1. Päiväkodit
 2. Vantaa
 3. Touhula Kaivoksela

Touhula Kaivoksela, Vantaa

Susanna Attila Päiväkodin johtaja

Touhula Kaivoksela on seikkailupäiväkoti Kaivokselan Vaskipellossa. Päiväkodissamme seikkailee lapsia neljässä ryhmässä ja varhaiskasvatuksen lisäksi toteutamme päiväkodissa myös esiopetusta.

Päiväkotimme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Vantaan Kaivokselassa, osoitteessa Aapraminkaari 3.

Päiväkotipäivän tärkein kohtaaminen on siinä hetkessä, kun pieni ihminen tulee meidän kanssamme viettämään päivää ja vanhemmat lähtevät turvallisin mielin omiin askareisiinsa. Tästä alkaen jokainen päivän kohtaaminen on korvaamaton, ja sen vuoksi meillä aikuiset laskeutuvat lapsen tasolle ja kuuntelevat herkällä korvalla, mitä heillä on sanottavaa. Meillä kaikki päiväkodin aikuiset ovat käyneet kohtaamiskoulutuksen. Näin osaamme kohdata jokaisen vanhemman sekä lapsen yksilönä, hänen tarpeensa ja erityisyytensä huomioiden.

Touhula Kaivokselassa seikkailuja ei tarvitse hakea kaukaa, vaan niitä löydetään ihan arkipäiväisistä asioista. Päiväkodissamme seikkailut ovat sukellusta leikin maailmaan, mielikuvituksen rikastamista ja lähiympäristön tutkimista. Innostamme lapsia löytämään uusia tapoja ymmärtää ympäröivää maailmaa niin liikunnan, musiikin kuin lähiympäristöön tapahtuvien retkien avulla.

Retkeilemme ryhmittäin vähintään kerran viikossa päiväkodin lähiympäristössä, silloin tällöin hieman kauempanakin. Päiväkotimme läheltä löytyy muun muassa liikuntapaikkoja, metsä sekä kirjasto, joita hyödynnämme toiminnassamme säännöllisesti.

Avarat tilamme mahdollistavat lasten monipuolisen liikkumisen ja leikkimisen sekä pienryhmätoiminnan. Yhdessä lasten kanssa kehitämme oppimisympäristöjä. Koko henkilökuntamme on koulutettu leikin ja oppimisympäristöjen kehittämiseen.

Lasten ohjattu sekä vapaaehtoinen toiminta tapahtuu pienryhmissä. Kuuntelemme lasten toiveita, ja havainnoimalla saamme suunniteltua toimintaamme lapsilähtöisesti sekä toteutettua lapsille mieleistä toimintaa varhaiskasvatuksen keskeisen menetelmän eli leikin kautta.

Päiväkotipäivän päätteeksi vaihdamme päivittäiset kuulumiset perheiden kanssa. Lähetämme viikoittain arjen puuhista valokuvia TouGo -sovelluksemme kautta. Lisäksi viikkokirje kuluneen viikon touhuista sekä tulevan viikon suunnitelmista kilahtaa TouGon kautta jokaiseen kotiin. Meiltä myös saa ja pitää aina kysyä, jos jokin mietityttää ja toiveitakin saa kertoa.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Kaivoksela

Seikkailu
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Susanna Attila Päiväkodin johtaja
Ma–to klo 9–15

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Vantaan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 35 h/vko (100 %): 30–325 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
25–34 h/vko (80 %): 30–266 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
21–24 h/vko (60 %): 30–207 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
enintään 20 h/vko (50 %): 30–178 € / kk

• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus, yli 25 h/vko: 30–266 €/kk
• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus, 20-25 h/vko: 30-222 €/kk
• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus, enintään 20 h/vko: 30-163 €/kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  • Yli 35 h/vko (100 %)
  • 25–34 h/vko (80 %)
  • 21–24 h/vko (60 %)
  • Enintään 20 h/vko (50 %)

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  • Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus, yli 25 h/vko
  • Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus, 20-25 h/vko
  • Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus, enintään 20 h/vko

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.
 3. Täytäthän myös Vantaan kaupungin hakemuksen VaSa-palvelussa.

Päiväkodissamme on käytössä Vantaan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus (huomioidaan palvelusetelissä). Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Vantaan kaupungin varhaiskasvatustoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.