1. Päiväkodit
 2. Tampere
 3. Touhula Hermion

Touhula Hermion, Tampere

Jani Lahnavik Päiväkodin johtaja

Touhula Hermion on uusi, elokuussa 2020 avattu päiväkoti Hervannassa, Kemianraitilla. Kieliteemaisessa päiväkodissamme on tilaa viidelle lapsiryhmälle.

Touhula Hermion on suomenkielinen päiväkoti, jossa kieliteemaa toteutetaan englannin kielen kielisuihkutuksena. Sekä suomi että englanti kulkevat päivittäin mukana päiväkodin arjen toiminnoissa. Esimerkiksi päiväpiireissä voidaan nimetä viikonpäiviä ja säätiloja, pukemistilanteissa nimetään vaatteita sekä lauletaan ja lorutellaan molemmilla kielillä. Luemme päiväkodissa myös satuja ja leikimme ohjattuja leikkejä suomea sekä englantia käyttäen.

Tilamme ovat suunniteltu päiväkotikäyttöön, ja ne ovat kokeneet ennen päiväkotimme toiminnan alkamista täyden remontin. Meillä on paljon leikki- ja toimintatilaa, joissa voidaan rauhoittua myös pienryhmätoimintaan. Liikumme usein omassa liikuntasalissamme. Lisäksi meiltä löytyy erikseen myös vesileikkihuone.

Leikkipihamme vauhdittaa meitä päivittäin erilaisiin leikkeihin. Pihastamme löytyy keinuja, hiekkalaatikot, kiipeilyteline, liukumäki sekä pihakeinu. Mopoilua ja pyöräilyä varten pihastamme löytyy asfalttia. Pihassa on sekä tasaista että ylöspäin viettävää maastoa, jotka auttavat lasten mielikuvitusta rikkaisiin leikkeihin. Viettävä piha kehittää myös lasten motorisia taitoja, kun leikit eivät pysy pelkästään tasaisella maalla.

Henkilökunnastamme löytyy monipuolista osaamista ja ammattitaitoa. Yksi kasvattajistamme on muun muassa erikoistunut kehotunnekasvatukseen. Henkilökuntamme on kansainvälistä, ja kaikilla on mahdollisuus tuoda tuulahduksia omista kulttuureistaan päiväkodin toimintaan. Kielellisesti ja kulttuurisesti värikäs ympäristö tukee lapsen kielellistä kehitystä, sekä innostaa lasta tutkimaan ja ymmärtämään uusia näkökulmia ja maailmankatsomuksia.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Arvostan sitä, että toiminta on monipuolista ja lapsilähtöistä. Myös kiireettömyyden tuntu on mukavaa ja tuntuu, että kasvattajilla on aina aikaa jutella meidän vanhempien kanssa.”

”Työntekijät ovat iloisia ja aamuisin on mukavaa viedä lapsi päiväkotiin kun tarvittaessa lapsi nostetaan hoitajan toimesta syliin, jolloin hoitoon jääminenkin on helpompaa. Alussa oli totuttelua hoitoon jäämiseen kun kaikki oli uutta, mutta nyt jäädään jo mielellään puuropöytään ja vilkutellaan heipat iloisesti.”

 

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Tampereella.

Touhula Hermion

Kieli
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Jani Lahnavik Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Tampereen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, ja ne ovat (per kk) enimmillään

Kokopäivähoito: 288 €
Kokopäivähoito 15 pv / kk: 216 €
Kokopäivähoito 10 pv / kk: 144 €
20 h / vko: 144 €

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk
  Kokopäivähoito 10 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Sisaralennus

  50 % vanhemmasta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Tampereen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Tampereen kaupungin Konsernipalveluyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.