1. Päiväkodit
 2. Salo
 3. Touhula Salo

Touhula Salo, Salo

Marja Heinonen Päiväkodin johtaja

Touhula Salo on aktiivinen ja liikunnallinen päiväkoti, jossa lapsista huolehtii nuorekas henkilökunta. Päiväkoti sijaitsee Enolassa Palometsänkadulla, lähellä puisto-, liikunta- ja metsäalueita.

Lähialueen leikki- ja liikuntapaikat tulevat kaikille päiväkodissamme tutuiksi. Perhepuistoon ja liikennepuistoon lapset haluavat mahdollisimman usein. Silloin tällöin retkeilemme riippusillan kautta kävellen museoon, torille ja kirjastoon, ihaillen samalla joen rannan lintuja ja veneitä. Talvisin luistelemme ja hiihdämme päiväkodin viereisellä kentällä.

Keväällä ja syksyllä pidämme viikoittain myös Metsämörri-toimintaa jokaiselle ryhmälle turvallisessa lähimetsässämme. Retkillä on aina mukana useampi aikuinen, jolloin lasten ihmettelyihin, kokeiluihin ja kysymyksiin jää riittävästi aikaa vastata. Kierrätystä lapset pääsevät harjoittelemaan lajittelemalla ja viemällä jätteitä omiin astioihin. Kirjastoautolle lapset pääsevät vuorotellen.

Harjoittelemme säännöllisesti pienryhmissä tunnetaitoja, joiden avulla lapset vahvistavat omia kaveritaitojaan ja opettelevat hyväksymään kavereiden erilaisuutta. Tuemme lasten kielellistä kehitystä erilaisissa pienryhmätuokioissa, joissa lapset pääsevät tutustumaan uusiin sanoihin sekä lisäämään sanavarastojaan. Kuukausittaisilla tiedetuokioilla lapset pääsevät ihmettelemään sekä kokeilemaan erilaisia luonnon ja fysiikan ilmiöitä. Oppimisympäristöjen ja -materiaalien suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa lapset ovat mukana oman ikätason ja kehityksen mukaisesti.

Päiväkodissamme on väljät ja valoisat tilat, joita on helppo muokata lasten tarpeiden mukaisesti. Isossa jumppasalissamme on mahdollista harjoitella liikuntavälineitä apuna käyttäen erilaisia lajeja, kuten koripalloa, nyrkkeilyä säkillä, sählyä, leikkivarjoa, mahalautoja ja jopa pomppulinnaa. Salista löytyy myös köydet, renkaat, tanko ja puolapuut.

Suojaisa pihamme on iso ja leikkitilaa riittää. Tasaisella pihalla erilaisten pelien pelaaminen ja leikkiminen onnistuu hyvin. Asfaltoidulla pyöräreitillä on hyvä ajaa mopoilla ja pyörillä. Pihalta löytyy myös hiekkalaatikot, keinut ja kiipeilytelineet, jotka ovat lasten suosiossa.

Teemme yhteistyötä myös Salon Palloilijoiden kanssa, josta käydään pitämässä palloiluaiheisia liikuntatuokioita päiväkodissamme noin kerran kuukaudessa.

Lähetämme vanhemmille viikoittain viestintäsovelluksemme TouGon kautta viikkokirjeen, jossa kertaamme viikon tapahtumat ja mitä lasten kanssa on suunniteltu seuraavalle viikolle. TouGon kautta lähetetään myös kuvia lasten toiminnasta. Lapsen hakutilanteissa kerromme lapsen kanssa päivän kuulumiset.  Aamuisin annamme vanhemmalle ja lapselle aikaa kertoa mitä lapsen päivä mahdollisesti tuo tullessaan. Vanhempia kannustamme kertomaan asioista, jotka liittyvät ja vaikuttavat lapsen arkeen.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Instagramissa.

Touhula Salo

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Marja Heinonen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Salon kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Yli 141 h / kk: 295 € / kk
• 80–140 h / kk: 236 € / kk

• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
80–140 h / kk: 236 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 141 h / kk
  80–140 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  80–140 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Salon kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Palveluseteliä tulee hakea neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuksen tarvetta. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Salon kaupungin Sivistyspalveluihin varhaiskasvatuksen toimistosihteerille.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.