1. Päiväkodit
 2. Kotka
 3. Touhula Ki-Kiva

Touhula Ki-Kiva, Kotka

Kirsi Jormakka Päiväkodin johtaja

Touhula Ki-Kiva on Koivulassa sijaitseva luontoteemainen päiväkoti. Pienessä ja kodinomaisessa päiväkodissamme lapset on jaettu kahteen ryhmään: alle 3-vuotiaat Käpyset sekä yli 3-vuotiaat Lintuset. Sisarukset voivat kuitenkin tarvittaessa olla yhdessä, vaikka koko päivän.

Hyödynnämme pihaamme ja ympäröivää luontoa monipuolisesti. Lähiympäristössä on paljon tutkittavaa ja katseltavaa. Päiväkodin piha-alue on luonnonmukainen, jossa on kaksi hiekkalaatikkoa, leikkimökki sekä vieterikeinu. Pihalla on mahdollisuus innostua erilaisiin leikkeihin ja peleihin. Käymme tutkimassa luontoa ja leikkimässä aidan takana alkavassa metsässä. Retkillä pyrimme käymään ainakin kaksi kertaa viikossa, toinen näistä retkistä on aina Metsämörri-retki. Myös läheinen leikkipuisto on kovassa käytössä aina keväästä pitkälle syksyyn.

Päiväkodissamme on kasvattajia, jotka ovat käyneet Suomen Ladun Metsämörri-ohjaajakoulutuksen. Metsämörri-toiminnan tarkoituksena on innostaa lapsia liikkumaan, leikkimään, tutkimaan ja ihmettelemään lähiluontoa. Teemme Metsämörri-retkiä pienryhmissä viikoittain päiväkodin lähimetsässä.

Hyödynnämme lähiympäristöämme arjessamme myös viemällä päivän toiminnat luontoon. Olemme sitoutuneet kestävään kehitykseen ja meillä on päiväkodilla kierrätyspiste, johon lapset voivat laittaa mm. paperia ja muovia.

Pidämme päiväkodissa säännöllisesti lasten toivepäiviä, jolloin lapset saavat päättää päivän sisällön. Kuuntelemme mielellämme myös vanhempien ideoita ja toiveita toiminnan suhteen. Jokaiseen toimintakauteemme mahtuu yhteisiä teemoja ja niiden ympärille rakennettuja juhlia. Järjestämme kerran kuussa vanhempainkahvit ja joskus niiden yhteyteen järjestetään myös liikunnallisia toimintapisteitä, joita vanhemmat voivat suorittaa lastensa kanssa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kotkassa.

Touhula Ki-Kiva

Luonto
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kirsi Jormakka Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–16

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kotkan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Yli 150 h / kk: 295 € / kk
• 101–150 h / kk: 251 € / kk
• 0–80 h / kk: 148 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 150 h / kk
  101–150 h / kk
  0–80 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä Kotkan kaupungin varhaiskasvatus- / palvelusetelihakemus.
 2. Täytä Touhulan hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kotkan kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kotkan varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.