1. Päiväkodit
 2. Sodankylä
 3. Touhula Sodankylä

Touhula Sodankylä, Sodankylä

Tuija Uutela Päiväkodin johtaja

Kylälaaksossa sijaitseva liikuntapäiväkoti Touhula Sodankylä aloitti toimintansa uusissa, päiväkotikäyttöön suunnitelluissa tiloissa elokuussa 2017. Päiväkodissamme touhuaa neljä lapsiryhmää.

Päiväkodissamme lapsilla on tilaa liikkua. Innostamme lapsia liikkumaan omaehtoisesti, monipuolisesti ja ympäri päivän. Päiväkodissamme kannustetaan erilaisiin tapoihin ilmaista itseään kehollisesti. Tärkeintä on liikkumisen ilo ja lasten osallisuus toiminnan suunnittelussa sekä toteuttamisessa. Mahtava liikuntasalimme on koko talon suosikkitila, mutta yhteistuumissa kaikkia tilojamme on hauska muokata toiminnan ja tarpeen mukaiseksi.

Iso, aidattu pihamme tarjoaa paljon mahdollisuuksia liikkumiseen ja seikkailuun. Sijaintimme mahdollistaa myös erilaiset retket metsään ja muualle lähiympäristöön.

Voit tutustua päiväkotimme toimintaan myös Instagramissa.

Touhula Sodankylä

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17.30

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Tuija Uutela Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Päiväkotimme on ostopalvelupäiväkoti ja varhaiskasvatus on kunnan järjestämää. Päiväkodin asiakasmaksut ovat siis samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, eli kokopäiväsopimuksella enimmillään 295 € / kk.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osapäivähoito
 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä Sodankylän kunnan varhaiskasvatushakemus.
 2. Täytä Touhulan hakemus.
 3. Kunta vahvistaa perheille varhaiskasvatuspaikan.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Sodankylän pallon Jääkiekon Edustusjoukkue

  Sodankylän palloseuran (SOPA) jääkiekon edustusjoukkue on Touhula Sodankylän oma urheilijakummi.

  Sodankylän pallon Edustusjoukkue pelaa jääkiekkoa Lappiliigassa ja kotiottelut pelataan Sodankylän jäähallilla. Kummina toimiminen on joukkueelle ja seuralle osa yhteiskuntavastuuta ja yhteistyössä muistetaan aina hyvän tekeminen puolin ja toisin. Sopan jääkiekon edustusjoukkueen pelaajat liikuttavat mielellään Touhula Sodankylän lapsia jääkiekon parissa. Sodankylän Pallon missio on kasvattaa ja ohjata lapsia ja nuoria saavuttamaan terveet elämäntavat, luomaan sosiaalisia suhteita ja liikkumaan sekä kilpailemaan rehdisti ja reilusti. Näitä asioita pelaajat tuovat varmasti mukanaan myös tänne Touhulaan yhteistyön merkeissä.

  Kummiyhteistyö Sopan jääkiekon edustusjoukkueen kanssa tulee olemaan mm. yhteisten tapahtumien järjestämistä, pelaajien järjestämiä harjoituksia päiväkodin lapsille ja Touhula Sodankylän lapset pääsevät myös VIP-vieraiksi muutamiin kotipeleihin ja saattelemaan pelaajia kentälle kunniakujan muodossa. Sopan Edustus lahjoittaa myös Touhula Sodankylän lapsille jääkiekkovarusteita, joilla päästään alkuun harjoittelussa. Touhula Sodankylässä lapset ja aikuiset ovat iloisia kummiyhteistyöstä Sopan Edustusjoukkueen kanssa ja odotamme jo innolla hetkiä jääkiekon parissa.

  Lisätietoja SoPa:n toiminnasta: http://www.sodankylanpallo.fi/