1. Päiväkodit
 2. Lahti
 3. Touhula Patoniitty

Touhula Patoniitty, Lahti

Johanna Åhman-Varis Päiväkodin johtaja

Touhula Patoniitty on liikuntateemainen päiväkoti eteläisessä Lahdessa. Päiväkotiin on hyvät kulkuyhteydet useasta suunnasta.

Uudet ja viihtyisät tilat tarjoavat lapsille monipuolisia mahdollisuuksia liikkua ja leikkiä. Järjestämme lapsille päivittäin ohjattuja liikuntahetkiä ja rohkaisemme lapsia liikkumaan monipuolisesti pitkin päivää. Lasten lempipuuhia ovatkin jumppasalissa liikkuminen, riippumatossa keinuminen, erilaiset mielikuvitusleikit sekä leikkipuisto- ja metsäretket, joihin päiväkodin lähiympäristö tarjoaa loistavat puitteet.

Toiminnassamme painottuu myös lapsilähtöisyys ja lapsen osallisuus. Otamme huomioon sensitiivisen vuorovaikutuksen ja lapsen yksilöllisen kohtaamisen. Hyvä arki päiväkodissa muodostuu vahvasta peruspedagogiikasta, joissa päiväkotipäivän touhut ja rutiinit on suunniteltu yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Patoniitty

Liikunta
Ma–pe klo 6–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Johanna Åhman-Varis Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Lahden kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Palvelusetelin arvo ja asiakasmaksun suuruus määräytyy lapsen iän, hoitoajan, mahdollisen erityisen tuen, perheen koon ja lapsen kanssa samassa taloudessa asuvien tulojen mukaan.

Palvelusetelin jälkeen päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokopäiväsopimus, yli 35 h/vko: 40–335 €/kk
• Osa-aikasopimus, 21–34 h/vko: 40–276 €/kk
• Osa-aikasopimus, 20 h/vko: 40–217 €/kk

Jos asiakkaalle ei muodostu palvelusetelissä lainkaan omavastuuosuutta, kompensoi Lahden kaupunki lisämaksun näiden perheiden osalta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  yli 35 h/vko (100 %)
  21–34 h/vko (80 %)
  20 h / vko (60 %)

 • Sisaralennus

  Sisaralennus lasketaan palvelusetelin arvossa ja se vähennetään perheen nuorimman lapsen asiakasmaksusta.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Lahden kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot suoraan Lahden kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.