1. Päiväkodit
 2. Tampere
 3. Touhula Hermion

Touhula Hermion, Tampere

Noora Grönholm Päiväkodin johtaja

Touhula Hermion on elokuussa 2020 avattu päiväkoti Hervannassa, Kemianraitilla. Kieliteemaisessa päiväkodissamme on tilaa viidelle lapsiryhmälle.

Touhula Hermion on suomenkielinen päiväkoti, jossa kieliteemaa toteutetaan englannin kielen kielisuihkutuksena. Sekä suomi että englanti kulkevat päivittäin mukana päiväkodin arjen toiminnoissa. Esimerkiksi päiväpiireissä voidaan nimetä viikonpäiviä ja säätiloja, pukemistilanteissa nimetään vaatteita sekä lauletaan ja lorutellaan molemmilla kielillä. Luemme päiväkodissa myös satuja ja leikimme ohjattuja leikkejä suomea sekä englantia käyttäen.

Tilamme ovat suunniteltu päiväkotikäyttöön, ja ne ovat kokeneet ennen päiväkotimme toiminnan alkamista täyden remontin. Meillä on paljon leikki- ja toimintatilaa, joissa voidaan rauhoittua myös pienryhmätoimintaan. Liikumme usein omassa liikuntasalissamme. Lisäksi meiltä löytyy erikseen myös vesileikkihuone.

Leikkipihamme vauhdittaa meitä päivittäin erilaisiin leikkeihin. Pihastamme löytyy keinuja, hiekkalaatikot, kiipeilyteline, liukumäki sekä pihakeinu. Mopoilua ja pyöräilyä varten pihastamme löytyy asfalttia. Pihassa on sekä tasaista että ylöspäin viettävää maastoa, jotka auttavat lasten mielikuvitusta rikkaisiin leikkeihin. Viettävä piha kehittää myös lasten motorisia taitoja, kun leikit eivät pysy pelkästään tasaisella maalla.

Henkilökunnastamme löytyy monipuolista osaamista ja ammattitaitoa. Yksi kasvattajistamme on muun muassa erikoistunut kehotunnekasvatukseen. Henkilökuntamme on kansainvälistä, ja kaikilla on mahdollisuus tuoda tuulahduksia omista kulttuureistaan päiväkodin toimintaan. Kielellisesti ja kulttuurisesti värikäs ympäristö tukee lapsen kielellistä kehitystä, sekä innostaa lasta tutkimaan ja ymmärtämään uusia näkökulmia ja maailmankatsomuksia.

Voit tutustua päiväkodin touhuihin myös Instagramissa.

Touhula Hermion

Kieli
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Noora Grönholm Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Tampereen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokopäivähoito: 0–295 €
• Kokopäivähoito 15 pv / kk: 0–221 €
• Kokopäivähoito 10 pv / kk: 0–148 €
• 20 h / vko: 0–148 €

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk
  Kokopäivähoito 10 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Sisaralennus

  50 % vanhemmasta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.
 3. Täytäthän myös Tampereen kaupungin hakemuksen eVaka-palvelussa.

Päiväkodissamme on käytössä Tampereen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Tampereen kaupungin Konsernipalveluyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.