1. Päiväkodit
 2. Kotka
 3. Touhula Vekkuli

Touhula Vekkuli, Kotka

Riitta Talili Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Vekkuli sijaitsee Metsolassa. Vekkuli on kodinomainen pieni päiväkoti kerrostalon alakerrassa, luonnon ja meren läheisyydessä. Päiväkodissamme vallitsee lämmin ja kodinomainen ilmapiiri. Liikunta on läsnä kaikissa oppimisalueissa ja lapset pääsevät kokeilemaan omia rajojaan turvallisesti liikunnallisessa ympäristössä. Päiväkotimme tilat muuntuvat helposti koko talon kattavaksi liikuntaradaksi, silloin tällöin ratoja rakennetaan myös pihalle.

Toimintamme on lapsilähtöistä ja kokeilemme innolla uusia asioita. Liikumme paljon myös päiväkodin ulkopuolella. Retkeilemme lasten kanssa viikoittain päiväkodin lähellä sijaitsevaan Langinkosken luonnonsuojelualueelle metsään, rannalle, urheilukentälle ja leikkipuistoon. Metsässä lapset tykkäävät leikkiä satu- ja seikkailuleikkejä sekä rakentaa majoja. Metsässä tutkimme myös luontoa eri vuodenaikoina. Talviaikana käymme kaksi kertaa viikossa Kymenlaakson Ammattikorkeakoulun salissa jumppaamassa.

Liikunnan lisäksi luovuus näkyy arkipäivän touhuissamme: tanssimme, laulamme, esitämme teatteriesityksiä ja loruilemme. Kädentaitoja harjoitamme muun muassa askartelemalla, tehtäviä tekemällä ja taiteilemalla erilaisilla tekniikoilla (esim. kankaanpaino, paperimassa).

Toteutamme pienryhmätoimintaa päivittäin. Päiväkodissamme erityistä on se, että päivän aikana esimerkiksi eri-ikäiset sisarukset näkevät toisensa päivän aikana ja voivat esim. leikkiä yhdessä. Päiväkodissamme kaikki lapset ja aikuiset ovat toisilleen tuttuja. Juhlat ovat meille tärkeitä. Perjantaisin kokoonnumme kaikki yhteen jonkin juhlateeman ympärille juhlimaan esim. lasten syntymäpäiviä, naamiaisia tai pidämme hassuttelupäiviä. Järjestämme perheille aina myös joulu- ja kevätjuhlat Saaripirtin seuran talolla.

Touhula Vekkuli

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Riitta Talili Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kotkan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Yli 150 h / kk: 295 € / kk
• 101–150 h / kk: 251 € / kk
• 0–80 h / kk: 148 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 150 h / kk
  101–150 h / kk
  0–80 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä Kotkan kaupungin varhaiskasvatus- / palvelusetelihakemus.
 2. Täytä Touhulan hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kotkan kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kotkan varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.