1. Päiväkodit
 2. Lappeenranta
 3. Touhula Lappeenrannan Kampus

Touhula Lappeenrannan Kampus, Lappeenranta

Anna Lappalainen Päiväkodin johtaja

Touhula Lappeenrannan Kampus on kaksiryhmäinen päiväkoti teknillisen yliopiston kampusalueella Skinnarilassa. Uusi tiede- ja kieliteemainen päiväkoti avautui tammikuussa 2019.

Touhula Lappeenrannan Kampuksessa pohditaan, tutkitaan ja ymmärretään ilmiöitä sekä ympäröivää maailmaa kielellisesti ja kulttuurisesti värikkäässä ympäristössä.

Päiväkotimme kieliteema näkyy arjessa lasten kommunikaatiossa. Suuri osa lapsista puhuu äidinkielenään muuta kieltä kuin suomea, jolloin lasten leikeistä kantautuu iloinen kielten sekamelska. Lasten kieli- ja vuorovaikutustaidot kehittyvät myös hauskojen lorujen, lukuhetkien ja laulujen kautta.

Päiväkodissamme toimii viikoittain Kide Science -tiedekerho, jonka pedagogiikka perustuu Helsingin Yliopistossa tehtyyn tutkimukseen. Kerho kokoontuu iltapäivällä ja siellä lapset pääsevät ratkaisemaan mieltä askarruttavia pulmia ja omaksumaan tieteelliselle ajattelulle ominaisia piirteitä.

Päiväkotimme toimii teknillisen yliopiston rakennuksessa 4. Sisäänkäynti päiväkotiin kulkee Touhula-kyltein opastettua reittiä pitkin, päiväkodin pihan kautta. Sisätilat jakautuvat kahteen kerrokseen ja muuntuvat loistavasti pienryhmätoimintaan. Suojaiselta pihamaalta löytyy metsää, joka tarjoaa monenlaiset seikkailumahdollisuudet!

Tutustu myös toiseen Touhulan päiväkotiin Lappeenrannassa.

Touhula Lappeenrannan Kampus

Tiede, Kieli
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Anna Lappalainen Päiväkodin johtaja
Arkisin 9-12

Näin löydät Touhula Lappeenrannan Kampuksen yliopiston alueelta

Teknillisen yliopiston takapihalla, rakennuksessa 4 sijaitsevaa päiväkotia voi ensimmäisellä käynnillä olla vähän hankalaa löytää. Yliopistonkadun liikenteenjakajasta vasemmalle jatkaessasi näet ensimmäisen Touhula-päiväkodin opasteen. Opasteita seuraamalla päällystetty tie muuttuu hiljalleen hiekkatieksi, joka vie sinut pienen metsäalueen läpi. Korkeiden tiilirakennusten päädyssä ovat jo päiväkodin parkkipaikat sekä loput perille ohjaavista opasteista.

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Lappeenrannan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, ja ne ovat (per kk) enimmillään

Yli 150 h / kk: 289 €
118-150 h / kk: 245,65 €
85-117 h / kk: 202,3 €
46-84 h / kk: 158,95 €
0-45 h / kk: 101,15 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 150 h / kk
  118–150 h / kk
  85–117 h / kk
  46–84 h / kk
  0–45 h / kk

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Lappeenrannan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Lappeenrannan kaupungin varhaiskasvatuksen asiakasmaksusihteerille.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.