1. Päiväkodit
 2. Nurmijärvi
 3. Touhula Pikkutikka

Touhula Pikkutikka, Nurmijärvi

Mari Liukku Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Pikkutikka sijaitsee rauhaisalla Pikimetsän alueella. Klaukkalan keskustaan päiväkodilta on matkaa noin kaksi kilometriä. Varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme myös esiopetusta.

Liikumme päivittäin erilaisissa ympäristöissä vähintään kahden tunnin ajan. Yksi päiväkotimme tiloista on varattu pelkästään liikuntaa varten. Erilaiset liikuntapelit kuten sähly ja jalkapallo, sekä ”limu-” eli liikunta-musiikkihetket kuuluvat lasten ohjelmaan. Uudet päiväkotikäyttöön suunnitellut tilat kannustavat lapsia liikkumaan, ja päiväkodin monipuolinen piha-alue mahdollistaa erilaiset liikunnalliset toiminnat myös ulkona.

Lastemme lempipuuhaa ovat itse tehdyt temppuradat sekä perinteiset koti- ja legoleikit. Lisäksi touhukkaat tenavat temppuilevat mielellään renkailla, trapetsilla, köysillä ja tietysti kiipeilyseinällä. Ulkona lapsemme löytää useimmiten keinumasta – verkkokeinu onkin erityisen suosittu.

Retkeilemme lastemme kanssa lähiympäristössä viikoittain. Aina silloin tällöin meidät löytää kävelyretkeltä metsästä tai leikkimästä päiväkodin vieressä sijaitsevasta kunnan leikkipuistosta. Lisäksi eskari-ikäiset käyvät luistelemassa läheisessä jäähallissa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Nurmijärvellä.

Touhula Pikkutikka

Liikunta
Ma–pe klo 6–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Mari Liukku Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu Nurmijärven kunnan myöntämästä tulosidonnaisesta palvelusetelistä sekä päiväkodin asiakasmaksusta. Palvelusetelin arvoon vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksu on palvelusetelillä enimmillään 289 € / kk.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 17 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus
 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Palveluseteliä haetaan Nurmijärven kunnalta. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Nurmijärven kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.