1. Päiväkodit
 2. Tampere
 3. Touhula Saukonmäki

Touhula Saukonmäki, Tampere

Tiia Lampela Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Saukonmäki sijaitsee Tampereella Petsamon ja Tammelan keskiössä. Päiväkotimme osoite on Vainiokatu 2, Tampere.

Touhula Saukonmäen ympäriltä löytyy rikas ja virikkeellinen leikkiympäristö, monipuolisia puistoja, luontoa ja metsäpolkuja, joissa retkeilemme viikoittain. Päiväkotimme isommat lapset ulkoilevat myös päivittäin viereisessä Saunapuistossa. Monipuolisen ympäristön ansiosta pääsemme seikkailemaan metsissä, tutkimaan luontoa ja tutustumaan eri taidemuotoihin. Käymme toisinaan teattereissa, kulttuurikeskuksissa, museoissa sekä toimimme yhteystyössä lähialueella olevan palvelukodin kanssa.

Päiväkodissamme on kuusi ryhmää. Jokaisessa ryhmässä toimii liikuntaan, musiikkiin ja taiteisiin innostavia kasvattajia. Ryhmät toimivat yhteistyössä toisten ryhmien kanssa. Yhteistyössä voivat toimia esimerkiksi päiväkotimme pienimmät taaperot ja vanhimmat viskarit yhdessä musisoiden ja vaikkapa leipoen. Vanhemmat lapset, jotka ovat täällä kasvaneet pienestä vaippaikäisestä asti, näyttävät nyt esimerkkiä ja auttavat pienempiä kehittymään ja oppimaan harjoitellen samalla itsekin kaveri- ja tunnetaitoja yhteisen tekemisen kautta.

Viikoittainen toimintamme rakentuu lasten toiveiden ja mielenkiinnon kohteiden ympärille. Retki metsään voi muuttua peikon pesän etsimiseksi, korkeampi maasto voi muovautua vuorikiipeilyseikkailuksi ja tavanomainen ulkoilu voidaan taikoa eväsretkeksi. Varmistamme että jokainen hetki päiväkodissamme on täynnä seikkailua, mielikuvitusta ja yhdessä ihmettelyä ja oppimista.

Me kohtaamme jokaisen lapsen ja aikuisen yksilöllisesti sekä kuuntelemme kaikkien mielipiteitä ja toiveita. Kasvattajat muokkaavat leikki- ja oppimisympäristöjä toiveiden mukaisesti. Lasten omat kädenjäljet näkyvät taiteen muodossa niin ryhmien sisällä kuin ulkonakin. Käytäviltämme löytyy juoksuradat, joita pitkin lapsemme saavat liikunnan ja juoksun iloa. Temppuratoja rakennetaan pitkin taloa, joissa seikkaillaan ja harjoitellaan motorisia taitoja.

Perheiden kanssa tehtävä yhteistyö on meille tärkeää. Järjestämme usein vanhempainkahveja, joissa perheet saavat tuoda esille mielipiteitään ja kehitysideoitaan. Välillä järjestämme perheille liikunta- ja taidetuokioita. Näin perheet pääsevät näkemään, kuinka toimimme arjessa.

Päiväkodin aloituksen ensiaskeleet saattavat olla jännittäviä ja haluamme tukea lasta ja perhettä tällä jännittävällä matkalla. Monet lapsemme ovat aloittaneet täällä pieninä ryömivinä vaippapöksyinä ja olemme saaneet olla osana heidän matkaansa koulutaipaleelle asti.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Saukonmäki

Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Tiia Lampela Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Tampereen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Kokopäivähoito: 295 €
• Kokopäivähoito 15 pv / kk: 221 €
• Kokopäivähoito 10 pv / kk: 148 €
• 20 h / vko: 148 €

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk
  Kokopäivähoito 10 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.
 3. Täytäthän myös Tampereen kaupungin hakemuksen eVaka-palvelussa.

Päiväkodissamme on käytössä Tampereen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Tampereen kaupungin Konsernipalveluyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.