Takaisin postauksiin

Suurella sydämellä

  • Johanna Åhman-Varis Päiväkodin johtaja

    Touhula Patoniitty ja Touhula Karisto

”Meillä on maailman paras päikky, etenkin sen aikuiset ja johtaja!”

Touhula-päiväkotien asiakastyytyväisyyttä mitataan neljä kertaa vuodessa. Elokuussa 2023 Lahdessa sijaitsevan Touhula Patoniityn asiakasperheiden suositteluhalukkuutta kuvaava NPS-luku oli 91 asteikolla -100–100. Päiväkodissa on siis koko Touhulan tasolla kolmanneksi tyytyväisimmät asiakkaat.

Kysyimme päiväkodin johtaja Johanna Åhman-Varikselta, miten asiakastyytyväisyyttä rakennetaan hänen päiväkodeissaan.

Touhula Patoniityn asiakastyytyväisyyskysely elokuussa 2023

Touhula Patoniityn asiakastyytyväisyys elokuussa 2023

Minulle varhaiskasvatuksen toteuttajana lähellä sydäntä on lasten ja huoltajien kohtaaminen. Kohtaamme jokaisen lapsen yksilönä, sensitiivisesti sekä aidosti läsnä olevasti. Tässä olemme onnistuneet asiakaspalautteen perusteella.

Sensitiivinen, aito ja läsnä oleva kohtaaminen näkyvät lapsen arjessa turvallisuuden tunteena. Turvallisuus on lapsen kasvun ja oppimisen perusta. Lapsella on oikeus kasvaa turvallisessa ympäristössä, jossa vallitsee keskinäinen kunnioitus.

”Tämä on ensimmäinen kokemukseni tässä päiväkodissa ja se oli erittäin hyvä alku tyttäreni kanssa, tyttäreni rakasti paikkaa ja tunsi olonsa turvalliseksi.”

Liikuntateemaisena päiväkotina liikumme lasten kanssa paljon, mutta emme unohda muita oppimisen osa-alueita, jotka tulevat kaikki esille arjen touhuissamme. Arjessamme näkyy lasten oppimisen ilo, joka on yksi Touhulan arvoista. Lasten ilo, innokkuus ja hymy uuden oppimisesta ovat iso osa päiväämme.

Monipuolista touhua on ohjatuissa tuokioissamme sekä pitkin päivää, joissa huomioidaan lapsen osallisuus. Toteuttamamme kokopäiväpedagogiikka onkin tae sille, että lapset saavat oivaltamisen ja onnistumisen kokemuksia koko päiväkotipäivän ajan.

”Lapsi pääsee touhuamaan päiväkodissa monipuolisia asioita oppien koko ajan valtavasti uutta. Esim. Pienet retket, askartelut, voimistelu/temppuradat jne.”

Teemme tärkeää työtä lasten kanssa suurella sydämellä syli aina avoinna. Olemme läsnä lapsia varten. Meille on tärkeää, että lasten on hyvä tulla päiväkotiin.

Huoltajin kanssa tehtävällä yhteistyöllä on tärkeä merkitys, kun hoidamme päivät heidän rakkaitaan. Jos lapsi jää hyvillä mielillä päiväkotiin ja huoltajat kokevat lapsensa olevan hyvässä hoidossa päivän ajan, olemme onnistuneet perustehtävässämme, lasten edun mukaisen ja inklusiivisen varhaiskasvatuksen toteuttamisessa.

Johanna Åhman-Varis
Päiväkodin johtaja
Touhula Patoniitty ja Touhula Karisto
Lahti

Täältä näet kaikki Lahden alueen Touhula-päiväkodit.

Samankaltaisia postauksia