1. Päiväkodit
 2. Pori
 3. Touhula Väinölä

Touhula Väinölä, Pori

Mari Mitikka Päiväkodin johtaja

Touhula Väinölä on liikuntapäiväkoti, jossa lapset liikkuvat päivän aikana monipuolisesti ja luovasti. Päiväkodissa lasten oppimista tuetaan toiminnallisin ja liikunnallisin keinoin. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Pidämme päiväkodissa erilaisia liikuntakerhoja, kuten palloilu- ja pesäpallokerhoja. Meillä on myös tanssiopettajan pitämä tanssikerho kerran viikossa. Kasvattajistamme löytyy myös taitoluisteluohjaaja, ja lisäksi pesäpallo on henkilökunnan toimesta meille tuttu palloilulaji. Lasten lempipuuhia ovat mm. temppujumppa salissa, jalkapallo, sähly, pihaleikit ja yhteiset juoksuleikit. Päiväkodin liikuntatilat ja -välineet lasten käytössä päivittäin, ja lisäksi hyödynnämme liikkumiseen lähipuistoja sekä muita lähialueen liikuntamahdollisuuksia.

Päiväkodin ympäristö on rauhallinen ja viihtyisä. Pihassamme on mahdollisuus kiipeillä, pelata, keinua ja leikkiä. Olemme istuttaneet lasten kanssa pihaan marjapensaita, ja lapset ovat mukana pihaan liittyvissä toiminnoissa. Päiväkodin takana on nurmialue, jossa käymme pelaamassa mm. pesäpalloa ja jalkapalloa. Talvisin käymme hiihtämässä viereisellä pellolla. Lähiympäristöstämme löytyy kolme leikkipuistoa, pururata sekä kaksi luistelukenttää. Läheisen koulun takapihalla on alue, jossa käymme seikkailemassa ja tutkimassa luontoa. Retkeilemme säännöllisesti niin lähiympäristössä kuin muissakin Porin retkikohteissa: Kirjurinluodolla, Yyterissä, kirjastossa, tekojääradalla, museoissa ja leikkipuistoissa.

Toiminnassamme korostuu liikunnan ja retkeilyn lisäksi leikki, motoriikan tukeminen kädentaitojen kautta sekä yhteinen musisointi. Henkilökunnastamme löytyy erityisosaamista myös kuvataiteessa ja musiikissa. Lapset harjoittelevat kädentaitoja erilaisten askartelujen ja kuvataiteellisen työskentelyn kautta. Askarteluissa hyödynnetään kierrätysmateriaaleja, jolloin lapset oppivat luontaisesti ympäristöystävällisiä tapoja toimia. Musiikki on mukana liikkumisessa ja meillä järjestetään esim. perjantaisin ulkoilmatanssit lasten mielimusiikin tahdissa. Pidämme säännöllisesti myös koko talon yhteisiä lauluhetkiä.

Päiväkodin uudet tilat ovat valoisat, turvalliset ja avarat. Lapsen omaehtoista sekä ohjattua liikuntaa tukemaan suunnitellut tilat käytetään niin, että lapset voivat iloita ja hyötyä niistä mahdollisimman paljon. Toimintaympäristön lapsilähtöisyys on meille tärkeää, ja ohjaamme lapsia omatoimisuuteen myös ympäristön ratkaisujen avulla.

Päiväkodissamme vallitsee iloinen ja kannustava ilmapiiri. Olemme yhteisö, jossa kaikki auttavat ja tukevat toisiaan.

Voit tutustua päiväkotimme toimintaan myös Instagramissa.

Touhula Väinölä

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Mari Mitikka Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Porin kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 151 h / kk: 295 € / kk
• Enintään 150 h / kk: 266 € / kk
• Enintään 130 h / kk: 236 € / kk
• Enintään 107 h / kk: 192 € / kk
• Enintään 84 h / kk: 162 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Kokopäiväinen, yli 151 h / kk
  Enintään 150 h / kk
  Enintään 130 h / kk
  Enintään 107 h / kk
  Enintään 84 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  0–84 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Porin kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Porin sivistyskeskukseen.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.

 • Fc Jazz

  Fc Jazz toimii Touhula Vähärauman ja Touhula Väinälön urheilijakummina.

  FC Jazz on porilainen jalkapalloseura, joka perustettiin vuonna 1934 nimellä Porin Pallo-Toverit (PPT). FC Jazziksi se vaihtoi nimensä marraskuussa 1991. Seuran edustusjoukkue pelaa kaudella 2017 Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Kakkosessa.

  Fc Jazz käy noin kerran kuussa pitämässä pallokerhoa päiväkodin lapsille. Pallokerhoon osallistuvat kaikki ryhmät, myös alle 3-vuotiaat. Harjoitukset on suunniteltu ikäryhmien mukaan.

  Lisätietoja Fc Jazzin toiminnasta: www.fcjazz.com