1. Päiväkodit
 2. Vantaa
 3. Touhula Ilola

Touhula Ilola, Vantaa

Erika Sarka-Vuorinen Päiväkodin johtaja

Touhula Ilola on liikuntapäiväkoti, jossa liikunnan riemu näkyy päivittäin sekä päiväkodin tiloissa ja pihapiirissä että ryhmien retkillä. Liikunnan lisäksi positiivinen pedagogiikka sekä leikin merkitys ovat meille tärkeitä jokapäiväisessä arjessamme.

Touhula Ilola sijaitsee Vantaalla rauhallisella pientaloalueella Helsinki-Vantaan lentoaseman lähellä. Tarjoamme päiväkodissa varhaiskasvatuksen lisäksi esiopetusta.

Touhula Ilolan tilat mahdollistavat monipuolisen pedagogisen toiminnan ja liikkumisen. Tilat ovat muunneltavissa ja ne tukevat pedagogisia käytänteitämme, muun muassa pariryhmätyöskentelyä ja pienryhmätoimintaa. Lapset pääsevät tutkimaan, kokeilemaan ja oppimaan uutta monipuolisessa toiminnassamme.

Päiväkotimme kaikki lapset retkeilevät viikoittain, ja lähiympäristössä löytyy hienot metsät, leikkipuistot ja liikuntapaikat.

Touhula Ilolassa päivittäiset kohtaamiset vanhempien kanssa ovat tärkeitä. Päiväkodissamme kaikki tuntevat toisensa. Pidämme vanhempiin yhteyttä TouGo-sovelluksen avulla niin viestien, viikkokirjeiden kuin kuvien muodossa. Touhula Ilolassa järjestetään myös paljon tapahtumia niin lapsille kuin perheille.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Ilola

Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Erika Sarka-Vuorinen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–14

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Vantaan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 35 h/vko (100 %): 30–325 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
25–34 h/vko (80 %): 30–266 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
enintään 20 h/vko (50 %): 30–178 € / kk

• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
enintään 25 h/vko: 30–222 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  • Yli 35 h/vko (100 %)
  • 25–34 h/vko (80 %)
  • Enintään 20 h/vko (50 %)

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  • Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus, enintään 25 h/vko

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.
 3. Täytäthän myös Vantaan kaupungin hakemuksen VaSa-palvelussa.

Päiväkodissamme on käytössä Vantaan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus (huomioidaan palvelusetelissä). Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Vantaan kaupungin varhaiskasvatustoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Vantaan Hiihtoseura

  Vantaan Hiihtoseura ry (VHS) on maastohiihdon erikoisseura, jonka tarkoituksena on hiihtoharrastuksen lisääminen lasten, nuorten ja aikuisten keskuudessa. Seura tukee hiihdon harrastamista monin tavoin. Kilpaurheilun lisäksi seura tarjoaa hiihtoon liittyvää koulutusta, valmennusta, neuvontaa, leirejä, kunto- ja hiihtokoulutoimintaa lapsille sekä aikuisille.

  Vantaan Hiihtoseuran urheilukummit vierailevat päiväkodissa syksyisin ja talvisin. Vierailuilla urheilukummit kertovat hiihdosta, liikkuvat lasten kanssa sekä pitävät hiihtokoulua.

  Lisätietoja seuran toiminnasta: www.vhs.fi/