1. Päiväkodit
 2. Vaasa
 3. Touhula Kalliokatu

Touhula Kalliokatu, Vaasa

Hanna Mäenpää Päiväkodin johtaja

Taideteemainen päiväkoti Touhula Kalliokatu sijaitsee Huutoniemen rauhallisessa ympäristössä hyvien kulkuyhteyksien päässä. Päiväkodissamme toimii kolme ryhmää; 0–3-vuotiaat Pippurit sekä 1–5-vuotiaiden ryhmät Muskotit ja Neilikat.

Taideteemaisessa päiväkodissamme lauletaan ja loruillaan päivittäin. Ryhmissä on jatkuvasti saatavilla materiaaleja lasten omaehtoiseen toimintaan, kuten esimerkiksi kädentöihin. Harjoittelemme esiintymistä päivittäin leikin avulla. Yksi lasten suosikkileikeistä onkin roolivaatteisiin pukeutuminen. Järjestämme päiväkodissa säännöllisesti erilaisia teemapäiviä ja -viikkoja, jotka värittävät toimintaamme.

Päiväkotimme tilat ovat avarat ja valoisat. Kahdessa ryhmässä on parvi, joka mahdollistaa toimintaa monessa tasossa. Monipuolinen pihamme mahdollistaa lukuisia erilaisia ulkoleikkejä ja -pelejä. Yläpihan metsä kutsuu seikkailuille tutkimaan vaikkapa kiviä, ja välipihan vuorimännyissä saa kiipeillä. Päiväkodin alapiha on leikkikenttämainen ja sillä riittää tilaa myös pallopeleille.

Retkeilemme päiväkodin lähiympäristössä viikoittain. Läheltämme löytyy monta kivaa leikkipuistoa sekä pieni metsä, joihin retkeilemme usein. Talvisin pääsemme myös hiihtämään ja luistelemaan läheisellä kentällä. Vierailemme säännöllisesti myös kirjastoautolla, joka käy päiväkotimme vieressä joka toinen viikko.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Vaasassa.

Touhula Kalliokatu

Taide
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Hanna Mäenpää Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 8–16

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Vaasan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, 289 € / kk.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 147 h / kk
  126–146 h / kk
  85–125 h / kk
  0–84 h / kk

 • Sisaralennus

  50% nuorimman lapsen laskennallisesta kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksusta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Täytä kaupungin varhaiskasvatus- ja palvelusetelihakemus.
 3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Vaasan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Vaasan kaupungin asiakasmaksuyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.