1. Päiväkodit
 2. Tampere
 3. Touhula Hervannan Wäiski

Touhula Hervannan Wäiski, Tampere

Iida Hormisto Päiväkodin johtaja

Touhula Hervannan Wäiski on liikuntapainotteinen päiväkoti Tampereella. Meillä päivät ovat monipuolisia ja toiminnantäyteisiä, mutta silti rentoja. Me olemme läsnä ja tartumme arjen pieniin iloihin.

Päiväkotimme sijaitsee Tampereen Hervannassa, osoitteessa Orivedenkatu 5. Meille pääsee sujuvasti niin jalkaisin, autolla kuin julkisillakin: ratikkapysäkki sijaitsee päiväkotimme lähellä.

Touhula Hervannan Wäiskin tilat ovat ainutlaatuiset hyvän muokattavuutensa ansiosta. Meillä on reilusti tilaa touhuta tai vaihtaa vaikkapa huonekalujen ja lelujen järjestystä tarpeen mukaan. Jokainen ryhmätila on pohjaltaan erilainen ja niitä on helppo jakaa toimintojen mukaisesti. Päiväkodin iso ja aidattu piha tarjoaa lapsille myös monipuolisia virikkeitä.

Retkeilemme ja liikumme päivittäin monipuolisesti päiväkodin liikuntasalissa, pihassa, lähipuistoissa ja metsissä. Hyvät julkiset liikenneyhteydet mahdollistavat retkeilyn myös hieman lähiympäristöä kauempanakin. Retkikohteitamme voivat olla muun muassa museot, kirjasto, jäähalli, Särkänniemen Koiramäki tai vaikkapa Pikku Kakkosen puisto.

Meillä kuunnellaan ja havainnoidaan lasten mielenkiinnonkohteita ja ajankohtaisia innostuksen aiheita, joita hyödynnämme osana arkea. Välillä rakennamme lepohuoneesta Pokemon areenan tai teemme lumiukkonäyttelyn kotiväelle esiteltäväksi, vain taivas on mielikuvituksen rajana! Yhdessä tekeminen ja lasta innostavan teeman parissa touhuaminen luovat arkeen oppimisen ja oivaltamisen iloa.

Meidän päiväkotiimme mahtuu niin suurta ja pientä, kovaa ja pehmeää kuin kulmikasta tai pyöreääkin! Meillä on juuri niin monta persoonaa talossa kuin on väkeäkin ikään katsomatta ja hyvä niin. Me kuuntelemme toisiamme, puhumme ystävällisin äänensävyin sekä elein ja keskustelemme kunnioittavasti. Meillä tervehditään ja halataankin, jos siltä tuntuu. Me kiinnitämme huomiota yksilöihin ja jokaiseen juuri sellaisena kuin hän on.

Päiväkotipäivän päätteeksi vaihdamme päivittäiset kuulumiset perheiden kanssa. Lisäksi lähetämme TouGon kautta vanhemmille viikkokirjeitä, joissa kerromme lasten oppimista asioista sekä tiedotamme tulevan viikon suunnitelmista. Lähetämme TouGo-sovelluksen kautta vanhemmille myös kuvia lasten oppimisen ilosta ja oivalluksista.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Hervannan Wäiski

Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Iida Hormisto Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Tampereen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Kokopäivähoito: 295 €
• Kokopäivähoito 15 pv / kk: 221 €
• Kokopäivähoito 10 pv / kk: 148 €
• 20 h / vko: 148 €

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk
  Kokopäivähoito 10 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.
 3. Täytäthän myös Tampereen kaupungin hakemuksen eVaka-palvelussa.

Päiväkodissamme on käytössä Tampereen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Tampereen kaupungin Konsernipalveluyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.