1. Päiväkodit
 2. Lahti
 3. Touhula Patoniitty

Touhula Patoniitty, Lahti

Johanna Åhman-Varis Päiväkodin johtaja

Touhula Patoniitty on liikuntateemainen päiväkoti, jossa lasten päivät ovat täynnä vauhtia ja oppimisen iloa. Päiväkotimme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä osoitteessa Puotikatu 7 A.  

Päiväkotimme ilmapiiri on turvallinen ja kannustava. Rohkaisemme lapsia tekemään asioita itse, teemme heidän kanssaan yhdessä ja ohjaamme ja opetamme kädestä pitäen.

Iloitsemme yhdessä lasten kanssa onnistumisista, mutta meidän päiväkodissamme on myös turvallista epäonnistua ja yrittää uudelleen. Tartumme arjen pedagogiikassa lasten ehdotuksiin ja päivittäisessä toiminnassamme näkyy lasten mielenkiinnon kohteet ja vahvuudet.

Retkeilemme viikoittain lasten ikätason mukaisissa ryhmissä. Retkillä tärkeää on liikkumisen ilo ja lasten positiiviset kokemukset. Päiväkotimme lähellä sijaitsee useita leikkipuistoja, pururata sekä erilaista metsäistä maastoa. Talvella käymme lasten kanssa hiihtoladulla ja lähellä sijaitsevassa pulkkamäessä. Retkillä harjoittelemme vastuullista luonnossa ja lähiympäristössä liikkumista, liikennesääntöjä sekä luonnon kunnioittamista.

Päiväkodissamme on liikkumisen kannalta hyvät tilat, jotka mahdollistavat monipuolisten sisäliikuntavälineiden käytön ja ohjattujen liikuntahetkien toteutuksen. Tilamme ovat helposti muunneltavissa lasten tarpeiden mukaan.  

Patoniityssä on myös reilun kokoinen piha, jossa kaikille lapsille kiinnostuksen kohteista tai iästä riippumatta löytyy puuhaa. Pihalla järjestämme päivittäin myös ohjattua liikuntaa sen eri muodoissa. 

Meille on tärkeää vanhempien päivittäinen kohtaaminen lasta tuodessa ja hakiessa. Kohtaamme huoltajat arvostavasti ja kuulemme mielellämme lasten kuulumisia. Meillä on käytössä myös Instagram ja Facebook, joiden välityksellä haluamme jakaa kuvia arjestamme. Kasvattajamme kirjoittaa perheille joka viikko viikkokirjeen, missä kerromme tarkemmin viikon kulusta. 

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Patoniitty

Liikunta
Ma–pe klo 6–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Johanna Åhman-Varis Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Lahden kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Palvelusetelin arvo ja asiakasmaksun suuruus määräytyy lapsen iän, hoitoajan, mahdollisen erityisen tuen, perheen koon ja lapsen kanssa samassa taloudessa asuvien tulojen mukaan.

Palvelusetelin jälkeen päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokopäiväsopimus, yli 35 h/vko: 40–335 €/kk
• Osa-aikasopimus, 21–34 h/vko: 40–276 €/kk
• Osa-aikasopimus, 20 h/vko: 40–217 €/kk

Jos asiakkaalle ei muodostu palvelusetelissä lainkaan omavastuuosuutta, kompensoi Lahden kaupunki lisämaksun näiden perheiden osalta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  yli 35 h/vko (100 %)
  21–34 h/vko (80 %)
  20 h / vko (60 %)

 • Sisaralennus

  Sisaralennus lasketaan palvelusetelin arvossa ja se vähennetään perheen nuorimman lapsen asiakasmaksusta.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Lahden kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot suoraan Lahden kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.