1. Päiväkodit
 2. Salo
 3. Touhula Salo

Leikkiä, retkiä ja liikuntaa

Lähialueen leikki- ja liikuntapaikat tulevat kaikille päiväkodissamme tutuiksi. Perhepuistoon ja liikennepuistoon lapset haluavat mahdollisimman usein.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Instagramissa.

Jätä hakemus ja olemme sinuun yhteydessä. Hakemus ei ole sitova.

 • Lue lisää päiväkodista

  Päiväkoti sijaitsee Enolassa Palometsänkadulla, lähellä puisto-, liikunta- ja metsäalueita.

  Silloin tällöin retkeilemme riippusillan kautta kävellen museoon, torille ja kirjastoon, ihaillen samalla joen rannan lintuja ja veneitä. Talvisin luistelemme ja hiihdämme päiväkodin viereisellä kentällä.

  Keväällä ja syksyllä pidämme viikoittain myös Metsämörri-toimintaa jokaiselle ryhmälle turvallisessa lähimetsässämme. Retkillä on aina mukana useampi aikuinen, jolloin lasten ihmettelyihin, kokeiluihin ja kysymyksiin jää riittävästi aikaa vastata. Kierrätystä lapset pääsevät harjoittelemaan lajittelemalla ja viemällä jätteitä omiin astioihin. Kirjastoautolle lapset pääsevät vuorotellen.

  Harjoittelemme säännöllisesti pienryhmissä tunnetaitoja, joiden avulla lapset vahvistavat omia kaveritaitojaan ja opettelevat hyväksymään kavereiden erilaisuutta. Tuemme lasten kielellistä kehitystä erilaisissa pienryhmätuokioissa, joissa lapset pääsevät tutustumaan uusiin sanoihin sekä lisäämään sanavarastojaan. Kuukausittaisilla tiedetuokioilla lapset pääsevät ihmettelemään sekä kokeilemaan erilaisia luonnon ja fysiikan ilmiöitä. Oppimisympäristöjen ja -materiaalien suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa lapset ovat mukana oman ikätason ja kehityksen mukaisesti.

  Päiväkodissamme on väljät ja valoisat tilat, joita on helppo muokata lasten tarpeiden mukaisesti. Isossa jumppasalissamme on mahdollista harjoitella liikuntavälineitä apuna käyttäen erilaisia lajeja, kuten koripalloa, nyrkkeilyä säkillä, sählyä, leikkivarjoa, mahalautoja ja jopa pomppulinnaa. Salista löytyy myös köydet, renkaat, tanko ja puolapuut.

  Suojaisa pihamme on iso ja leikkitilaa riittää. Tasaisella pihalla erilaisten pelien pelaaminen ja leikkiminen onnistuu hyvin. Asfaltoidulla pyöräreitillä on hyvä ajaa mopoilla ja pyörillä. Pihalta löytyy myös hiekkalaatikot, keinut ja kiipeilytelineet, jotka ovat lasten suosiossa.

  Teemme yhteistyötä myös Salon Palloilijoiden kanssa, josta käydään pitämässä palloiluaiheisia liikuntatuokioita päiväkodissamme noin kerran kuukaudessa.

  Lähetämme vanhemmille viikoittain viestintäsovelluksemme TouGon kautta viikkokirjeen, jossa kertaamme viikon tapahtumat ja mitä lasten kanssa on suunniteltu seuraavalle viikolle. TouGon kautta lähetetään myös kuvia lasten toiminnasta. Lapsen hakutilanteissa kerromme lapsen kanssa päivän kuulumiset.  Aamuisin annamme vanhemmalle ja lapselle aikaa kertoa mitä lapsen päivä mahdollisesti tuo tullessaan. Vanhempia kannustamme kertomaan asioista, jotka liittyvät ja vaikuttavat lapsen arkeen.

Marja Heinonen Päiväkodin johtaja
Aukioloajat

Ma–pe klo 6.30–17

 • Teema

  Kasvan, liikun ja kehityn

Kokemuksia päiväkodista

Hinnat

Salon Touhula-päiväkotien asiakasmaksu on 0–295 euroa kuukaudessa. Asiakasmaksu on sama, kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Asiakasmaksu määräytyy palvelusetelin arvon mukaan, johon vaikuttavat perheen koko, tulot sekä lapsen varhaiskasvatusaika.

Hae varhaiskasvatukseen

Täytä hakemus, niin päiväkodin johtajamme on sinuun viikon sisällä yhteydessä. Useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti! Hakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.