1. Päiväkodit
 2. Lahti
 3. Touhula Patoniitty

Touhula Patoniitty, Lahti

Piia Päivinen Päiväkodin johtaja

Liikuntateemainen päiväkoti Touhula Patoniitty sijaitsee eteläisessä Lahdessa. Meille on hyvät kulkuyhteydet useasta suunnasta. Uusissa ja viihtyisissä päiväkotimme tiloissa lapsilla on tilaa liikkua ja leikkiä. Tarjoamme lapsille päivittäin ohjattuja liikuntahetkiä ja heillä on myös mahdollisuuksia vapaaseen liikkumiseen.

Toiminnassamme painottuvat liikunnan lisäksi lapsilähtöisyys, lapsen osallisuus ja vaikutusmahdollisuudet. Otamme myös huomioon sensitiivisen vuorovaikutuksen ja lapsen aidon sekä yksilöllisen kohtaamisen.

Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat jumppasalissa liikkuminen, riippumatossa keinuminen, leikkipuisto- ja metsäretket, luisteluretket linja-autolla jäähalliin, motoriikkaradoilla taiteilu, leipominen ja erilaiset mielikuvitusleikit. Retkeilemme paljon ja päiväkotimme läheisyydessä sijaitsee useita leikkipuistoja, metsiä ja jalkapallokenttiä, joilla vierailemme säännöllisesti. Pihaltamme löytyy monipuolisesti liikuntamahdollisuuksia ja leikkivälineitä: keinuja, kaksi liukumäkeä, kiipeilyteline, vieterikeinuja ja hiekkalaatikoita. Pihallamme järjestetään myös koko talon viikottaiset Touhujumpat. Päiväkotimme kentällä on tilaa pelata erilaisia pelejä, kuten jalkapalloa, mölkkyä tai polttopalloa. Talvella lapset pääsevät hiihtämään läheiselle pururadalle.

Päiväkodissamme taiteillaan, leivotaan, lauletaan, soitetaan muskaripiireissä sekä järjestetään nukketeatteriesityksiä. Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat vanhempien aamukahvit, Liikutaan yhdessä -iltapäivät, Varpaat vauhtiin -kampanjaan osallistuminen, pihaseikkailu, joulu- ja kevätjuhlat sekä erilaiset teemapäivät ja juhlat, kuten nurinkurinpäivä ja kurpitsajuhla. Äitien- ja isänpäivän tienoilla järjestämme äideille tai isille vapaaillan mukavan toiminnan tai hemmottelun merkeissä.

Meillä on myös mahdollista järjestää kouluun valmentavaa opetusta, jossa saavutetaan esiopetuksen tavoitteet.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Lahdessa.

Touhula Patoniitty

Liikunta
Ma–pe klo 6–18

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Piia Päivinen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 148 h / kk (yli 35 h / vko)
  87–147 h / kk (21–34 h / vko)
  0–86 h / kk
  20 h / vko

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Lahden kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot suoraan Lahden kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.