omaehtoiset leikit sekä muut puuhat kavereiden kanssa. Myös ruokailun sujuminen ja miten lapsen lepohetki on toteutunut kuuluvat päivittäisiin kuulumisten vaihtoon. Arkisissa kohtaamisissa pidämme erityisen tärkeänä kohdata toisemme.

Kerran viikossa lähetämme perheille myös viikkokirjeen, jossa kerromme kuluneen viikon tapahtumia sekä avaamme ohjattua pedagogista toimintaa tavoitteiden näkökulmasta. Viikkokirjeessä kerrotaan myös tulevan viikon ohjelmasuunnitelman sekä viestimme tarvittaessa muitakin ajankohtaisia asioita. Lähetämme perheille viikoittain myös ruokalistan päiväkodissa tarjottavista aterioista, jota asiakasperheet ovat toivoneet. Kuukausittain tapaamme vanhempien kanssa myös vanhempainkahvilla vaihtamaan kuulumisia.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Lappeenrannan Kampus

Kieli, Taide
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Josefiina Immonen Päiväkodin johtaja

Näin löydät Touhula Lappeenrannan Kampuksen yliopiston alueelta

Teknillisen yliopiston takapihalla, rakennuksessa 4 sijaitsevaa päiväkotia voi ensimmäisellä käynnillä olla vähän hankalaa löytää. Yliopistonkadun liikenteenjakajasta vasemmalle jatkaessasi näet ensimmäisen Touhula-päiväkodin opasteen. Opasteita seuraamalla päällystetty tie muuttuu hiljalleen asfalttipäällysteiseksi tieksi, joka vie sinut pienen metsäalueen läpi. Korkeiden tiilirakennusten päädyssä ovat jo päiväkodin parkkipaikat sekä loput perille ohjaavista opasteista.

Tyypillinen päiväkotipäivä

 • 06:30
  Päiväkodin ovet avautuvat
 • 08:00 - 08:30
  Aamupala
 • 08:30 - 10:30
  Ohjattua toimintaa tai ulkoilua pienryhmissä
 • 10:30 - 11:30
  Ruokailu pienryhmissä
 • 12:00 - 14:00
  Lepohetki Torkkulassa / rauhallista tekemistä Virkkulassa
 • 14:00
  Välipala
 • 15:00 - 15:30
  Omaehtoista leikkiä ja puuhaa
 • 15:30
  Iltapäivän ulkoilu
 • 17:00
  Päiväkodin ovet sulkeutuvat

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Lappeenrannan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, ja ne ovat (per kk):

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 150 h / kk (100 %): 0–295 €
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
118–150 h / kk (85 %): 0–251 €
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
85–117 h / kk (70 %): 0–207 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 150 h / kk
  118–150 h / kk
  85–117 h / kk

 • Sisaralennus

Hae hoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme hoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Lappeenrannan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Lappeenrannan kaupungin varhaiskasvatuksen asiakasmaksusihteerille.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.