1. Päiväkodit
 2. Salo
 3. Touhula Salo

Touhula Salo, Salo

Marja Heinonen Päiväkodin johtaja

Touhula Salo on liikuntapainotteinen päiväkoti Palometsän alueella. Päiväkodissamme on tilaa kuudelle lapsiryhmälle. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Liikumme lasten kanssa monipuolisesti päivittäin. Lapset saavat viikoittain keksiä viikon liikkeen, jonka avulla siirrymme sisätiloissa paikasta toiseen aina kyseisen viikon ajan. Jokaisella ryhmällä on viikoittain aikaa olla ja leikkiä liikuntasalissa, jossa on ohjatun toiminnan lisäksi vapaata, lasten omaehtoista liikkumista. Liikuntasalistamme löytyy köydet, renkaat, tanko ja puolapuut. Salissa on myös mahdollista pelata sählyä, leikkiä varjoliikuntaa ja silloin tällöin pomppulinnakin on käytössämme.

Kasvattajistamme löytyy osaamista lasten liikuntaohjaukseen, ja päiväkodissamme liike on mukana kaikilla oppimisen osa-alueilla. Voimme muun muassa opetella matematiikkaa, aakkosia sekä tavuja liikkeiden kanssa: laskemme lasten lukumäärää ryhmissä tai joukkueissa ja havainnoimme miten erilaisia kirjaimia voi muodostaa keholla näytettynä. Viikoittain musiikkihetkillämme on mukana myös liikuntaleikkilauluja. Ulkoillessamme leikimme paljon myös perinneleikkejä, kuten polttopalloa, peiliä ja erilaisia hippaleikkejä.

Retkeilemme ryhmittäin päiväkodin lähiympäristössä viikoittain. Läheltä löytyy useita erilaisia leikkipuistoja sekä pieniä metsäalueita, joissa seikkailemme säännöllisesti. Päiväkodissa toteutetaan myös Metsämörri-luontokasvatustoimintaa. Kävelyetäisyydeltä päiväkodista löytyvät myös tori ja kirjasto, joissa voidaan käydä retkeilemässä.

Päiväkotimme on avattu elokuussa 2017. Avarissa ja valoisissa tiloissamme lapsilla riittää tilaa liikkua ja leikkiä. Suojaisa pihamme on iso ja leikkitilaa riittää. Tasaisella pihalla erilaisten pelien pelaaminen ja leikkiminen onnistuu hyvin. Asfaltoidulla pyöräreitillä on hyvä ajaa mopoilla ja pyörillä. Pihalta löytyy myös hiekkalaatikot, keinut ja kiipeilytelineet, jotka ovat lasten suosiossa.

Teemme yhteistyötä myös Salon Palloilijoiden kanssa, josta käydään pitämässä palloiluaiheisia liikuntatuokioita päiväkodissamme noin kerran kuukaudessa.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Instagramissa.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Yhteistyö hyvää ja luottamuksellista. Lapsen etuus ja hyvinvointi edellä, maalaisjärkeä käyttäen.”

”Luotto henkilökuntaan on paras mahdollinen. Tuntuu siltä, että kaikki lapset viihtyvät ja tulevat toimeen hyvin! Olen iloinen ja onnellinen lasteni puolesta, että saavat olla Touhulassa. Henkilökunta on iloista porukkaa!”

Touhula Salo

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Marja Heinonen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Salon kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Yli 141 h / kk: 295 € / kk
• 80–140 h / kk: 236 € / kk

• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
80–140 h / kk: 236 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 141 h / kk
  80–140 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  80–140 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Salon kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Palveluseteliä tulee hakea neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuksen tarvetta. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Salon kaupungin Sivistyspalveluihin varhaiskasvatuksen toimistosihteerille.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Salon Palloilijat

  Urheiluseura Salon Palloilijat on Touhula Salon urheilijakummi.

  Salon Palloilijat on salolainen urheiluseura, joka on perustettu vuonna 1956. Seurassa voi harrastaa niin jalkapalloa, salibandya kuin taitoluisteluakin. Seurassa on useita juniori- sekä aikuisten joukkueita. Leikkikoulutoiminta toimii seurassa myös aktiivisesti.

  Salon Palloilijat käyvät pitämässä liikunnallisia, palloilupainotteisia hetkiä päiväkodin lapsille noin kerran kuussa.

  Lisätietoja seuran toiminnasta: www.salpa.net

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.