Päiväkodit Porissa

Touhula-päiväkodit Porissa

Porissa sijaitsee kaksi Touhula-päiväkotia, jotka edustavat Touhulan liikuntateemaa. 

Touhulassa ymmärretään, että lapset tuntevat itse oman uteliaisuutensa parhaiten. Lapset pääsevät oppimaan itselleen luontaisilla tavoilla ja havainnoimalla heitä ympäröivää maailmaa. Päivittäinen liikkuminen toimii perustana tulevaisuuden terveille elämäntavoille.

Liikuntapäiväkodit

Touhulan liikuntapäiväkodeissa lapsia kannustetaan liikkumaan monimuotoisesti ja luovasti pitkin päivää. Liikkumisen tärkeydestä myös keskustellaan. Liikunnan kautta lapset pääsevät myös ilmaisemaan itseään sekä kokemaan onnistumisen tunteita.

 • Touhula Vähärauma

  Keskustasta hyvien kulkuyhteyksien päässä sijaitsevan Touhula Vähärauman tilat avarat tilat on suunniteltu liikkuvien lasten tarpeisiin. Suuressa salissa lapsilla on tilaa olla aktiivisia ja kiipeillä kiipeilyseinissä. Touhula-päiväkodeissa lapset liikkuvat vähintään kaksi tuntia päivän aikana. Lasten kanssa liikutaan sekä ohjatusti että omaehtoisesti. Päiväkodissa retkeillään säännöllisesti myös lähimetsään, läheisiin puistoihin sekä Yyterin rannoille.

  Perheet tuodaan mukaan toimintaan säännöllisillä lasten ja vanhempien yhteisillä aamupaloilla sekä erilaisilla liikunnallisilla toimilla, kuten urheilukummitoiminnalla. Toiminnalla halutaan nostaa lasten ja vanhempien kiinnostusta erilaisia lajeja kohtaan.

  Lisätietoa päiväkotiin hakemisesta ja sen päivittäisestä toiminnasta saat päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta.

 • Touhula Väinölä

  Rauhallisessa ja viihtyisässä ympäristössä sijaitsevassa Touhula Väinölässä liikutaan päivän aikana luovasti monin eri tavoin. Päiväkodin teemaa toteutetaan myös erilaisilla liikuntakerhoilla, esimerkiksi erilaisilla pallopelikerhoilla. Lähiympäristöä pystytään hyödyntämään lasten liikkumiseen, muun muassa pururadalla ja luistelukentillä vieraillen. Touhula Väinölässä tarjotaan varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

  Päiväkodissa korostetaan liikunnan lisäksi kädentaidoilla motoriikan tukemista sekä yhdessä musisointia. Kädentaidot kehittyvät askarrellen sekä kuvataiteellisessa työskentelyssä, joissa kierrätysmateriaaleja hyödyntämällä opetamme lapsille myös ympäristöystävällisyyttä. Musiikki näkyy toiminnassamme perjantaisilla ulkoilmatansseilla lasten musiikkimaun mukaan, mutta myös yhteisissä lauluhetkissä.

  Elokuussa 2019 päiväkoti sai käyttöönsä toisen, aivan uuden rakennuksen. Lisää tietoa päiväkodin toiminnasta sekä hoitopaikan hakemisesta saat päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löytyvät Touhula Väinölän omilta sivuilta.

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Varhaiskasvatukseen hakeminen käy helposti päiväkodin nettisivujen kautta. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen vastaanottamisesta. Halutessasi voit olla yhteydessä päiväkodin johtajaan hakemiseen liittyvissä asioissa, löydät johtajan yhteystiedot päiväkodin sivuilta. Hoitopaikan hakeminen ei vielä sido sinua päiväkodissa aloittamiseen, ja voit halutessasi käydä tutustumiskäynnillä päiväkodissa ennen sopimuksen tekemistä.

Porin kaupungin palveluseteli

Touhula-päiväkodista paikkaa hakevien on mahdollista saada avustuksena kaupungin palveluseteli, jolla katetaan yksityisen varhaiskasvatuksen kuluja. Palvelusetelin kanssa lopullinen asiakasmaksu on samansuuruinen kunnallisen päivähoidon kanssa. Kun varhaiskasvatuksen aloittamisesta on sovittu ja palvelusopimus on allekirjoitettu, palveluseteliä voidaan hakea Porin kaupungin sähköisen asioinnin kautta. Perheen koko, tulot ja hoidon tarve vaikuttavat palvelusetelin arvoon.