1. Päiväkodit
 2. Kotka
 3. Touhula Ki-Kiva

Touhula Ki-Kiva, Kotka

Kirsi Jormakka Päiväkodin johtaja

Touhula Ki-Kivan Koivulassa sijaitsevat päiväkotitilat ovat kodinomaiset sekä lämminhenkiset. Omakotitaloalueella sijaitseva päiväkotimme on välittömässä luonnon läheisyydessä, ja ympäristö soveltuu hyvin monenlaiseen liikkumiseen lasten kanssa.

Liikuntateemaisessa päiväkodissamme lapsilla on ohjattua liikuntaa päivittäin. Meillä lapset saavat päiväkotipäivän aikana vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa monipuolisesti niin sisällä kuin ulkonakin. Lasten on mahdollista liikkua myös omaehtoisesti kiinnostusten mukaan. Liikunta näkyy päiväkotipäivän aikana kaikessa tekemisessämme; myös erilaisissa siirtymätilanteissa sekä toimintatuokioilla.

Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat jalkapallo, koripallo ja sähly, rekkaralli sekä koti- ja rakenteluleikit. Käymme lasten kanssa teatterissa ja mahdollisuuksien mukaan hyödynnämme myös kaupungin muuta kulttuuritarjontaa. Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat isovanhempien päivä sekä äitien ja isien päivät.

Vuonna 2004 rakennettu talomme on yksikerroksinen. Ki-Kivan leikkialue on osaksi metsäinen piha, jossa on mahdollisuudet monenlaisen leikkiin ja peliin. Päiväkotimme vieressä on metsä, sekä paljon ulkoiluun mahdollistavia kohteita. Käymme retkillä läheisellä leikkikentällä sekä tutustumme lähiympäristömme luontoon kävelyretkillä. Talvisin päiväkotimme vieressä ovat sekä luistelujää että hiihtoladut, jotka mahdollistavat lasten suosikkitalvilajien harjoittelun.

Päiväkodissamme ei ole kiinteitä lapsiryhmiä vaan sisarukset voivat olla tarvittaessa yhdessä, vaikka koko päivän.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kotkassa.

Touhula Ki-Kiva

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kirsi Jormakka Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–16

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 150 h / kk
  101–150 h / kk
  0–80 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä Kotkan kaupungin varhaiskasvatus- / palvelusetelihakemus.
 2. Täytä Touhulan hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kotkan kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kotkan varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.