1. Päiväkodit
 2. Lahti
 3. Touhula Karisto

Touhula Karisto, Lahti

Elina Vihonen Päiväkodin johtaja

Liikuntateemainen päiväkoti Touhula Karisto toimii uusissa, avarissa sekä monikäyttöisissä tiloissa Kariston omakoti- ja rivitaloasuinalueella.

Liikumme monipuolisesti sisällä ja ulkona. Päiväkotimme koostuu kahdesta rakennuksesta. Talojen yhteinen piha-alue on suojaisa ja sieltä löytyy keinuja, hiekkalaatikoita, tasaista pelialuetta sekä iso nurmikenttä. Käytössämme ovat myös molempien talojen jumppasalit monipuolisine välineineen.

Toiminnassamme korostuu liikunnan ohella musiikki sekä kädentyöt. Rytmisoittimet sekä musiikkiliikunta ovat tärkeä osa musiikillista toimintaamme. Kädentöihin keräämme ideoita esimerkiksi metsäretkiltä, joilla käymme kerran viikossa. Metsä luokin loistavat mahdollisuudet lapsen mielikuvituksen kehittymiselle ja omaehtoiselle leikille sekä liikunnalle.

Toimintamme tapahtuu pienryhmissä. Kiireettömyys sekä lasten ja perheiden kuunteleminen ovat meille tärkeitä asioita. Kannustamme lasta liikkumaan ja kokeilemaan uutta. Lastemme lempipuuhaa ovat temppuradat, metsäretket, majojen rakentaminen sekä mielikuvitusleikit. Talvisin mieluista on myös mäenlasku läheisillä kummuilla, hiihtäminen ja luistelu.

Päiväkodissamme järjestetään erilaisia tapahtumia kuten kuukausittaiset vanhempien aamupalat sekä Liikutaan yhdessä -iltapäivät, jolloin vanhemmilla on mahdollisuus osallistua lasten kanssa toimintaan. Syksyisin meillä järjestetään syyskarnevaalit ja keväällä kevätjuhla, jossa lapset ovat pääesiintyjinä.

Iltatoimintana päiväkodissamme järjestetään muskaria 0–2-vuotiaille lapsille.

Noudatamme Lahden kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa sekä Touhulan toimintasuunnitelmaa.

Voit tutustua päiväkotimme toimintaan myös Instagramissa.

Touhula Karisto

Liikunta
Ma–pe klo 6–18

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Elina Vihonen Päiväkodin johtaja
Ma–to klo 8–16

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Lahden kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Palvelusetelin arvo ja asiakasmaksun suuruus määräytyy lapsen iän, hoitoajan, mahdollisen erityisen tuen, perheen koon ja lapsen kanssa samassa taloudessa asuvien tulojen mukaan.

Palvelusetelin jälkeen päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokopäiväsopimus, yli 35 h/vko: 20–315 €/kk
• Osa-aikasopimus, 21–34 h/vko: 20–256 €/kk
• Osa-aikasopimus, 20 h/vko: 20–197 €/kk

1.4.2023 alkaen päiväkodin asiakasmaksut ovat

• Kokopäiväsopimus, yli 35 h/vko: 40–335 €/kk
• Osa-aikasopimus, 21–34 h/vko: 40–276 €/kk
• Osa-aikasopimus, 20 h/vko: 40–217 €/kk

Jos asiakkaalle ei muodostu palvelusetelissä lainkaan omavastuuosuutta, kompensoi Lahden kaupunki lisämaksun näiden perheiden osalta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  yli 35 h/vko (100 %)
  21–34 h/vko (80 %)
  20 h / vko (60 %)

 • Sisaralennus

  Sisaralennus lasketaan palvelusetelin arvossa ja se vähennetään perheen nuorimman lapsen asiakasmaksusta.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Lahden kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot suoraan Lahden kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.