1. Päiväkodit
 2. Lahti
 3. Touhula Patoniitty

Touhula Patoniitty, Lahti

Maarit Holster Päiväkodin johtaja

Touhula Patoniitty on liikuntateemainen päiväkoti eteläisessä Lahdessa. Päiväkotiin on hyvät kulkuyhteydet useasta suunnasta.

Uudet ja viihtyisät tilat tarjoavat lapsille monipuolisia mahdollisuuksia liikkua ja leikkiä. Järjestämme lapsille päivittäin ohjattuja liikuntahetkiä ja rohkaisemme lapsia liikkumaan monipuolisesti pitkin päivää. Lasten lempipuuhia ovatkin jumppasalissa liikkuminen, riippumatossa keinuminen, erilaiset mielikuvitusleikit sekä leikkipuisto- ja metsäretket, joihin päiväkodin lähiympäristö tarjoaa loistavat puitteet.

Toiminnassamme painottuu myös lapsilähtöisyys ja lapsen osallisuus. Otamme huomioon sensitiivisen vuorovaikutuksen ja lapsen yksilöllisen kohtaamisen. Hyvä arki päiväkodissa muodostuu vahvasta peruspedagogiikasta, joissa päiväkotipäivän touhut ja rutiinit on suunniteltu yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Vanhempien palautetta päiväkodista

”Ihanat hoitajat ja hyvä yhteistyön henki.”

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Lahdessa.

Touhula Patoniitty

Liikunta
Ma–pe klo 6–18

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Maarit Holster Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset ja asiakasmaksut

Lahdessa on käytössä  palveluseteli, jonka arvo määräytyy lapsen iän, hoitoajan, mahdollisen erityisen tuen, perheen koon ja lapsen kanssa samassa taloudessa asuvien tulojen mukaan. Palvelusetelin jälkeen varhaiskasvatuksen asiakasmaksu Touhula Patoniityssä on enimmillään

 • Kokopäiväsopimus, yli 35 h/vko: 288 €/kk
 • Osa-aikasopimus, 21–34 h/vko: 230,40 €/kk
 • Osa-aikasopimus, 20 h/vko: 172,80 €/kk
 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  yli 35 h/vko (100 %)
  21–34 h/vko (80 %)
  20 h / vko (60 %)

 • Sisaralennus

  Sisaralennus on enintään 144 €/kk. Se vähennetään perheen nuorimman lapsen asiakasmaksusta.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Lahden kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot suoraan Lahden kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.