1. Päiväkodit
 2. Kotka
 3. Touhula Karhuvuori

Touhula Karhuvuori, Kotka

Riitta Talili Päiväkodin johtaja

Nimemme mukaisesti Karhuvuoressa sijaitsevassa päiväkodissamme liikutaan ja leikitään joka päivä. Liikuntateemaisessa Touhula Karhuvuoressa huomioimme lasten yksilöllisyyden ja taitotason myös liikkumisessa. Liikuntavälineet ovat aina lasten saatavilla ja tilat on tehty liikkumiseen innostaviksi. Retkeilemme usein lähiympäristössä, hyödyntäen metsän temppurataa ja läheisen leikkipuiston leikkivälineitä. Meillä aikuiset ovat aina valmiita ryhtymään lasten kanssa hippasille!

Päiväkotimme on vuonna 2017 valmistunut, elokuussa 2018 avattu, neliryhmäinen talo. Liikuntateema näkyy aktiivisen liikkumisemme lisäksi tilaratkaisuissa ja materiaaleissa. Meiltä löytyy isot avarat huoneet, sekä ihan oma jumppasali.

Myös pihamme innostaa liikkumaan ja leikkimään. Omalta pihalta löytyy hiekkakenttää ja tekonurmikenttä. Ihan vieressä on metsä, joka kutsuu meitä usein seikkailuun. Naapurissa on myös mm. leikkipuistoja ja kirjasto, jonne teemme retkiä usein. Meillä lapset viihtyvät ulkona ja ulkoilu onkin meille jokapäiväistä!

Jokaisella kasvattajallamme on omia erityisvahvuuksiaan, monella se on liikunta. Meillä kasvattajat ovatkin innokkaita hippaleikkijöitä, eläinjoogaajia tai temppuratojen rakentelijoita. Musiikillisuutta ja luovuuttakin löytyy useammalta kasvattajalta. Muutama varhaiskasvattaja on kouluttautunut mm. aistiseikkailumateriaalin käyttöön, satuhierontaan sekä lasten liikuttamiseen.

Voit seurata päiväkotiamme myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Karhuvuori

Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Riitta Talili Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kotkan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Yli 150 h / kk: 295 € / kk
• 101–150 h / kk: 251 € / kk
• 0–80 h / kk: 148 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 150 h / kk
  101–150 h / kk
  0–80 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä Kotkan kaupungin varhaiskasvatus- / palvelusetelihakemus.
 2. Täytä Touhulan hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kotkan kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kotkan varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.