1. Päiväkodit
 2. Tampere
 3. Touhula Saukonmäki

Leikkiä, taidetta ja liikuntaa

Touhula Saukonmäen ympäriltä löytyy rikas ja virikkeellinen leikkiympäristö, monipuolisia puistoja, luontoa ja metsäpolkuja, joissa retkeilemme viikoittain.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa ja Instagramissa.

Jätä hakemus ja olemme sinuun yhteydessä. Hakemus ei ole sitova.

 • Lue lisää päiväkodista

  Päiväkotimme isommat lapset ulkoilevat myös päivittäin viereisessä Saunapuistossa. Monipuolisen ympäristön ansiosta pääsemme seikkailemaan metsissä, tutkimaan luontoa ja tutustumaan eri taidemuotoihin. Käymme toisinaan teattereissa, kulttuurikeskuksissa, museoissa sekä toimimme yhteystyössä lähialueella olevan palvelukodin kanssa.

  Päiväkodissamme on kuusi ryhmää. Jokaisessa ryhmässä toimii liikuntaan, musiikkiin ja taiteisiin innostavia kasvattajia. Ryhmät toimivat yhteistyössä toisten ryhmien kanssa. Yhteistyössä voivat toimia esimerkiksi päiväkotimme pienimmät taaperot ja vanhimmat viskarit yhdessä musisoiden ja vaikkapa leipoen. Vanhemmat lapset, jotka ovat täällä kasvaneet pienestä vaippaikäisestä asti, näyttävät nyt esimerkkiä ja auttavat pienempiä kehittymään ja oppimaan harjoitellen samalla itsekin kaveri- ja tunnetaitoja yhteisen tekemisen kautta.

  Viikoittainen toimintamme rakentuu lasten toiveiden ja mielenkiinnon kohteiden ympärille. Retki metsään voi muuttua peikon pesän etsimiseksi, korkeampi maasto voi muovautua vuorikiipeilyseikkailuksi ja tavanomainen ulkoilu voidaan taikoa eväsretkeksi. Varmistamme että jokainen hetki päiväkodissamme on täynnä seikkailua, mielikuvitusta ja yhdessä ihmettelyä ja oppimista.

  Me kohtaamme jokaisen lapsen ja aikuisen yksilöllisesti sekä kuuntelemme kaikkien mielipiteitä ja toiveita. Kasvattajat muokkaavat leikki- ja oppimisympäristöjä toiveiden mukaisesti. Lasten omat kädenjäljet näkyvät taiteen muodossa niin ryhmien sisällä kuin ulkonakin. Käytäviltämme löytyy juoksuradat, joita pitkin lapsemme saavat liikunnan ja juoksun iloa. Temppuratoja rakennetaan pitkin taloa, joissa seikkaillaan ja harjoitellaan motorisia taitoja.

  Perheiden kanssa tehtävä yhteistyö on meille tärkeää. Järjestämme usein vanhempainkahveja, joissa perheet saavat tuoda esille mielipiteitään ja kehitysideoitaan. Välillä järjestämme perheille liikunta- ja taidetuokioita. Näin perheet pääsevät näkemään, kuinka toimimme arjessa.

  Päiväkodin aloituksen ensiaskeleet saattavat olla jännittäviä ja haluamme tukea lasta ja perhettä tällä jännittävällä matkalla. Monet lapsemme ovat aloittaneet täällä pieninä ryömivinä vaippapöksyinä ja olemme saaneet olla osana heidän matkaansa koulutaipaleelle asti.

Tiia Lampela Päiväkodin johtaja
Aukioloajat

Ma–pe klo 7–17

 • Teema

  Kasvan, liikun ja kehityn

Kokemuksia päiväkodista

Hinnat

Tampereen Touhula-päiväkotien asiakasmaksu on 0–295 euroa kuukaudessa. Asiakasmaksu on sama, kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Asiakasmaksu määräytyy palvelusetelin arvon mukaan, johon vaikuttavat perheen koko, tulot sekä lapsen varhaiskasvatusaika.

Hae varhaiskasvatukseen

Täytä hakemus, niin päiväkodin johtajamme on sinuun viikon sisällä yhteydessä. Useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti! Hakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.