1. Päiväkodit
 2. Vantaa
 3. Touhula Veromies

Touhula Veromies, Vantaa

Erika Sarka-Vuorinen Päiväkodin johtaja

Touhula Veromies on elokuussa 2019 avattu, neliryhmäinen liikuntapäiväkoti.

Päiväkoti sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella lähellä Aviapoliksen yritys- ja logistiikkakeskittymää, Helsinki-Vantaan lentoasemaa sekä Jumbon palveluita. Päiväkodin kanssa samassa kiinteistössä toimii myös senioritalo, ja sen läheisyys avaa päiväkodillemme uudenlaisia, monipuolisia mahdollisuuksia yhdessä toimimiselle.

Päiväkodin liikuntasali on isompien lasten ryhmätilassa kiinni, joka auttaa liikunnan toteutumiseen. Sali on pienryhmien käytössä päivittäin, ja lapset saavat mennä saliin jatkuvasti. Liikuntavälineet ovat lasten saatavilla sekä käden ulottuvilla. Salissa voi muun muassa kiipeillä kiipeilyseinällä ja köysillä, hyppiä trampoliinilla sekä rakentaa tunneleita ja temppuratoja. Järjestämme lapsille ohjattuja liikuntatuokioita satujumpista polttopalloon ja perinteisiin pihaleikkeihin. Lapsilla on myös mahdollisuus omaehtoiseen liikkumiseen ja leikkiin päivän aikana.

Kivijalkamme on päiväkotikäyttöön suunniteltu. Tilat muuntuvat monenlaiseen toimintaan tarpeiden mukaan. Kiipeilyseinät ja puolapuut löytyvät myös ryhmätiloista, joten kaikkialta löytyvät pienet jumppatilat.

Ulkoilemme päivän aikana porrastetusti, jolloin lapsilla on tilaa temmeltää oman ikätasonsa mukaisesti. Leikkipihamme mahdollistaa monipuolisen liikkumisen omassa pihassa. Pihan keskeisen nurmikumpareen ympäri voi tehdä juoksukisoja, ja varsinkin pienille lapsille mäki mahdollistaa tasapaino- ja koordinaatioharjoituksia mäessä tasapainoillen. Pihasta löytyy pieni tekonurmikenttä, jossa pelaamme paljon sählyä ja jalkapalloa. Joka ryhmä käy kerran viikossa retkellä myös metsässä. Päiväkodin ympäröivä maasto on hieman karua, mutta läheltä löytyy metsikköä johon pääsemme retkeilemään lasten kanssa.

Henkilökuntamme on nuorta ja innostunutta. Päiväkodissamme kaikki tuntevat toisensa. Yhteistyö Attendon kanssa kattaa myös ruokailumme, sillä ruokamme tulevat samasta talosta heidän keittiöstään valmiina. On mukavaa, että aivan oviemme takana silloin tällöin voidaan leipoa myös tuoreet leivät päiväkotiin.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Veromies

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Erika Sarka-Vuorinen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–14

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Vantaan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 35 h/vko (100 %): 30–325 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
25–34 h/vko (80 %): 30–266 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
enintään 20 h/vko (50 %): 30–178 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  • Yli 35 h/vko (100 %)
  • 25–34 h/vko (80 %)
  • Enintään 20 h/vko (50 %)

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.
 3. Täytäthän myös Vantaan kaupungin hakemuksen VaSa-palvelussa.

Päiväkodissamme on käytössä Vantaan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus (huomioidaan palvelusetelissä). Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Vantaan kaupungin varhaiskasvatustoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Vantaan Hiihtoseura

  Vantaan Hiihtoseura ry (VHS) on maastohiihdon erikoisseura, jonka tarkoituksena on hiihtoharrastuksen lisääminen lasten, nuorten ja aikuisten keskuudessa. Seura tukee hiihdon harrastamista monin tavoin. Kilpaurheilun lisäksi seura tarjoaa hiihtoon liittyvää koulutusta, valmennusta, neuvontaa, leirejä, kunto- ja hiihtokoulutoimintaa lapsille sekä aikuisille.

  Vantaan Hiihtoseuran urheilukummit vierailevat päiväkodissa syksyisin ja talvisin. Vierailuilla urheilukummit kertovat hiihdosta, liikkuvat lasten kanssa sekä pitävät hiihtokoulua.

  Lisätietoja seuran toiminnasta: www.vhs.fi/

 • Meillä on Metsämörri -laatutunnus

  Suomen Ladun Meillä on Metsämörri -laatutunnus on ollut käytössä vuodesta 2006. Laatutunnus myönnetään kriteerit täyttävälle Metsämörri-toiminnalle, ja se sisältää lipun, vuosimerkin ja diplomin.

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.