1. Päiväkodit
 2. Lappeenranta
 3. Touhula Lappeenrannan Kampus

Touhula Lappeenrannan Kampus, Lappeenranta

Heli Sopanen Päiväkodin johtaja

Touhula Lappeenrannan Kampus on kolmiryhmäinen päiväkoti Skinnarilassa, teknillisen yliopiston kampusalueella. Uusi kieli- ja taideteemainen päiväkoti avautui tammikuussa 2019. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Touhula Lappeenrannan Kampuksessa pohditaan, tutkitaan ja ymmärretään ilmiöitä sekä ympäröivää maailmaa kielellisesti ja kulttuurillisesti värikkäässä ympäristössä.

Päiväkotimme kieliteema näkyy arjessa lasten kommunikaatiossa. Suuri osa lapsista puhuu äidinkielenään muuta kieltä kuin suomea, jolloin lasten leikeistä kantautuu iloinen kielten sekamelska. Lasten kieli- ja vuorovaikutustaidot kehittyvät myös hauskojen lorujen, lukuhetkien ja laulujen kautta.

Taideteemamme myötä toteutamme varhaiskasvatuksessamme luovan ilmaisun monia muotoja. Meillä taide on kokonaisvaltaista kokemista kaikilla aisteilla, mikä tapahtuu muun muassa kehollisen, sanallisen, kuvallisen ja musiikillisen ilmaisun kautta. Taide on osa päivittäistä arkeamme, ei vain ohjattuja tuokioita. Käytämme paljon muun muassa luonnonmateriaaleja. Kestävä kehitys onkin yksi tärkeimpiä arvojamme.

Päiväkotimme toimii teknillisen yliopiston rakennuksessa 4. Sisäänkäynti päiväkotiin kulkee Touhula-kyltein opastettua reittiä pitkin, päiväkodin pihan kautta. Sisätilat jakautuvat kahteen kerrokseen ja muuntuvat loistavasti pienryhmätoimintaan. Suojaiselta pihamaalta löytyy metsää, joka tarjoaa monenlaiset seikkailumahdollisuudet!

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa ja Instagramissa.

Tutustu myös toiseen Touhulan päiväkotiin Lappeenrannassa.

Touhula Lappeenrannan Kampus

Kieli, Taide
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Heli Sopanen Päiväkodin johtaja

Näin löydät Touhula Lappeenrannan Kampuksen yliopiston alueelta

Teknillisen yliopiston takapihalla, rakennuksessa 4 sijaitsevaa päiväkotia voi ensimmäisellä käynnillä olla vähän hankalaa löytää. Yliopistonkadun liikenteenjakajasta vasemmalle jatkaessasi näet ensimmäisen Touhula-päiväkodin opasteen. Opasteita seuraamalla päällystetty tie muuttuu hiljalleen hiekkatieksi, joka vie sinut pienen metsäalueen läpi. Korkeiden tiilirakennusten päädyssä ovat jo päiväkodin parkkipaikat sekä loput perille ohjaavista opasteista.

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Lappeenrannan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, ja ne ovat (per kk) enimmillään:

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 150 h / kk (100 %): 295 €
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
118–150 h / kk (85 %): 251 €
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
85–117 h / kk (70 %): 207 €

• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
46–84 h / kk (55 %): 162 €
• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
0–45 h / kk (35 %): 103 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 150 h / kk
  118–150 h / kk
  85–117 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  46–84 h / kk
  0–45 h / kk

 • Sisaralennus

Hae hoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme hoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Lappeenrannan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Lappeenrannan kaupungin varhaiskasvatuksen asiakasmaksusihteerille.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.