1. Päiväkodit
 2. Nurmijärvi
 3. Touhula Pikkutikka

Touhula Pikkutikka, Nurmijärvi

Niina Hujanen Päiväkodin johtaja

Touhula Pikkutikka on liikuntapäiväkoti rauhaisalla Pikimetsän alueella. Klaukkalan keskustaan päiväkodilta on matkaa noin kaksi kilometriä.

Liikumme päivittäin erilaisissa ympäristöissä vähintään kahden tunnin ajan. Erilaiset liikuntapelit kuten sähly ja jalkapallo, sekä ”limu-” eli liikunta-musiikkihetket kuuluvat lasten ohjelmaan. Päiväkotikäyttöön suunnitellut tilamme kannustavat lapsia liikkumaan, ja monipuolinen piha-alueemme mahdollistaa erilaiset liikunnalliset toiminnat myös ulkona.

Lastemme lempipuuhia ovat itse tehdyt temppuradat sekä perinteiset koti- ja legoleikit. Lisäksi lapset temppuilevat mielellään renkailla, trapetsilla, köysillä ja tietysti kiipeilyseinällä. Ulkona lapsemme löytää useimmiten keinumasta – verkkokeinu onkin erityisen suosittu.

Retkeilemme lastemme kanssa lähiympäristössä viikoittain. Aina silloin tällöin meidät löytää kävelyretkeltä metsästä tai leikkimästä päiväkodin vieressä sijaitsevasta kunnan leikkipuistosta.

Harjoittelemme lasten kanssa myös ryhmässä toimimista, oman vuoron odottamista, itsesäätelyä, vuorovaikutusta sekä tunnetaitoja. Päiväkodissamme kaikki kasvattajat tuntevat kaikki lapset ja lapset kaikki kasvattajat. Meillä on normaalisti paljon päiväkodin yhteisiä tapahtumia, jolloin lapset saavat liikkua koko päiväkodin ryhmissä.

Päiväkodissamme toimii myös aktiivinen vanhempainyhdistys, joka järjestää kaikenlaista mukavaa toimintaa lapsille pienillä tempauksilla.

Voit tutustua päiväkotimme toimintaan myös Facebookissa.

Touhula Pikkutikka

Liikunta
Ma–pe klo 6–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Niina Hujanen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Nurmijärven kunnan myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 147 h / kk: 295 € / kk
• 106–146 h / kk: 251 € / kk
• 85–105 h / kk: 207 € / kk
• 61–84 h / kk: 177 € / kk
• 1–60 h / kk: 118 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 147 h / kk
  106–146 h / kk
  85–105 h / kk
  61–84 h / kk
  1–61 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Palveluseteliä haetaan Nurmijärven kunnalta. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Nurmijärven kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.