1. Päiväkodit
 2. Pori
 3. Touhula Vähärauma

Touhula Vähärauma, Pori

Kirsi Leino Päiväkodin johtaja

Touhula Vähärauma on liikuntapainotteinen päiväkoti Porissa. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Päiväkotimme sijaitsee Länsi-Porissa hyvien kulkuyhteyksien päässä Porin keskustasta, osoitteessa Suntinkuja 28.

Touhula Vähärauman tilat ovat avarat ja liikkuvien sekä aktiivisten lasten tarpeisiin suunnitellut. Päiväkodin sisätiloista löytyy iso liikuntasali kiipeilyseinineen, jossa lapsilla on tilaa temmeltää. Päiväkotimme piha on tilava ja sieltä löytyy muun muassa liukumäkiä, keinuja ja hiekkalaatikoita. Takapihan iso nurmialue mahdollistaa pelailut, kesän vesileikit ja jopa leijojen lennätykset.

Retkeilemme vastuullisesti lähiympäristössämme viikoittain ja retket ovatkin lastemme lempipuuhia. Retkikohteitamme ovat muun muassa lähipuistot, Yyterin hiekkarannat, keskustan tori, kauppahalli, vanhainkodit ja kirjasto. Lisäksi käymme tutustumassa erilaisiin kulttuurielämyksiin museoissa ja näyttelyissä.

Toiminnassamme painottuu pari- ja pienryhmätoiminta, jotta voimme tarjota lapsille mahdollisuuksia ikä- ja taitotasoisiin oppimiskokemuksiin koko päivän ajan. Toiminnan keskiössä on lasten vahvuuksien huomioiminen ja hyödyntäminen kasvatuksessa. Jokaisella lapsella on oikeus myönteiseen kasvuun välittävässä vuorovaikutuksessa toisten lasten ja aikuisten kanssa.

Henkilökuntamme on innostunutta ja tekee työtään suurella sydämellä. Järjestämme säännöllisesti vanhempien ja lasten yhteisiä aamupaloja, erilaisia liikuntatempauksia ja urheilukummitoimintaa.

Päiväkodin toimintaa kehitetään koko ajan kuunnellen myös asiakasperheiden toiveita.

Kasvattajat huolehtivat tiedonkulusta koteihin aktiivisesti. Päiväkotipäivän päätteeksi vaihdamme lasten päivän kuulumiset vanhempien kanssa. Vanhempia kannustetaan kääntymään aktiivisesti päiväkodin kasvattajien tai johtajan puoleen aina, jos jokin asia askarruttaa mieltä. Meille on tärkeää avoin ja luottamuksellinen yhteistyö.

Voit tutustua päiväkotimme toimintaan myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Vähärauma

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kirsi Leino Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Porin kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 151 h / kk: 295 € / kk
• Enintään 150 h / kk: 266 € / kk
• Enintään 130 h / kk: 236 € / kk
• Enintään 107 h / kk: 192 € / kk
• Enintään 84 h / kk: 162 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Kokopäiväinen, yli 151 h / kk
  Enintään 150 h / kk
  Enintään 130 h / kk
  Enintään 107 h / kk
  Enintään 84 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  0–84 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Porin kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Porin sivistyskeskukseen.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.