1. Päiväkodit
 2. Espoo
 3. Touhula Tikasmäki

Touhula Tikasmäki, Espoo

Daliah Javne Päiväkodin johtaja

Touhula Tikasmäki avasi ovensa Espoon Suurpeltoon tammikuussa 2016. Kieli- ja liikuntateemaisessa päiväkodissamme lapset saavat touhuta viihtyisissä ja liikkumaan innostavissa, päiväkotikäyttöön suunnitelluissa tiloissa. Päiväkoti sijaitsee rauhallisella pientaloalueella, kävelymatkan päässä Suurpellon liikenneväylistä ja palveluista. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta sekä suomeksi että englanniksi.

Päiväkodissamme toimii kolme suomenkielistä sekä kaksi englanninkielistä lapsiryhmää. Suomenkielisissä ryhmissä leikitään paljon, opitaan uusia asioita yhdessä keskustellen, pienryhmissä askarrellen, liikkuen ja musiikin avulla. Englanninkielisissä ryhmissä painottuu kielen oppiminen musiikin, askartelun ja pienryhmätoiminnan lomassa.

Päiväkotimme toiminnassa painottuu kielen lisäksi liikunta sekä aktiivinen ja yhteisöllinen arki. Meillä lapset saavat vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa päiväkotipäivän aikana erilaisissa ympäristöissä. Tikasmäen tiloista löytyy kuusi ryhmätilaa, ja lähes joka ryhmässä on oma liikuntasali. Lastemme käytössä on yhteinen iso jumppasali, jossa renkaat, köydet ja kiipeilyseinä kutsuvat kiipeilemään ja temppuilemaan. Leikkialueet ovat eroteltu erikseen. Liikunnallisia leikkejä varten on omat, avarat tilat vailla huonekaluja.

Pihaltamme löytyy päällystetty pallokenttä, jossa on paljon tilaa pelata ja leikkiä. Päiväkodissamme retkeillään paljon. Päiväkotimme läheisyydessä sijaitsee Keskuspuisto, joka on Espoon suurin metsäalue ja luistinrata, joihin teemmekin retkiä usein. Myös luontokasvatus kuuluu viikko-ohjelmaamme.

Vahvistamme yhteisöllisyyttä järjestämällä kuukausittain 1-2 koko talon yhteistä tapahtumaa ja noudattamalla kaikissa ryhmissä yhteistä teemaa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Espoossa.

Touhula Tikasmäki

Liikunta, Kieli
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Daliah Javne Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuksen hinta muodostuu yksityisen hoidon tuesta, yksityisen hoidon tuen kuntalisästä sekä vanhempien maksamasta asiakasmaksusta. Tulosidonnainen yksityisen hoidon tuen hoitolisä vähentää asiakasmaksun määrää. Päiväkotimme asiakasmaksut (per kk) ovat enimmillään

Kokopäivähoito: 295 €
Kokopäivähoito 15 pv / kk: 251,50 €
Kokopäivähoito 12 pv / kk: 208 €
20 h / vko: 179 €

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 12 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Yksityisen hoidon tukea haetaan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.