1. Päiväkodit
 2. Salo
 3. Touhula Salo

Touhula Salo, Salo

Marja Heinonen Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Salon uudet, Enolassa sijaitsevat päiväkotikäyttöön suunnitellut tilat innostavat lasta liikkumaan. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Liikunta on suuri osana arkeamme. Liikumme paljon kaikissa päivän tilanteissa. Pidämme myös yhdessä koko talon liikunta-aamupäiviä, jolloin kaikki lapsiryhmät kokoontuvat yhteen jumppaamaan. Päiväkodin monipuoliset liikuntavälineet ovat lasten saatavilla koko ajan. Ulkoilemme päivittäin päiväkodin pihassa. Käymme myös viikoittain retkillä metsässä ja muualla lähiympäristössämme, kuten leikkipuistoissa.

Päiväkotimme on avattu elokuussa 2017. Avarissa ja valoisissa tiloissamme lapsilla riittää tilaa liikkua ja leikkiä. Aidattu pihamme on iso ja leikkitilaa riittää. Kesäisin asfaltilla on hyvä ajaa mopoilla ja pyörillä, myös keinut ja kiipeilytelineet ovat lasten suosiossa.

Touhula Salo

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Marja Heinonen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Salon kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksu on kokopäiväsopimuksella enimmillään 289 € / kk.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 141 h / kk
  80–140 h / kk
  Alle 80 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  80–101 h / kk
  0–80 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Salon kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus.Palveluseteliä tulee hakea neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuksen tarvetta. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Salon kaupungin Sivistyspalveluihin varhaiskasvatuksen toimistosihteerille.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.