1. Päiväkodit
 2. Vantaa
 3. Touhula Kaivoksela

Touhula Kaivoksela, Vantaa

Susanna Attila Päiväkodin johtaja

Touhula Kaivoksela on seikkailupäiväkoti Kaivokselan Vaskipellossa. Päiväkoti aloitti toimintansa tammikuussa 2015. Varhaiskasvatuksen lisäksi toteutamme päiväkodissa myös esiopetusta.

Päiväkodissamme seikkailuja ei tarvitse lähteä hakemaan kaukaa, vaan niitä löydetään ihan läheltä, myös arkipäiväisistä asioista. Kannustamme lapsia löytämään seikkailun jokaisesta hetkestä. Päiväkodissamme seikkailut ovat sukellusta leikin maailmaan, mielikuvituksen rikastamista ja lähiympäristön tutkimista. Innostamme lapsia löytämään uusia tapoja ymmärtää ympäröivää maailmaa niin liikunnan, musiikin kuin lähiympäristöön tapahtuvien retkien avulla.

Retkeilemme ryhmittäin vähintään kerran viikossa päiväkodin lähiympäristössä, silloin tällöin hieman kauempanakin. Päiväkotimme läheltä löytyy muun muassa liikuntapaikkoja, metsä sekä kirjasto, joita hyödynnämme toiminnassamme säännöllisesti.

Päiväkotikäyttöön suunnitellut avarat tilamme mahdollistavat lasten monipuolisen liikkumisen sekä pienryhmätoiminnan. Päiväkodin jumppasali on ryhmien käytettävissä viikoittain. Lapset ulkoilevat päivittäin, aamu- ja iltapäivisin.

Lasten ohjattu sekä vapaaehtoinen toiminta tapahtuu pienryhmissä. Kuuntelemme lasten toiveita, ja havainnoimalla saamme suunniteltua toimintaamme lapsilähtöisesti sekä toteutettua lapsille mieleistä toimintaa. Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat perinteiset äitien- ja isänpäivätapahtumat sekä kevät- ja joulujuhla.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Kaivoksela

Seikkailu
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Susanna Attila Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 9–15

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Vantaan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 35 h/vko (100 %): 30–325 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
25–34 h/vko (80 %): 30–266 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
enintään 20 h/vko (50 %): 30–178 € / kk

• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
enintään 25 h/vko: 30–222 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  • Yli 35 h/vko (100 %)
  • 25–34 h/vko (80 %)
  • Enintään 20 h/vko (50 %)

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  • Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus, enintään 25 h/vko

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.
 3. Täytäthän myös Vantaan kaupungin hakemuksen VaSa-palvelussa.

Päiväkodissamme on käytössä Vantaan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus (huomioidaan palvelusetelissä). Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Vantaan kaupungin varhaiskasvatustoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.