1. Päiväkodit
 2. Lahti
 3. Touhula Karisto

Touhula Karisto, Lahti

Elina Vihonen Päiväkodin johtaja

Touhula Karisto on liikuntateemainen päiväkoti.
Me liikumme monipuolisesti sisällä ja ulkona.

Päiväkotimme sijaitsee Lahden Kariston omakoti- ja rivitaloasuinalueella hyvien kulkuyhteyksien varrella. Päiväkotimme koostuu kahdesta rakennuksesta. Yhteinen piha-alue on jaettu isojen- ja pienten pihoiksi, josta löytyy keinuja, hiekkalaatikoita, tasaista pelialuetta sekä iso nurmikenttä. Käytössämme on myös molempien talojen jumppasalit.

Touhula Karistossa kaiken ikäiset lapset retkeilevät joka viikko. Kariston alue luo hyvät puitteet retkeilylle niin metsissä, alueen leikkipuistoissa kuin läheisen koulun liikunta-alueilla. Hyvät julkiset liikenneyhteydet mahdollistavat myös retkeilyn hieman lähiympäristöä kauempanakin. Toisinaan pakkaamme retkelle eväät mukaan ja onpa ajoittain syöty aamupala tai lounaskin metsässä.

Touhula Kariston toiminnassa korostuu liikunnan ohella musiikki sekä kädentyöt. Rytmisoittimet sekä musiikkiliikunta ovat tärkeä osa musiikillista toimintaamme. Kädentöihin keräämme ideoita esimerkiksi metsäretkiltä. Metsä luo loistavat mahdollisuudet lapsen mielikuvituksen kehittymiselle, omaehtoiselle leikille ja liikunnalle.

Toimintamme tapahtuu pienryhmissä. Kannustamme lasta liikkumaan ja kokeilemaan uutta. Lastemme lempipuuhaa ovat temppuradat, metsäretket, majojen rakentaminen sekä mielikuvitusleikit. Talvisin mieluista on mäenlasku läheisillä kummuilla, hiihtäminen ja luistelu.

Aamuisin jokainen lapsi vastaanotetaan ja kohdataan yksilöllisesti. Meille on tärkeää lämmin vuorovaikutus sekä kiireettömät kohtaamiset. Päivän päätteeksi vaihdamme lapsen kuulumiset vanhempien kanssa.

Lähetämme vanhemmille viikkokirjeitä, joissa kerromme kuluneen viikon puuhista ja seuraavan viikon suunnitelmista. Vietämme myös kuukausittain kiireettömiä vanhempien aamukahveja sekä tietysti juhlimme joulu- ja kevätjuhlia yhdessä perheiden kanssa.

Iltatoimintana päiväkodissamme järjestetään muskaria 0–2-vuotiaille lapsille.

Voit tutustua päiväkotimme toimintaan myös Instagramissa.

Touhula Karisto

Liikunta
Ma–pe klo 6–18

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Elina Vihonen Päiväkodin johtaja
Ma–to klo 8–16
Johanna Åhman-Varis Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Lahden kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Palvelusetelin arvo ja asiakasmaksun suuruus määräytyy lapsen iän, hoitoajan, mahdollisen erityisen tuen, perheen koon ja lapsen kanssa samassa taloudessa asuvien tulojen mukaan.

Palvelusetelin jälkeen päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokopäiväsopimus, yli 35 h/vko: 40–335 €/kk
• Osa-aikasopimus, 21–34 h/vko: 40–276 €/kk
• Osa-aikasopimus, 20 h/vko: 40–217 €/kk

Jos asiakkaalle ei muodostu palvelusetelissä lainkaan omavastuuosuutta, kompensoi Lahden kaupunki lisämaksun näiden perheiden osalta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  yli 35 h/vko (100 %)
  21–34 h/vko (80 %)
  20 h / vko (60 %)

 • Sisaralennus

  Sisaralennus lasketaan palvelusetelin arvossa ja se vähennetään perheen nuorimman lapsen asiakasmaksusta.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Lahden kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot suoraan Lahden kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.