Päiväkodit Kotkassa

Touhula-päiväkodit Kotkassa

Kotkassa sijaitsee yhteensä kolme Touhula-päiväkotia: Touhula Karhuvuori nimensä mukaisesti Karhuvuoressa, Touhula Ki-Kiva Koivulassa sekä Touhula Vekkuli Metsolassa. Kaksi Kotkan päiväkodeistamme ovat liikuntateemaisia, Touhula Ki-Kiva on luontoteemainen päiväkoti.

Liikuntapäiväkodit

Touhulan liikuntapäiväkodeissa lapsille luodaan hyvä pohja liikkumiselle, joka toimii perustana myös tulevaisuuden terveellisille elämäntavoille. Päiväkodeissamme lapset saavat kokea iloa liikkumisen kautta päivittäin.

 • Touhula Karhuvuori

  Touhula Karhuvuoressa liikutaan ja leikitään joka päivä, ja päiväkodin liikuntavälineet ovat aina lasten saatavilla. Liikkumiseen innostavien tilojen lisäksi päiväkoti hyödyntää lähiympäristöä, esimerkiksi metsästä löytyvää temppurataa ja leikkipuiston välineitä. Päiväkodin avarat huoneet ja oma jumppasali on rakennettu liikuntateeman mukaan. Lähiympäristön lisäksi päiväkodissa liikutaan tietysti myös omalla pihalla, josta löytyy tekonurmikenttä ja hiekkakenttää.

  Päiväkodin aikuiset ovat aina valmiita leikkimään lasten kanssa. Jokaisella kasvattajalla on myös omat erikoisvahvuutensa, etenkin liikuntaan liittyen. Heiltä löytyy myös musiikillisuutta ja luovuutta. Touhula Karhuvuoren monimuotoisesta arjesta ja päiväkotiin hakemisesta saat halutessasi lisätietoja päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta.

 • Touhula Vekkuli

  Metsolassa meren ja luonnon läheisyydestä löytyvä Touhula Vekkuli on pieni ja kodinomainen päiväkoti. Liikunta näkyy päiväkodin jokaisessa oppimisalueessa ja päiväkodin tilatkin muuttuvat välillä koko päiväkotirakennuksen kokoiseksi liikuntaradaksi. Liikkumista harrastetaan tietysti myös päiväkodin ulkopuolella. Läheltä löytyvät metsä, leikkipuisto, ranta ja urheilukenttä ovat esimerkiksi viikoittaisten retkien kohteina. Talvella lapset pääsevät myös jumppaamaan Kymenlaakson Ammattikorkeakoulun salissa.

  Vekkulin lapsilähtöisessä toiminnassa kokeillaan innolla uusia asioita. Metsässä lapset pääsevät tutkimaan luontoa ja leikkimään erilaisia satu- ja seikkailuleikkejä. Luovuus näkyy päiväkodin arjessa laulaen, tanssien ja erilaisilla teatteriesityksillä. Askartelemalla opitaan myös kädentaitoja. Halutessasi saat lisätietoja Vekkulin toiminnasta sen johtajalta, jonka yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta

Luontopäiväkodit

Touhulan luontopäiväkodeissa toteutetaan elämyksellistä ympäristökasvatusta. Lapsia ohjataan kestävään elämäntapaan ja lasten positiivista luontosuhdetta ja vastuullista toimimista ympäristössä vahvistetaan. Retkeily ja ympäristön tutkiminen ovat tärkeä osa luontopäiväkodin arkea. Samalla lapset saavat monipuolista liikuntaa, joka lisää lasten hyvinvointia ja luo pohjaa terveelle sekä liikunnalliselle elämäntavalle.

 • Touhula Ki-Kiva

  Koivulan omakotitaloalueella sijaitsevan Touhula Ki-Kivan tilat ovat lämminhenkiset ja kodinomaiset. Päiväkoti on aivan luonnon läheisyydessä, mikä antaa mahdollisuudet runsaisiin luontoseikkailuihin. Retkillä pyritään käymään ainakin kaksi kertaa viikossa,  ja yksi viikkoretkistä on aina Metsämörri-retki. Lapsilla on aina mahdollisuus myös omatoimiseen liikuntaan. 

  Ki-Kivan osaksi metsäinen piha antaa lapsille mahdollisuudet monenlaisiin leikkeihin ja peleihin. Metsän lisäksi päiväkodin lähiympäristöstä ja -luonnosta löytyy erilaisia ulkoilumahdollisuuksia. Talvella lapsilla on pääsy läheisille hiihtoladuille ja luistelujäälle. Myös läheinen leikkipuisto on kovassa käytössä aina keväästä pitkälle syksyyn.

  Ki-Kivan arjessa päivän toiminnat viedään usein luontoon. Päiväkoti on sitoutunut kestävään kehitykseen, ja lapset saavat tutustua myös kierrätykseen päiväkodin kierrätyspisteellä.

  Jos haluat lisää tietoa päiväkotiin hakemisesta tai sen toiminnasta, voit olla yhteydessä päiväkodin johtajaan, jonka yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta.

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Hoitopaikan hakeminen Touhulasta onnistuu helposti valitsemasi päiväkodin nettisivuilta löytyvän hakemuksen kautta. Hakemuksesi jälkeen päiväkodista ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä. Varhaiskasvatuspaikan hakeminen ei vielä sido sinua vastaanottamaan paikkaa, eli voit halutessasi käydä vielä päiväkodissa tutustumiskäynnillä. Tarvittaessa saat lisätietoja hakemisesta päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät kyseisen päiväkodin sivuilta.

Kotkan kaupungin palveluseteli

Touhulasta päivähoitopaikkaa hakevien on mahdollista saada kaupungin palveluseteli, jolla katetaan päiväkotipaikan kustannuksia. Palveluseteliä voidaan hakea tavallisella tai sähköisellä hakemuksella Kotkan kaupungilta. Lapsen ikä, palvelun tarve sekä perheen koko ja bruttotulot vaikuttavat palvelusetelin arvoon. Kaupungin varhaiskasvatus- / palvelusetelihakemus täytetään ennen Touhulan hakemuksen täyttämistä.