1. Päiväkodit
 2. Vantaa
 3. Touhula Ilola

Touhula Ilola, Vantaa

Erika Sarka-Vuorinen Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Ilolassa liikkuva lapsi on huomioitu nykyaikaisissa, päiväkotikäyttöön suunnitelluissa ja toimintojen mukaan muokkautuvissa tiloissa. Päiväkoti sijaitsee rauhallisella pientaloalueella Helsinki-Vantaan lentoaseman lähellä. Tarjoamme päiväkodissa varhaiskasvatuksen lisäksi esiopetusta.

Liikuntateemamme on vahvasti esillä toiminnassamme: leikimme ja liikumme päivittäin sisällä sekä ulkona. Meillä lapset saavat päivittäin vähintään kaksi tuntia monipuolista liikuntaa erilaisissa ympäristöissä. Päiväkotimme läheisyydessä on paljon luontoa ja leikkipuistoja.

Talvella hiihdämme pihalla päivittäin ja läheinen luistinrata on käytössämme useita kertoja viikossa. Teemme myös retkiä lähimetsään ja leikkipuistoon viikoittain. Kirjastoauton käynnit ovat lapsista aina hauskoja. Teemme seurakunnan ja alueen koulun kanssa monenlaista yhteistyötä mieleenpainuvien vierailujen ja tapahtumien muodossa. Retket ovat lapsillemme elämyksiä, ne tuovat vaihtelua, leikkiä ja liikuntaa, ja niiden aikana lapset ryhmäytyvät aina uudella tavalla.

Lastemme suosikkileikkejä ovat koti- ja autoleikit. Pienimmät lapset pitävät temppuradoista ja varjoleikistä, kun taas isommat lapset rakentavat mielellään majoja ja leikkivät roolileikkejä. Eskariryhmäläiset pelaisivat kaiken aikaa futista ja sählyä, mutta muitakin suosittuja leikkejä on, kuten sirkus- ja eläinkoulu.

Päiväkodissamme erityistä on mutkaton yhteistyö kasvattajien kesken. Päiväkodissamme on kannustava, positiivinen ilmapiiri ja meillä kaveria autetaan aina.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Ilola

Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Erika Sarka-Vuorinen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–14

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Vantaan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 35 h/vko (100 %): 30–325 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
25–34 h/vko (80 %): 30–266 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
enintään 20 h/vko (50 %): 30–178 € / kk

• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
enintään 25 h/vko: 30–222 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  • Yli 35 h/vko (100 %)
  • 25–34 h/vko (80 %)
  • Enintään 20 h/vko (50 %)

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  • Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus, enintään 25 h/vko

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.
 3. Täytäthän myös Vantaan kaupungin hakemuksen VaSa-palvelussa.

Päiväkodissamme on käytössä Vantaan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus (huomioidaan palvelusetelissä). Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Vantaan kaupungin varhaiskasvatustoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Vantaan Hiihtoseura

  Vantaan Hiihtoseura ry (VHS) on maastohiihdon erikoisseura, jonka tarkoituksena on hiihtoharrastuksen lisääminen lasten, nuorten ja aikuisten keskuudessa. Seura tukee hiihdon harrastamista monin tavoin. Kilpaurheilun lisäksi seura tarjoaa hiihtoon liittyvää koulutusta, valmennusta, neuvontaa, leirejä, kunto- ja hiihtokoulutoimintaa lapsille sekä aikuisille.

  Vantaan Hiihtoseuran urheilukummit vierailevat päiväkodissa syksyisin ja talvisin. Vierailuilla urheilukummit kertovat hiihdosta, liikkuvat lasten kanssa sekä pitävät hiihtokoulua.

  Lisätietoja seuran toiminnasta: www.vhs.fi/