1. Päiväkodit
 2. Kotka
 3. Touhula Vekkuli

Leikkiä, retkiä ja liikuntaa

Retkeilemme lasten kanssa viikoittain. Teemme retkiä päiväkodin lähellä sijaitsevaan Langinkosken metsään, rannalle, urheilukentälle, luontopuistoon tai leikkipuistoon.

Jätä hakemus ja olemme sinuun yhteydessä. Hakemus ei ole sitova.

 • Lue lisää päiväkodista

  Päiväkotimme sijaitsee kerrostalon alakerrassa, luonnon ja meren läheisyydessä, osoitteessa Haikarantie 3 C 21. Meille on hyvät kulkuyhteydet.

  Touhula Vekkulissa vallitsee lämmin ja kodinomainen ilmapiiri. Meillä on ammattitaitoinen henkilökunta, josta suurin osa on tehnyt töitä Vekkulissa jo vuosia. Kiitosta olemmekin saaneet vanhemmilta pysyvästä, iloisesta, luovasta, sydämellisestä ja lapsilähtöisestä henkilökunnasta. Meillä kaikki, niin lapset kuin aikuisetkin, saavat tuoda esiin omat vahvuutensa.

  Päiväkodissamme selvitetään lasten mielenkiinnonkohteita kyselemällä, tarkkailemalla ja kuuntelemalla heitä. Lasten kanssa valitaan aiheita, jonka ympärille rakennamme esimerkiksi meri-, metsä- tai eläinaiheisia seikkailuita. Aiheiden ympärillä käsitellään varhaiskasvatussuunnitelman eri osa-alueita liikunnan, kädentaitojen, taiteen, laulujen, lorujen, musiikin, teatterin ja tanssin avulla.

  Kesäisin meillä on Langinlaakson siirtolapuutarhalla oma kasvimaa. Lapset saavat istuttaa siemeniä ja hoitaa kasvimaata. Syksyisin kasvimaalta saadaan muun muassa kukka-, mansikka- ja porkkanasatoa. Päiväkodin pihalla on myös oma omenapuu. Metsässä lapset tykkäävät leikkiä satu- ja seikkailuleikkejä, sekä rakentaa majoja. Metsässä tutkimme myös luontoa eri vuodenaikoina. Talviaikana käymme Ammattikorkeakoulu XAMKin salissa jumppaamassa.

  Kirjastoauto käy Vekkulin oven edessä joka kuukausi, ja me luemmekin paljon kirjoja lapsille.

  Toteutamme pienryhmätoimintaa ja -ruokailua päivittäin. Päiväkodissamme erityistä on se, että päivän aikana esimerkiksi eri-ikäiset sisarukset näkevät toisiaan ja voivat leikkiä yhdessä. Päiväkodissamme kaikki lapset ja aikuiset ovat toisilleen tuttuja.

  Juhlat ovat meille tärkeitä. Perjantaisin kokoonnumme kaikki yhteen jonkin teeman ympärille juhlimaan esimerkiksi lasten syntymäpäiviä, naamiaisia tai pidämme hassuttelupäiviä. Järjestämme perheille myös joulu- ja kevätjuhlat Saaripirtin seurantalolla.

  Vanhempien kanssa tiedonkulku sujuu keskustelemalla, Touhulan oman sovelluksen TouGon välityksellä tai soittamalla. Päivittäisissä lapsen tuonti- ja hakutilanteissa vaihdamme kuulumiset ja kerromme, miten lapsen päivä on sujunut ja mitä on tehty.

  TouGon kautta jokainen ryhmä lähettää viikkokirjeen, josta vanhemmat saavat tietoa kuluneen viikon touhuista, pedagogisista tavoitteista ja tulevan viikon suunnitelmista. TouGon kautta laitamme myös vanhemmille kuvia oman lapsen päivästä.

Riitta Talili Päiväkodin johtaja
Aukioloajat

Ma–pe klo 6.30–17

 • Teema

  Kasvan, liikun ja kehityn

Kokemuksia päiväkodista

Hinnat

Kotkan Touhula-päiväkotien asiakasmaksu on 0–295 euroa kuukaudessa. Asiakasmaksu on sama, kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Asiakasmaksu määräytyy palvelusetelin arvon mukaan, johon vaikuttavat perheen koko, tulot sekä lapsen varhaiskasvatusaika.

Hae varhaiskasvatukseen

Täytä hakemus, niin päiväkodin johtajamme on sinuun viikon sisällä yhteydessä. Useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti! Hakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.