1. Päiväkodit
 2. Kotka
 3. Touhula Vekkuli

Touhula Vekkuli, Kotka

Riitta Talili Päiväkodin johtaja

Touhula Vekkuli on liikuntapainotteinen, seikkailuhenkinen ja pieni päiväkoti Kotkan Metsolassa.

Päiväkotimme sijaitsee kerrostalon alakerrassa, luonnon ja meren läheisyydessä, osoitteessa Haikarantie 3 C 21. Meille on hyvät kulkuyhteydet.

Touhula Vekkulissa vallitsee lämmin ja kodinomainen ilmapiiri. Meillä on ammattitaitoinen henkilökunta, josta suurin osa on tehnyt töitä Vekkulissa jo vuosia. Kiitosta olemmekin saaneet vanhemmilta pysyvästä, iloisesta, luovasta, sydämellisestä ja lapsilähtöisestä henkilökunnasta. Meillä kaikki, niin lapset kuin aikuisetkin, saavat tuoda esiin omat vahvuutensa.

Päiväkodissamme selvitetään lasten mielenkiinnonkohteita kyselemällä, tarkkailemalla ja kuuntelemalla heitä. Lasten kanssa valitaan aiheita, jonka ympärille rakennamme esimerkiksi meri-, metsä- tai eläinaiheisia seikkailuita. Aiheiden ympärillä käsitellään varhaiskasvatussuunnitelman eri osa-alueita liikunnan, kädentaitojen, taiteen, laulujen, lorujen, musiikin, teatterin ja tanssin avulla.

Retkeilemme lasten kanssa viikoittain. Teemme retkiä päiväkodin lähellä sijaitsevaan Langinkosken metsään, rannalle, urheilukentälle, luontopuistoon tai leikkipuistoon.

Kesäisin meillä on Langinlaakson siirtolapuutarhalla oma kasvimaa. Lapset saavat istuttaa siemeniä ja hoitaa kasvimaata. Syksyisin kasvimaalta saadaan muun muassa kukka-, mansikka- ja porkkanasatoa. Päiväkodin pihalla on myös oma omenapuu. Metsässä lapset tykkäävät leikkiä satu- ja seikkailuleikkejä, sekä rakentaa majoja. Metsässä tutkimme myös luontoa eri vuodenaikoina. Talviaikana käymme Ammattikorkeakoulu XAMKin salissa jumppaamassa.

Kirjastoauto käy Vekkulin oven edessä joka kuukausi, ja me luemmekin paljon kirjoja lapsille.

Toteutamme pienryhmätoimintaa ja -ruokailua päivittäin. Päiväkodissamme erityistä on se, että päivän aikana esimerkiksi eri-ikäiset sisarukset näkevät toisiaan ja voivat leikkiä yhdessä. Päiväkodissamme kaikki lapset ja aikuiset ovat toisilleen tuttuja.

Juhlat ovat meille tärkeitä. Perjantaisin kokoonnumme kaikki yhteen jonkin teeman ympärille juhlimaan esimerkiksi lasten syntymäpäiviä, naamiaisia tai pidämme hassuttelupäiviä. Järjestämme perheille myös joulu- ja kevätjuhlat Saaripirtin seurantalolla.

Vanhempien kanssa tiedonkulku sujuu keskustelemalla, Touhulan oman sovelluksen TouGon välityksellä tai soittamalla. Päivittäisissä lapsen tuonti- ja hakutilanteissa vaihdamme kuulumiset ja kerromme, miten lapsen päivä on sujunut ja mitä on tehty.

TouGon kautta jokainen ryhmä lähettää viikkokirjeen, josta vanhemmat saavat tietoa kuluneen viikon touhuista, pedagogisista tavoitteista ja tulevan viikon suunnitelmista. TouGon kautta laitamme myös vanhemmille kuvia oman lapsen päivästä.

Touhula Vekkuli

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Riitta Talili Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kotkan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Yli 150 h / kk: 295 € / kk
• 101–150 h / kk: 251 € / kk
• 0–80 h / kk: 148 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 150 h / kk
  101–150 h / kk
  0–80 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä Kotkan kaupungin varhaiskasvatus- / palvelusetelihakemus.
 2. Täytä Touhulan hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kotkan kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kotkan varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.