1. Päiväkodit
 2. Kotka
 3. Touhula Karhuvuori

Touhula Karhuvuori, Kotka

Riitta Talili Päiväkodin johtaja

Touhula Karhuvuori on liikuntapainotteinen päiväkoti Kotkan Karhuvuoressa, osoitteessa Loitsutie 8. Päiväkotimme on neliryhmäinen.

Touhula Karhuvuoren päiväkodin tilat ovat avarat ja monipuoliset. Meillä on oma liikuntasali, jossa kaikkien ryhmien lapset pääsevät viikoittain pienryhmissä liikkumaan temppuratojen, pelien ja muiden monipuolisten liikuntamuotojen parissa.

Päiväkotimme piha innostaa myös liikkumaan ja leikkimään. Meiltä löytyy hiekkakenttä, tekonurmikenttä, kiikut ja hiekkalaatikot. Pidämme joskus pihallamme myös tanssiaisia.

Touhula Karhuvuoressa toimitaan päivittäin pienryhmissä, jolloin lapsi saa yksilöllistä hoivaa, huomiota ja oppia. Pienryhmissä muun muassa leikitään, askarrellaan, luetaan, lauletaan, loruillaan, liikutaan, syödään ja retkeillään varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti. Oppiminen tapahtuu ilon ja leikin kautta. Lasten mielenkiinnonkohteita ja toiveita liitetään toimintaan, muun muassa leipomispäivät ovat olleet lasten suosikkeja.

Karhuvuorella on erinomaiset retkeilymahdollisuudet lähimetsiin, rannalle, liikuntakentille, leikkipuistoihin ja kirjastoon. Metsä antaa hienot puitteet jokaisen vuodenajan havainnoimiseen, ja mahdollistaa liikunnallisten taitojen harjaannuttamisen sekä päästää mielikuvituksen valloilleen erilaisiin leikkeihin.

Vanhempien kanssa tiedonkulku sujuu keskustelemalla, Touhulan oman sovelluksen TouGon välityksellä tai soittamalla. Päivittäisissä lapsen tuonti- ja hakutilanteissa vaihdamme kuulumiset ja kerromme, miten lapsen päivä on sujunut ja mitä on tehty.

TouGon kautta jokainen ryhmä lähettää viikkokirjeen, josta vanhemmat saavat tietoa kuluneen viikon touhuista, pedagogisista tavoitteista ja tulevan viikon suunnitelmista. TouGon kautta laitamme myös vanhemmille kuvia oman lapsen päivästä.

Olemme saaneet perheiltämme kiitosta aidosta, lämpimästä ja suurella sydämellä tehdystä työstä. Asiakaslähtöisyys ja lämmin vuorovaikutus ovat asioita, joihin kiinnitämme erityistä huomioita.

Voit seurata päiväkotiamme myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Karhuvuori

Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen päivähoidon tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Riitta Talili Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kotkan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Yli 150 h / kk: 295 € / kk
• 101–150 h / kk: 251 € / kk
• 0–80 h / kk: 148 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 150 h / kk
  101–150 h / kk
  0–80 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä Kotkan kaupungin varhaiskasvatus- / palvelusetelihakemus.
 2. Täytä Touhulan hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kotkan kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kotkan varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.