1. Päiväkodit
 2. Espoo
 3. Touhula Tikasmäki

Touhula Tikasmäki, Espoo

Daliah Javne Päiväkodin johtaja

Touhula Tikasmäki on kieli- ja liikuntapainotteinen päiväkoti Espoon Suurpellossa. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta suomeksi ja englanniksi.

Päiväkotimme sijaitsee rauhallisella pientaloalueella, osoitteessa Tikasmäentie 2. Touhula Tikasmäellä lapset nauttivat viihtyisistä ja liikkumaan innostavista tiloista. Toiminnassamme painottuu aktiivinen arki.

Päiväkodissamme toimii neljä suomenkielistä ja kaksi englanninkielistä lapsiryhmää.

Kansainvälisessä päiväkodissamme kohtaamme erilaisista taustoista tulevia lapsia ja perheitä. Toivotamme kaikki lapset tervetulleiksi sellaisina kuin he ovat, arvostaen ja kunnioittaen. Hyvät tavat ja toisten huomioiminen opitaan arjessa.

Suomenkielisissä ryhmissä lapset oppivat uutta keskustelun, liikkeen, musiikin ja leikin kautta. Englanninkielisissä ryhmissä painotetaan kielen oppimista. Kaikissa ryhmissä lapset saavat tuntumaa suomen tai englannin kieleen.

Kannustamme lapsia liikkumaan monipuolisesti. Liikumme isolla pihallamme, metsässä ja jumppasalissa. Metsäretket suuntautuvat vieressä olevaan keskuspuistoon ja luontokasvatus onkin osa ohjelmaamme. Muita retkikohteita ovat urheilukenttä ja läheiset leikkikentät. Päiväkotimme järjestää yhteisöllisiä tapahtumia ja lähes viikoittain päätämme viikon tanssimalla yhdessä.

Me luomme oppimisen ja oivaltamisen iloa lasten arkeen. Lapset oppivat uusia asioita positiivisessa ja huolehtivassa ilmapiirissä. Selkeät arkirutiinit, yhteiset käytännöt ja lasten kiinnostuksen kohteiden huomioiminen osallistavassa varhaiskasvatuksessa innostavat oppimaan. Oppimistaitoja harjoitellaan yhdessä muiden kanssa joustavissa pienryhmissä.

Viestintä perheiden kanssa toteutuu monella tavalla: Päivittäiset kuulumiset kerrotaan perheiden kanssa yhteisesti sovitulla tavalla. Päivän touhut ovat esillä eteisessä. Viikoittaisia viestejä ja muuta viestintää hallitaan TouGo-sovelluksen kautta.

Asiakastyytyväisyyskyselyn perusteella myös vanhemmat ovat olleet tyytyväisiä. Touhula Tikasmäessä lasten on hyvä olla. Tervetuloa tutustumaan Tikasmäkeen!

Voit tutustua päiväkotimme toimintaan myös Facebookissa.

 

Touhula Tikasmäki

Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Daliah Javne Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Espoon kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 35 h/vko: 30–325 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
yli 25 h – alle 35 h/vko: 30–266 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
enintään 25 h/vko: 30–207 € / kk

• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
vähintään 25 h/vko: 30–266 € / kk
• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
yli 15 h – alle 25 h/vko: 30–207 € / kk
• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
enintään 15 h/vko: 30–133 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  • Kokoaikainen varhaiskasvatus, yli 35 h/vko
  • Osa-aikainen varhaiskasvatus, yli 25 h – alle 35 h/vko
  • Osa-aikainen varhaiskasvatus, enintään 25 h/vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  • Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus, vähintään 25 h/vko
  • Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus, yli 15 h – alle 25 h/vko
  • Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus, enintään 15 h/vko

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.
 3. Täytäthän myös Espoon kaupungin hakemuksen eVaKa-palvelussa.

Päiväkodissamme on käytössä Espoon kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Espoon kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.