Päiväkodit Nurmijärvellä

 • Touhula Laidunalue

  Liikunta
  Ohjastie 1, 01900 Nurmijärvi
 • Touhula Myötätuuli

  Seikkailu
  Vehnäpellontie 4, 01900 Nurmijärvi
 • Touhula Pikkutikka

  Liikunta
  Pikkutikankuja 2, 01800 Klaukkala

Touhula-päiväkodit Nurmijärvellä

Nurmijärvellä toimii kolme Touhula-päiväkotia: Touhula Laidunalue nimensä mukaisesti Laidunalueella, Touhula Myötätuuli Nurmijärven Kirkonkylällä sekä Touhula Pikkutikka Klaukkalan Pikimetsässä. Päiväkodit toteuttavat Touhulan liikunta- ja/tai seikkailuteemoja.

Liikuntapäiväkodit

Touhulan liikuntapäiväkodeissa lasten päivät ovat täynnä liikettä. Monipuoliseen liikkumiseen kannustetaan aina. Liikuntapäiväkodeissa luodaan hyvä pohja lasten liikkumiselle, joka toimii myös tulevaisuuden perustana terveellisille elämäntavoille.

 • Touhula Laidunalue

  Kodinomainen päiväkoti Touhula Laidunalue toteuttaa toiminnassaan liikuntateemaa. Päiväkoti haluaa tarjota lapsille virikkeellistä ja laadukasta varhaiskasvatusta viihtyisässä oppimisympäristössä.

  Liikuntateema on vahvasti mukana Laidunalueen arjessa. Päiväkodin tiloissa on oma liikuntasali liikuntavälineineen, mikä on muokattavissa vaihtuviin tarpeisiin erilaisten tilanteiden mukaan. Liike jatkuu myös päiväkodin pihalla. Liikkuminen ja leikki pyritään aina yhdistämään mahdollisuuksien mukaan.

  Laidunalueella tarjotaan varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta. Jos haluat kuulla lisää päiväkodin toiminnasta tai kysyä jotain hakuprosessista, voit olla yhteydessä päiväkodin johtajaan. Johtajan yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta.

 • Touhula Pikkutikka

  Liikuntateemainen Touhula Pikkutikka sijaitsee Pikimetsän rauhallisella alueella Klaukkalassa. Liikuntateeman toteuttaminen näkyy lasten päivittäisenä, vähintään kahden tunnin reippaana liikuntana. Lapset pelaavat mielellään muun muassa jalkapalloa ja sählyä, mutta liikuntahetkiin yhdistellään ajoittain myös musiikkia. Touhula Pikkutikan tiloissa on otettu huomioon innostavuus liikuntaan. Liikkuminen jatkuu myös ulkoiluissa päiväkodin pihalla.

  Päiväkodin lapset tykkäävät rakentaa itse temppuratoja. Lisäksi heitä löytää usein temppuilemasta renkailla tai keinumasta verkkokeinussa. Päiväkodin lähiympäristöä hyödynnetään tekemällä kävelyretkiä metsään tai viemällä leikkejä viereiseen leikkipuistoon.

  Pikkutikassa tarjotaan myös esiopetusta. Halutessasi saat lisätietoa hoitopaikan hakemisesta tai päiväkodin toiminnasta päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta.

Seikkailupäiväkodit

Touhulan seikkailupäiväkodeissa löydetään seikkailuja jokaisesta hetkestä. Liikunnalliset, musiikilliset tai luonnossa tapahtuvat seikkailut tekevät päivistä elämyksellisiä ja innostavat lapsia löytämään uusia tapoja ymmärtää ympäröivää maailmaa.

 • Touhula Myötätuuli

  Touhula Myötätuuli sijaitsee Kirkonkylän keskellä, muun muassa urheilualueen ja kirjaston läheisyydessä. Seikkailuteemaisen päiväkodin toiminnassa otetaan huomioon lapsen kehitys ja kasvu sekä valtakunnalliset suositukset lasten fyysisestä aktiivisuudesta. Päiväkodin arjessa painotetaan seikkailuteeman lisäksi myös kädentaitoja, musiikkia ja liikuntaa.

  Myötätuulessa lasten suosiossa ovat muun muassa leikit niin kavereiden kuin aikuisten kanssa, hetket kirjojen kanssa ja retket uimahallille. Päiväkodissa järjestetään silloin tällöin myös tavallisesta arjesta hieman poikkeavia aktiviteetteja, kuten päiväkodin hullut päivät tai nurinkurinpäivä. Välillä koko päiväkodin porukka kootaan yhteisiin musiikkihetkiin tai suorittamaan temppuratoja.

  Seikkailuhetket eivät rajoitu ainoastaan päiväkodin alueelle, vaan päiväkodissa retkeillään säännöllisesti esimerkiksi lähistön metsiin, leikkipuistoihin ja liikuntapaikkoihin. Myös perheet otetaan mielellään mukaan päiväkodin toimintaan, ja päiväkodissa pyritään tuomaan seikkailu sekä liikkuminen osaksi toimintaa perheiden kanssa.

  Touhula Myötätuulessa tarjotaan varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta. Jos haluat kuulla lisää päiväkodin toiminnasta tai hoitopaikan hakemisesta, voit olla yhteydessä päiväkodin johtajaan. Johtajan yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta.

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen Touhulasta onnistuu helposti päiväkotikohtaisilta sivuilta löytyvän sähköisen hakemuksen kautta. Jätettyäsi hakemuksen Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä. Löydät päiväkodin sivuilta myös johtajan yhteystiedot. Voit olla yhteydessä päiväkodin johtajaan kaikissa päiväkodin toimintaan tai hakuprosessiin liittyvissä asioissa. Hakeminen ei vielä velvoita varhaiskasvatuksen aloittamiseen, eli voit halutessasi käydä esimerkiksi tutustumiskäynnillä päiväkodissa ennen palvelusopimuksen allekirjoittamista.

Nurmijärven kunnan palveluseteli

Touhulasta varhaiskasvatuspaikkaa hakevien on mahdollista saada tukea hoitokustannusten maksamiseksi Nurmijärven kunnan myöntämällä palvelusetelillä. Palvelusetelin arvoon vaikuttavat perheen koko ja tulot, lapsen ikä sekä hoidon tarve. Palveluseteliä voidaan hakea Nurmijärven kunnalta sähköisesti, kun varhaiskasvatuksen aloittamisesta Touhulassa on sovittu.