1. Päiväkodit
 2. Tampere
 3. Touhula VekaraPolku

Touhula VekaraPolku, Tampere

Tiina Lindberg Päiväkodin johtaja

Seikkailupäiväkoti Touhula VekaraPolku sijaitsee Lentävänniemellä. Päiväkodin toiminnassa elämyksiä koetaan niin luonnossa kuin liikunnassa. Leikki ja luovuus ovat erottamaton osa seikkailu- ja liikuntakasvatusta.

Päiväkotimme suunnitelmallisen ja tavoitteellisen liikuntakasvatuksen lähtökohta on luoda ympäristö, joka houkuttelee lapsia omaehtoiseen, leikinomaiseen liikkumiseen. Kannustamme lasta harjoittelemaan motorisia taitoja, kokeilemaan ja oppimaan uutta kaikissa arjen tilanteissa, ei ainoastaan erillisillä liikuntahetkillä. Liikuntavälineet ovat aina lasten saatavilla ja käytössä. Odotus- ja siirtymätilanteiden pedagogiikkaa suunnitellaan liikuntakasvatuksen näkökulmasta, ja aikuisen tehtävänä on poistaa liikkumisen esteitä, toimia esimerkkinä sekä ohjata lapsia turvalliseen liikkumiseen erilaisissa tiloissa ja ympäristöissä.

Päiväkotimme toiminta-ajatuksena on liittää yhteen liikkumisen ilo ja luontokasvatus kestävän kehityksen hengessä. Hyödynnämme päiväkodin lähialueiden rakennettua ja rakentamatonta ympäristöä erilaisilla retkillä, joita teemme säännöllisesti. Retkeily ja erätaidot ovatkin lastemme mielipuuhaa, ja erilaiset retket Suomen Ladun kouluttaman Metsämörri-luontokasvattajan kanssa ovat säännöllinen osa päiväkotimme arkea.

Päiväkotimme pihalta löytyy niin nuotiopaikka, leikkimökki kuin jalkapallokentäksi muuntuva nurmialuekin. Lisäksi lähiympäristöstä löytyy urheilukenttä, Näsijärven ranta sekä talvella hiihtolatu ja luistelukenttiä.

Kierrätys ja kestävän kehityksen ajatukset ovat lisäksi lähellä sydäntämme. Meillä lapsi on tärkein ja viemme varhaiskasvatusta eteenpäin yhdessä perheiden kanssa lasten parhaaksi.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Tampereella.

Touhula VekaraPolku

Seikkailu
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Tiina Lindberg Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 14–15

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta, Tampereen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta sekä yksityisen päivähoidon lisämaksusta, joka muodostuu teeman toteuttamiseen liittyvistä kuluista kuten esimerkiksi retkistä. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut (per kk) ovat enimmillään:

Kokopäivähoito: 309 € / kk
15 pv / kk: 237 € / kk
10 pv / kk: 165 € / kk
20 h / vko: 165 € / kk

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk
  Kokopäivähoito 10 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Tampereen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Tampereen kaupungin Konsernipalveluyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.